TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'nin rüzgar gençleri Yaşar'dan

Yaşar Üniversitesi’nin milli sporcuları rüzgar sörfü ve yelkende İzmir’i gururlandırdı

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2014 07:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türkiye'nin rüzgar gençleri Yaşar'dan

Türkiye’nin rüzgar cenneti Alaçatı’dan yazlık almaları ile başlayan rüzgar sörfü (windsurf) aşkı onu Türkiye’nin en iyi milli sporcularından biri yaptı. Henüz 10 yaşında rüzgar sörfüne gönül veren Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencisi Fulya Ünlü (18), kadınlar kategorisinde ilk büyük sınavını Pegasus Türkiye Windsurf Ligi’nde verdi. Başarılı sporcu 16 sporcunun yarıştığı yarışı 2’incilikle tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı.

ÇAĞLA KUBAT EN BÜYÜK DESTEKÇİM OLDU

Türkiye’nin genç bayanlar kategorisinde 4 yıl üst üste rüzgar sörfü şampiyonu seçilen Fulya Ünlü, en büyük destekçilerinin ailesi ve Milli Sporcu Çağla Kubat olduğunu söyledi. İlk büyük başarısını 13 yaşında elde eden Ünlü kendisini başarıya götüren öyküsünü şöyle anlattı:

“Aslında her şey ailemin Alaçatı’dan aldığım yazlık ve ardından benim rüzgar sörfü dersi almamla başladı. Tek bir ders beni etkilemeyi başardı ve bu spor ile ömür boyu ilgilenmeye karar verdim. Tabii en büyük desteği bana her zaman ailem verdi. Milli Sporcu Çağla Kubat’ın da desteğini unutamam. Kendisi beni yurt dışında düzenlenen yarışlara katılmam konusunda ikna etti. Böylece ilk başarımı 2013 yılında IFCA Dünya Genç Bayan Şampiyonu olarak elde ettim, kendisiyle çalışmalarımız sürüyor”

GÖZÜ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNDA

Şimdiki en büyük hedefinin 18-24 Ekim’de Fransa’da gerçekleştirilecek PWA Dünya Kupası bayanlar kategorisinde şampiyonluğu göğüslemek olduğunu belirten Ünlü çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Genç sporcu Fulya Ünlü’nün windsurf alanındaki bazı dereceleri

-2010-2011-2012-2013 Türkiye Genç Bayan Şampiyonu

-2013 IFCA Dünya Genç Bayan Şampiyonu

-2014 Türkiye Bayanlar Kategorisi 2’si

YELKENDE BALKAN ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Öte yandan Yaşar Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü Öğrencisi milli yelkenci Mehmet Haliloğlu(21) da Romanya, Köstence’de yapılan 47. Balkan Yelken Şampiyonası’nda laser dalında üçüncü oldu. 11 yaşından beri yelken sporuyla uğraşan Haliloğlu katıldığı son yarıştan Türkiye’ye bronz madalya ile Balkan üçüncülüğü kazandırdı. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.