TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bizim Mahalle-Karabağlar, Gülyaka Mahallesi

Karabağlar Gülyaka Mahallesi, 1980 öncesi Bozyaka’dan bölünerek ortaya çıkan bir mahalle. Neden Gülyaka? Denildiğinde akla ilk gelen Bozyaka’dan bölünmesi ve buradaki evlerin bahçelerinde güllerin bulunması mahallenin adının belirlenmesinde etkili olmuş. Mahallenin adından esinlenerek “Gülyaka gül gibi olacak” sloganı ile seçimleri kazanarak muhtarlık koltuğuna oturan Gülüzar Öztekin, aradan geçen 14 yılda Gülyaka’yı gül gibi yapmak için mücadele veriyor

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2014 08:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bizim Mahalle-Karabağlar, Gülyaka Mahallesi

Ege’de Bugün okurları ve Karabağlar, Gülyaka Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizi Muhtar Gülüzar Öztekin’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak,  bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyorum. İnanıyorum ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtardan iyi kimse tanımaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Vatandaş Hamza her hafta üç mahallede sizlerle muhtarlıklarda buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum ve bu kurumun temsilcisi muhtarlar kuruluşlarından günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ettim. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikayeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında olacak.

HAMZA GÜL

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı:  Gülyaka (189’ncu Mahalle)

Mahallenin ilçesi, ili: Karabağlar/İzmir

Posta Kodu: 35170

Mahallenin nüfusu: 12.000

Mahallenin seçmeni: 6.500

Mahallenin sokak ve cadde sayısı: 80

Mahallenin muhtarı: Gülüzar Öztekin

Karabağlar Gülyaka Mahallesi, 1980 öncesi Bozyaka’dan bölünerek ortaya çıkan bir mahalle. Neden Gülyaka? Denildiğinde akla ilk gelen Bozyaka’dan bölünmesi ve buradaki evlerin bahçelerinde güllerin bulunması mahallenin adının belirlenmesinde etkili olmuş. Mahallenin adından esinlenerek “Gülyaka gül gibi olacak” sloganı ile seçimleri kazanarak muhtarlık koltuğuna oturan Gülüzar Öztekin, aradan geçen 14 yılda Gülyaka’yı gül gibi yapmak için mücadele veriyor. Bozyaka’dan ayrıldıktan sonra Kazım Karabekir, Doğanay ve Bahar Mahalleleri arasında kalan Gülyaka Mahallesi’ndeki Bin 640 hanede yaklaşık 12 bin kişi yaşıyor. Seçimlerde 6 bin 500 seçmenin sandığa gittiği mahalle Karabağlar’ın sahil dışında kalan diğer mahalleleri gibi hemen hemen aynı sorunları yaşıyor.

İKTİSATCI MUHTAR

9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu Gülüzar Öztekin, okulu bitirdikten sonra mesleğini profesyonel olarak muhasebe ve DİE’de yaptıktan sonra bir sürede eşi ile birlikte market işletmeciliği yaparak ticarette geçirdi. 15 yıldan bu yana muhtar olan Öztekin, yaptığı işin tamamen sevgi temelli olduğunu ifade ederek, “Bu iş tamamen özveri gerektiren bir iş, bende emekli olduktan sonra neden muhtar olamayayım diye aday oldum. Ancak muhtarlık hele de bizim gibi sorunlu mahallelerde hiç de kolay bir iş değil. Tamamen meşakkat isteyen bir uğraş. Çünkü hem aldığınız para tatmin edici değil, hem de görev ve yetki açısından tatmin edici bir makam değil. Ne yaparsınız bir kez vatandaşa hizmet için yola çıktıysanız bunu göğüslemeniz gerekiyor. Bende severek işimi devam ettiriyorum. 2014’de seçimlerinde 4’üncü kez muhtarlık koltuğuna oturduğumda artık mahallemde bir şeylerin değiştiğine tanık olmak ve bu değişimde katkılarımın oluşuna tanıklık etmek istiyorum” dedi.

OKUL YOK

Gülyaka Mahallesi sınırları içinde bir eğitim kurumu olmadığını belirten muhtar Gülüzar Öztekin, en yakın okulun mahallenin Kazım Karabekir Mahallesi ile sınırını belirleyen Saim Çıkrıkçı Caddesi’nin karşı tarafındaki Ahmet Rağıp Üzümcü İlkokulu ve Kazım Karabekir Ortaokulu bulunduğunu belirterek, “Çocuklarımız eğitimlerini bu okullarda alıyor, ancak bunun yanında mahallemizin en önemli eksiğinin birisi de park ihtiyacımız. Mahallemde bulunan 8 parktan birçoğunun ne oturacak bankı, ne oyun aleti ne de spor aleti var. Olanlar da bakımsız. Belediyelerimize bunları defalarca ilettik ancak şu ana kadar bu sorunumuz giderilmedi. Önümüzdeki seçim sürecinde adaylar mahalleye geldiklerinde bu eksiklikleri kendi gözleri ile görecekler, o zaman mahalle sakinleri bakayım adayları nasıl terletecek, hep birlikte göreceğiz. Mahallemizde yaşayan sakinlerimizin çoğunluğu ev sahibi, çünkü burası eski bir yerleşim yeri. Kiracıların çoğunluğunu ise yakınımızda İzmir Emniyet Müdürlüğü Şube müdürlükleri ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün bulunması nedeniyle burada yaşayan komşularımızın çoğunluğu polisler. Bu anlamda güvenlik sorunu yaşadığımız pek söylenemez çünkü hemen hemen her sokakta neredeyse polis kiracılar mevcut. Bu da otomatik olarak suç işleyecekleri caydırıyor” dedi.

