TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Egomu cebime koydum”

Kalabalık bir partili grubun katılımıyla İzmir 2’nci bölgeden Milletvekili aday adaylığını açıklayan Bornova Belediyesi eski Başkanı Prof. Kamil Okyay Sındır, vekil olma gerekçesini özenle hazırladığı 24 maddeden oluşan ve ülke gündemine dair tespit-analizlerin yer aldığı bir metinle açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 07:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Egomu cebime koydum”

NİLGÜN TAZE

Akademik ve demokratik kimliğiyle tanınan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır vekil olma gerekçelerini sıraladığı açıklama metninde parlamentoda vekil olması durumunda dezavantajlı durumda olan genç, yaşlı, engelli, işsizlerin yanı sıra şimdiye kadar hiçbir adayın konu etmediği lezbiyen, gay, biseksüel, transeksüel (LGBT) gibi farklı cinsel kimlikleri benimseyenlerin haklarını da savunacağını belirtti. Çok sayıda partilinin yalnız bırakmadığı CHP İzmir İl binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Prof. Kamil Okyay Sındır, parlamentoda hayvan haklarından LGBT haklarına, doğa-çevre sorunlarından işsizlik ve tarım-çevre sorunlarına kadar tüm sorunların takipçisi olacağını söyledi.

HER SORUNUN TAKİPCİSİ OLACAĞIM

Tarım, çevre, enerji, bilişim, yerel yönetimler, uluslar arası ilişkiler ve demokratik örgütlenmeler konusunda sahip olduğu akademik bilgileri ile belediye başkanlığı döneminde edindiği tecrübe ve deneyimi parlamento çatısı altında sürdürmeyi istediğini belirten Bornova Belediyesi eski Başkanı Prof. Kamil Okyay Sındır vekil olma gerekçesini, “TBMM’de yoksulun, ezilenin, tarımın, köylünün, çiftçinin, esnafın, emeklinin, kadınların, gençlerin, çocukların, emeklilerin, engellilerin, LGBT’lerin, insanca yaşam mücadelelerinin yanında olmak için 25’inci dönem milletvekilliğine aday adayıyım” şeklinde açıkladı.

EZİLENİN YANINDAYIM

Açıklamanın yapıldığı salonun yanı sıra dışarıda milletvekili aday adayı Sındır’a destek vermek için CHP İzmir İl Başkanlığı’na akın eden partililerin yoğun desteğiyle konuşan Sındır, “Yaşamım boyunca her an her saniye hep emekten, yoksuldan, ezilenden yana mücadele ettim. Bu süreç içerisinde belediye başkanlığı görevini yapma onuruna da kavuştum. Umarım bundan sonra TBMM’de sizlerin verdiği yetkiyle sizleri orada temsil etme hakkını da alırız. İki telefonum var. Benim elim dışında başka birinin eline geçmedi. 24 saat boyunca hep açıktır. Ne zaman isterseniz, nasıl ulaşabiliyorsanız, bundan sonra da rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Sizin parlamentodaki temsilciniz olacağım. İki elim darda olsa sizin yanınızda olmanın sözünü veriyorum. Asla ve asla buradan seçilip Ankara’ya gidip sizlere sırtımı asla dönmem. Bunu 5 yıllık başkanlık döneminde de gördünüz. Önseçim yoluyla aday belirleme sürecinin sağduyusuna ve çıkacak sonucun doğruluğuna inanıyorum. Tüm partili arkadaşların kararına şimdiden saygılıyım” dedi.

EGOMU CEBİME KOYDUM

Parlamentoda vekil olması durumunda başkanlık döneminde olduğu gibi cep telefonunun 24 saat yanında olacağını, Ankara’ya gidip İzmir’i unutmayacağı sözünü veren Kamil Okyay Sındır, önseçimden çıkacak sonuçlara da saygılı olacağını kaydederek, “5 yıllık süre içinde üyesi olmaktan onur duyduğum CHP çatısı altında 5 yıllık belediye başkanlığı dönemini hep beraber yaşadık. Dini, dili, ırkı, siyasi görüşü ne olursa hizmet ettik. Eşit, adil davranmaya, ezilenden-yoksuldan-yoksundan yana tavır sergiledik. Engelli, yaşlı, kadın, gençlere pozitif ayrımcılık yapıp, daha yoksun bölgelere daha fazla hizmet etmeye çalıştık. Büyüyen bir sevgi yumağını bugün burada görmek beni mutlu etti. Yeniden belediye başkanı olup olmama meselesini konuşmak dahi istemiyorum. Şahsi istikbalimden ziyade bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olmasını arzu ettiğim, ilkeleriyle, programıyla, Cumhuriyet’i kuran partimin asla zarar görmesini arzu etmedim. Kendi duygu, düşünce ve egolarımı hep cebime koydum, partime zarar gelmesin diye. Birbirimizi insani olarak sevemeyebiliriz ama saygı duymalıyız. Bizi bir arada tutan değerler şemsiyesi altında da o değerlere zarar verecek söz ve davranışlardan kaçınmalıyız. Sakın ha, sakın ha en ufak tereddüt duymadan partimizi iktidara taşımak için çalışalım”  açıklamasını yaptı.

Sındır, basın açıklamasının ardından kendisini CHP İzmir İl binasının dışında bekleyen kalabalık partilileriyle de buluştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.