TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka Belediyesi 1'inci yılını kutladı

Karşıyaka Belediyesi 1’inci yılını yapılan etkinlikle kutladı

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2015 08:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka Belediyesi 1'inci yılını kutladı

ONURHAN ALPAGUT

İzmir Karşıyaka Belediyesi Gondol Kafe'de 1'inci yılını kutladı. Karşıyaka Belediyesi Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar geçtiğimiz 1 yılda Karşıyaka Belediyesi’nin hangi projelere imza atıldığına dair bir sinevizyon gösterisini katılımcılara sunuldu. Sonrasında başlayan Toplantıda Karşıyaka Belediyesi Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar dolu dolu geçen 1 yılı anlattı. Dün hayatını Kaybeden usta sanatçı Kayahan'ın da unutulmadığı toplantıda geçen 1 yıl değerlendirildi. Karşıyaka Belediyesi Başkanı Akpınar, "Her şey bir hayalle başlar. Önce hayal edersiniz kafanızda kurarsınız ve o hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek içinde var gücünüzle çalışırsınız. Yerel Seçimler üzerinden tam 1 yıl geçti. Daha konforlu, daha huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı bir Karşıyaka'yı yaratmak hayali ile biz yola çıktık. Yol arkadaşlarım tüm belediye çalışanlarımızın üstün gayreti ile Karşıyakamızı seçildiğim gün ortaya koyduğum Karşıyaka'yı kültür, sanat, turizm ve spor kenti yapacağız vizyonu çerçevesi içerisinde yönetmeye başladık. Çalışmamıza ortak aklı ve kent bilimini de ortak ederek katılımcı bir demokrasi anlayışını ve yerel yöneticilik anlayışını ortaya koyduk. Konuşmak önemli değil eylem önemli" diye konuştu.

SOKAĞIN BELEDİYE BAŞKANIYIM

Akpınar, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu bir yıl içerisinde insan odaklı toplumun her kademesindeki vatandaşlarımız adına hizmetler ürettik. Küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaratmayı hedefledik ve bu birinci yılımızda bu hedefimize ulaştık. Türkiye'nin en güzel ilçelerinden biri olan Karşıyakamızın marka değerini artırabilmek için sadece Türkiye'de değil, yurtdışında yaptığımız çalışmalarla Karşıyakamıza çok önemli bir ivme kazandırdık. Bunu yaparken gece gündüz çalıştık ve tüm gün sokaklardaydık. Belediye Başkanı seçildiğim gün söylediğim bir ifadeyi eyleme dönüştürerek bugün 1’inci yılda gönül rahatlığı ile tekrar söyleyebilirim. Ben makam adamı değil, ben sokağın Belediye Başkanıyım" dedi.

ÖRNEK BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Hüseyin Mutlu Akpınar, iyi beledileyeciliğin nasıl olabileceği hakkında konuştu. Akpınar, "İyi bir belediyeciliğin sadece fiziki yatırım değeri ile olmadığını çok iyi biliyoruz. Bir kenti kalkındıracak olan temel yatırımların sanata, kültüre ve sosyal yaşama dokunan hizmetler olduğunun bilinci içerisinde Belediye Başkanlığını yaptım.Bundan sonra da bunu artırarak devam ettireceğim. Çünkü Türkiye'de yerel bir modeli oluşturmak ve bunu örnek olarak tüm yerel belediyelere bizzat aktarmak istiyoruz. İlk belediye başkanlığı dönemim. 1. yılda deneyimli bir Belediye Başkanı modelini çizebilmek için yaşamımın tüm boyutuna yaşadığım insanlardan, örnek aldığım insanlardan, onların doğrularını içselleştirerek ben yerel yöneticiliğe karar verdim. Siyasetin içerisinden yetiştim. İnsana dokunan hizmetlerin daha verimli olacağını düşünüyorum. Buna inanarak yerel yöneticilik yaptım. Bundan sonra da bunu artırarak devam edeceğim. Gururla söylüyorum biz İzmir’in incisiyiz. Yöneticilik anlayışı içerisinde de Tüm Türkiye'de inci olduğumuza inanıyorum. Karşıyaka farkını yerel yöneticilik farkıyla kent yaşamıyla, sosyal dokusu ile ve içinde yaşayan insanıyla her zaman göstermiştir. Bunu gösterdiğimize inanıyorum. Söylediklerimiz rehber olup söylenen olmak bizden sonra söylenenleri geliştirmek bize o onuru veriyor. Bize ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Yaptığımız işin ardından diğer belediyelerin bunu takip etmesinde büyük mutluluklar ve onurla karşılıyoruz. Çünkü biz Karşıyaka halkına yaşatıyoruz bunları. Biz bunları tüm Türkiye'deki halklara yaşatmak için yapıyoruz."

PROJELERİMİZ TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU

Karşıyaka Belediyesi’nin yaptığı projelerin Tüm Türkiye'deki belediyelere örnek olduğunu söyleyen Akpınar projelere dair konuşarak, "Karşıyaka'nın filizleri, her apartman bir öğrenci okutuyor projesi bence son dönemlerin en iyi işi olduğuna inanıyorum. Bu 5 yıl içerisinde sürekli her yıl her ay her gün söyleceğim işlerden bir tanesi olacak. Bir ülkede eğitime destek vermezseniz sadece herşeyi para kazanmaya yönelik olduğunu düşünürseniz; o ülkede ciddi sorunlar da yaşanır. Biz Karşıyaka Belediyesi olarak eğitime çok ciddi destek veriyoruz. Bir yıl bizim için çok çabuk geçti. Çünkü oturmadan çalışarak geçirdik. Bundan da hiç sıkılmadık" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.