TEDAŞ BIKTIRDI

Gülyaka Mahallesi’nin en çok sıkıntı çektiği konulardan birisi de TEDAŞ. Mahalledeki enerji nakil hatlarının sadece yüzde 15 gibi az bir kısmı yer altına alındı. Kalan yüzde 85’i hala direkler üzerinden havadan geçiriliyor.  Birçok sokakta aydınlatma direklerinin yanmaması özellikle akşamları mahalle sakinleri tarafından sıkça şikayet edilen bir konu. Şikayetlerin muhatabı olarak arada kaldığını vurgulayan muhtar Gülüzar Öztekin, “Haklı olarak vatandaş ilk sıkıntısını gelip bana söylüyor, notlar alıyorum, defalarca TEDAŞ’ı arıyorum, hatta yazılı fakslar çekiyor ve dilekçeler veriyorum. Burası nasıl bir kurum anlamadım gitti. Her ay tıkır tıkır elektrik faturasını tahsil ediyor, ama iş arıza gidermeye ve yatırım yapmaya geldi mi, başlıyor mazeretler; ‘Yeteri kadar personelimiz yok, ekip gelse bile arızayı giderecek malzememiz yok, yatırım için ödeneğimiz yok’ uzayıp gidiyor. Vatandaş her ay o faturaları ekmeğinden suyundan kısıp ödüyor ama TEDAŞ bunun farkında değilmiş gibi keyfince bir tutum içinde. 15 nolu sokağımız dışında diğer mahallelerimizde doğalgaz hattı döşeli, bu sokağa neden bağlanmadığı konusunda da İzmirgaz’dan açıklama bekliyoruz. Bütün sokaklara çekilen doğalgaz hattı bu sokağa neden çekilmedi? Yağmurlu havalarda sokaklardan akan yağmur suları özellikle çukur yerlerdeki evleri basıyor. Bu konuda mahallemizde yağmur suyu kanalı da mevcut değil. Geçen yıl Saim Çıkrıkçı Caddesi’ne döşenen hat ile sorun çözülür diye bekledik ama hiçbir gelişme olmadı” şeklinde konuştu.

ÜNLÜLERİN MAHALLESİ

Gülyaka Mahallesi’nin birçok kenar mahallenin aksine göç almayışı ve yaşayanların büyük bölümünün İzmirli olduğunu belirten muhtar Gülüzar Öztekin, “ Mahallemiz eski yerleşim yeri demiştik, ünlü mizah yazarımız Muzaffer İzgü ve futbol antrenörü Sait Karafırtınalar, mahalle sakinlerimizden. Bun isimlerin yanı sıra şimdi aklımıza gelmeyen çok sayıda ünlü isimde bizim bu bölgeden çıkmıştır. Bizim burada halen komşuluk ilişkileri geçmişte yaşandığı gibi samimi ve paylaşım üzerine olmasa bile yine de İzmir’in birçok mahallesine göre, bizim burada komşuluk ilişkileri hala etkili. Bundan da son derece mutluyuz” diye konuştu.

ANAOKULU İSTİYORUZ

Gülyaka Mahallesi sınırları içindeki Su Deposu’nun yanında 4 bin 500 metrekarelik Milli Emlak’a ait boş bir arazinin bulunduğunu ve bu yerin imarda eğitim alanı olarak göründüğüne dikkat çeken muhtar Gülüzar Öztekin, “Buraya yıllardır bir anaokulu yapılsın diye dilekçe vermediğimiz yer kalmadı. Sonuçta yer devletin, yapılacak kurum da devletin olacak, yok neymiş su deposu yanında olması sakıncalı diye savsaklanıp duruyor. Bu boş alana kimse başka bir şeyde yapamıyor, çünkü imarda eğitim alanı olarak görünüyor. Bu konuda ilçemize yeni atanan Kaymakam Mehmet Sadık Tunç’un muhtarlarla yaptığı toplantı da dile getirdim. Kaymakamımız bu konu ile ilgileneceğini belirtti şimdilik en büyük dileğimiz buraya bir anaokulu yapılması” dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.