TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şok üstüne şok

Bayraklı, Gümüşpala Mahallesi 1660 Sokak ve 7002 Sokak’ta bulunan Ayla Hanım ile Bayrak apartmanlarına Bayraklı Belediyesi’nden tahliye kararı çıktı

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2015 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şok üstüne şok

DAVUT İPEK - Bayraklı’nın Gümüşpala Mahallesi’nde bulunan Ayla Hanım Apartmanı ile Bayrak Apartmanı sakinleri, Bayraklı Belediyesi tarafından kendilerine gönderilen tahliye kararlarıyla şok oldu. Bölgede önceden yapılan hafriyat çalışmaları, söz konusu apartmanların zeminlerinde kaymalar ve kopmalar meydana getirmişti. Apartman sakinleri her ne kadar bu konuda ilgili makamlara başvursa da mağduriyetlerinin giderilememesinden yakınıyordu.  Geçtiğimiz günlerde ise bölge sakinleri bir şok daha yaşadı. Belediyeden kendilerine gönderilen tahliye kararlarını eleştiren vatandaşlar, kendilerine büyük bir haksızlık yapıldığını iddia ediyor. 

SORUMLULUK KABUL EDİLMİYOR

Bölge sakinleri kendilerine gönderilen tahliye tebligatlarını basın mensuplarıyla paylaştı. Tahliye tebligatlarında Ayla Hanım Apartmanı ve Bayrak Apartmanı’nda ikamet eden daire sakinlerinin can ve mal güvenliği açısından tahliye edilmesi gerektiğine dair maddeler yer alıyor. Tahliye tebligatlarının devamında ise şu maddelere yer veriliyor: “Geçen süre zarfında yağan yağışlar ile zemindeki kütle hareketlerinin arttığı gözlenmiş olup, bu durum binanız açısından tehlike arz etmektedir. Bu durumun ortadan kaldırılması için söz konusu alanda güvenlik tedbirleri alınması amaçlı, zemin iyileştirme çalışmalarına başlanacağından; ikamet edilen dairenizde can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından binanın tümüyle ve derhal tahliye edilmesi gerekmektedir. Tahliyenin tarafınızca yapılmaması halinde mesuliyetin şahsınıza ait olacağını, ortaya çıkabilecek zarar, hasar veya kayıplar nedeniyle idaremize karşı herhangi bir sorumluluk yükletilemeyeceğini ihtaren tebliğ ederiz.”

“YARDIM BEKLİYORUZ”

Bayraklı Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından bölge sakinlerine dairelerini boşaltmaları için gönderilen tahliye tebligatlarıyla ilgili olarak ismini vermek isteyemeyen bir vatandaş şunları söyledi: “Buraya önce bir müteahhit geldi. Apartmanlarımızın alt tarafında bulunan gecekonduları yıktı ve daha sonra iş makinaları bizim binaların dibine kadar çalışmalarını sürdürdü. Daha sonra binalarımızın zemininde yarılmalar meydana geldi ve bazı kaya parçaları kopup çökmelere sebep oldu. Şimdi ise apartmanlarımızın zemininde birkaç metrelik boşluk söz konusu. Yani binalarımızın birkaç metrelik kısmı bir boşluğun üzerinde duruyor. Yıkıldı yıkılacak gibi. Hayatlarımız tehlikede. Bu durumun en kısa sürede çözümlenmesi lazım. İlgililerden bu konuda yardım bekliyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.