TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SGK bilinci oluşturulacak

İzmir’de Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürü Engin Bilgili, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcıları ve kurum personelinin katıldığı Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreniyle başladı

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2015 07:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
SGK bilinci oluşturulacak

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada Sosyal Güvenlik Kurumu’nun vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde faaliyetlerini sürdürdüğüne vurgu yapan İl Müdürü Bilgili,  “Sahip olduğu bu anlayış çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu olarak üzerimize düşen en önemli görevlerimizden birisi de insanımıza sosyal güvenlik uygulamalarının tanıtılması, hak ve yükümlülüklere ilişkin gerekli bilgilendirmeler yapılarak sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamaktır. Bu vesileyle Kurum olarak, 2008 yılından bu yana her yıl Mayıs ayının 2. Haftası, ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ olarak kutlanmaktadır” dedi.

KAYIT DIŞI İLE MÜCADELE

İl Müdürü Bilgili ayrıca bu kutlamaların toplumda farkındalık yaratma, bilgilendirme ve bilinçlendirme açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Bugün artık ülke nüfusumuzun tamamına hizmet veren bir konuma gelen ve yapılan reformlar sayesinde; Genel Sağlık Sigortası’ndan emeklilik sistemine kadar birçok alanda köklü değişiklikler yaparak; yeni bir vizyonla geleceğe dair bir marka kurum olma yönünde hedefini belirleyen Sosyal Güvenlik Kurumu’nun amacı; mali açıdan sürdürülebilir, kayıt dışı ile etkin mücadele eden, vatandaşların tamamının verilen hizmetlerden memnun olduğu bir sosyal güvenlik sisteminin devamlılığının sağlanmasıdır. Bu hedeflere ulaşabilmek amacıyla açılmış olan Merkez Müdürlüklerimiz ve Mobil Sosyal Güvenlik Aracımızla, tüm personelimizin göstermiş olduğu büyük özveri ve inançla çalışmalarımıza etkin bir şekilde devam etmekteyiz. Bu vesileyle; Sosyal Güvenlik Haftasının İzmirli tüm paydaşlarımıza, tüm personelimize ve siz değerli basın mensuplarına hayırlı olmasını dilerim” dedi.

ESNAF TEŞKİLATINRDAN TEŞEKKÜR

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu ise; “İşbirliği içinde yapılan bilgilendirme toplantıları ile esnafımızın sorunlarının çözümü konusunda gösterilen hassasiyeti ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bize sağladığı diğer hizmetleri için esnaf teşkilatı adına başta İl Müdürüme ve müdürlük personeline teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Sosyal Güvenlik Haftası İzmir’de İl Müdürlüğü ve Merkez Müdürlükleri Tarafından düzenlenecek çeşitli ziyaret ve etkinliklerle kutlanacaktır. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.