TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çakıroğlu cinayeti siyaseti birleştirdi

İç güvenlik yasasının görüşüldüğü TBMM'de gündem Ege Üniversitesi Öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun PKK'lı öğrenciler tarafından öldürülmesiydi

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2015 08:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çakıroğlu cinayeti siyaseti birleştirdi

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

Ayşenur Bahçekapılı, başkanlığında toplanan TBMM'de AKP, CHP ve MHP Grup Başkanvekilleri cinayeti kınadı. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök Çakıroğlu'na rahmet, ailesine başsağlığı dilediği konuşmasında üniversitelerde eskiden sağ-sol çatışması olduğunu ancak yeni dönemde bunun yerini Türk-Kürt çatışmasına bıraktığını belirterek, "Bu gidiş iyi bir gidiş değil. Maalesef hükümetin ayrımcı politikası nedeniyle bu vahim durumlar yaşanıyor.Gereken önlem bir an önce alınmalı" dedi.

OLAYLAR TEKRARLANMAMALI

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Türkiye'de kadına yönelik şiddet ve cinayet yaşandığını, polis şiddeti olduğunu ve insanların aralarındaki kavgalarda hayatlarını kaybettiğini iddia etti. Bu tür olaylardan büyük üzüntü duyduklarını belirten Gök, ülkede huzurlu ve güvenli bir ortam sağlanamadığını savundu. Gök, "Gençler ve insanlar mutsuzdur. Türkiye'yi huzura kavuşturmak ve insanlarımızın yaşam güvencesini tesis etmek iktidarın görevidir. Hayatını kaybeden arkadaşımıza ve ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu olaylar tekrarlanmamalı. Bu ülkeyi çatışmadan uzaklaştırmak iktidarın görevidir ama iktidarın çatışmayı artırıcı yasalarla kamuoyunu meşgul ettiğini görüyoruz" değerlendirmesi yaptı.

“ER GEÇ HESAP VERİLECEK”

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, ülkücü genç Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Ege Üniversitesi'nde PKK'lı teröristlerce şehit edilmesinin Hükümetin aczini gösterdiğini öne sürdü.

Halaçoğlu, "Ülkücülerin bu şekilde sokağa çekilmek istenmesi tehlikelidir. Fırat, yaralı olarak 45 dakika bekletilmiştir. Paralel yapı Hükümetle PKK arasındadır. Hükümet PKK'yı terör örgütü olarak görmemektedir. Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü olan 15 Şubat'ta PKK bazı ilçeleri ateşe vermek suretiyle büyük bir tahribatta bulunmuştur ve Hükümet de buna kayıtsız kalmıştır. Ülkücü şehidin faillerini yakalayamayanlar ve bunun hesabını vermeyenler, er geç bu hesabı verecektir" diye konuştu.

Yasamanın çıkardığı yasalar uygulanmadığı zaman demokrasiden bahsedilemeyeceğini kaydeden Halaçoğlu, iktidarın elindeki yasaları uygulamadığını öne sürdü. Halaçoğlu, "‘İnsanlar hayatını kaybetmedi’ demeyin. 6-7 Ekim'de 49 vatandaş hayatını kaybetti. Ege Üniversitesi'nde olayların olabileceğini, işgal edildiğini söylememize rağmen hangi tedbiri aldınız? Siz halkın güvenliğini sağlayın, sokağa çıkmamakta ısrar eden ülkücü gençliği sokağa çıkarmayın" ifadesini kullandı.

“ORTAK İRADE İLE SAĞLAYACAĞIZ”

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Ege Üniversitesi'nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduklarını belirterek, "Fırat'ın ailesinin ve milletin başı sağolsun. Türkiye'de zaman zaman yaşanan bu tür olaylarda hayat kayıpları maalesef olabiliyor. Bunun arkasında elbette siyasal çatışmalar var. Hükümetin ve iktidarın yaklaşımı, Türkiye'de bu tür olayların yaşanmayacağı bir atmosferi kurmak ve milli birliği sağlamaktır, bunu da insanların iradesi ve rızası üzerine teşekkül ettirmek. Çünkü bir milletin birliği ancak insanların geleceğe ilişkin hayallerinde, o ülkenin geleceğine ilişkin yapılacak işlerde, irade olarak ortak olmaları ile mümkün olabilir. Sopayla, bağırarak çağırarak ya da güç kullanarak milli birliği sağlamak mümkün değildir" dedi.

İnsanlar arasında çeşitli çatışmaların yaşanabileceğini, çeşitli farklı fikirler olabileceğini anlatan Bostancı, "Siyasetin görevi bu ülkenin sınırları içindeki insanları, siyasetin olağan meşru zemini içerisinde tartıştırarak, görüştürerek, iktidar ilişkilerine katarak, onları toplumun bir parçası haline getirmektir. Türkiye'nin geçmişteki problemi siyasetin yollarının kapalı olması idi. AK Parti, demokratik ortamda özgürlükler temelinde ve olağan meşru mecralarda iktidar ilişkilerine katılarak insanların birliğini sağlamaktır. Bunda da son derece başarılı olduğunu görüyoruz. 2012 yılı sonundan itibaren bu ülkede çatışmalar, anlaşmazlıklar yine olmuş ama Allah'a çok şükür ciddi anlamda birtakım kayıplar yaşanmamıştır geçmişle mukayese edildiğinde. İnşallah bu ülkede milli birliği ve dirliği herkesin ortak iradesi ile sağlayacağız" diye konuştu.

ARAŞTIRILMASI GEREKİYOR

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada bir öğrencinin yaşamını yitirmesini büyük bir üzüntü ile öğrendiklerini kaydederek, "Ortada bir cenaze varken olayların nasıl başladığını çok detaylı konuşamayabiliriz. Ancak burada bütün üniversitelerdeki mevcut durumun kapsamlı bir şekilde tartışılması gerekiyor. İç Güvenlik Paketi'nin Meclis'e geldiği, Parlamento'nun yoğun olduğu bir dönemde, Hükümet'in zorla bir yasayı dayattığı bir dönemde böyle bir hadisenin olmasını manidar buluyoruz. Bunun araştırılması gerekmektedir. Ege Üniversitesi'nde olaylar, 4 gündür 'geliyorum' diyor. Dört gündür ciddi çatışmalar olmasına rağmen, ne hikmetse o gün polisler yok oluyor ve öğrencilerin karşı karşıya geldiği bir zemin hazırlanıyor. Burada sorumluluk Hükümet ve İçişleri Bakanı'nda. Bu olayın arka planı hakkında kamuoyunun aydınlatılması gerekiyor" diye konuştu.

Başkanvekili Bahçekapılı da Başkanlık Divanı olarak Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ailesine başsağlığı dileğinde bulunarak, "Umut ederiz ki bu tür şiddet içeren olaylar bir daha hiç yaşanmasın" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.