TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu yolun sonu aydınlık

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir bölgesinde okul devamsızlığı fazla olan çocuklar için yeni bir proje başlattı. Çocuklara okula gitme ve sabah erken kalkma alışkanlığı kazandırmak için uygulanan “Okul Yol” projesi kapsamında çocuklar evlerinden tek tek alınarak okullarına bırakılıyor

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2014 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bu yolun sonu aydınlık

Hayata geçirdiği sosyal projeler ile dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de okul devamsızlığının yoğun olduğu Yenişehir semtindeki çocukların eğitimleri için "Okul Yolu" projesini başlattı. Proje ile her sabah evlerinden alınan çocuklar, Büyükşehir'in tahsis ettiği araçlarla okullarına teslim ediliyor. Geçici bir süre uygulanacak proje ile çocukların okula alışması ve sabah erken kalkma sorumluluğunun öğretilmesi hedefleniyor.

HEM AİLELER HEM ÇOCUKLAR MUTLU

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2009 yılından bu yana hizmet veren Yenişehir Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM), bölgedeki çocukların okula devam etme konusunda zorluk yaşamalarından yola çıkarak “Okul Yolu” projesini hayata geçirdi. Ailelerle ve bölge okullarının idarecileri ile görüşmeler yapan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, özellikle sabah saatlerinde devamsızlığın daha yoğun olmasından hareketle çocukları okula alıştırmak için çalışmalarına başladı.

Proje kapsamında, Yenişehir semtinde ailelerle konuşularak belirlenen 35 çocuk, sabahları Büyükşehir'in tahsis ettiği araçlarla tek tek evlerinden alınarak okullarına bırakılıyor. Bu sayede çocukların erken yatıp erken kalkma alışkanlığı kazanmaları hedefleniyor. Araçlarda ÇOGEM’de görevli çocuk gelişimci, sosyolog, psikolog ve eğitimcilerin eşlik ettiği çocuklar, pilot olarak seçilen Mevlana İlkokulu ve Barbaros Hayrettin İlkokulu’na bırakılıyor. Aileler, çocuklarının okullarına güvenli bir şekilde, sıcak bir ortamda götürülmesinin mutluluğunu yaşarken, çocuklar da arkadaşlarıyla birlikte yolculuk yaparak hem okula ulaşıyor hem de sabahları okula gitme alışkanlığı ediniyor.

PSİKOLOJİK DESTEK HİZMETİ

Bölgedeki çocukların okul devamlılığının artırılması ve çocukların daha güvenli bir geleceğe hazırlanabilmeleri için hayata geçirilen sosyal projenin yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yenişehir Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde (ÇOGEM) çocuklara ders desteği, etüt çalışmaları, sanat etkinlikleri, kültürel geziler, psikolojik destek ve danışmanlık hizmetleri sunuluyor. 20 Kasım 2009'da "Dünya Çocuk Hakları Günü"nde faaliyete geçen merkezde hizmet ve etkinliklerden yararlanan kayıtlı çocuk ve genç sayısı 994 oldu. Merkezde çocukların yanı sıra 172 ebeveyne kadın sağlığı, hijyen, çocuk bakımı ve ergenlik gibi konularda  eğitim verildi. 168 ailenin ise evine gidilerek sosyal inceleme yapıldı. ÇOGEM'de derslerin yanı sıra resim, okuma, gitar, perküsyon, müzik, keman, piyano, ahşap boyama gibi kurslar veriliyor. Gelişimlerini destekleyici sanatsal ve çevresel etkinlikler ile film gösterimleri ve atölye çalışmaları düzenleniyor. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.