TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDK’dan 8 Mart yürüyüşü

İzmir’in ilk 8 Mart yürüyüşü Halkların Demokratik Kongresi çağrısı ile gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2015 08:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
HDK’dan 8 Mart yürüyüşü

NEŞE YAVUZ

Halkların Demokratik Kongresi (HDK)’nın çağrısı ile geçtiğimiz gün Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kadın sloganlar eşliğinde Konak Eski Sümerbank önüne yürüdü. Halaylarla başlayan eylemde sık sık “Kadın, yaşam, özgürlük”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Yaşasın 8 Mart” sloganları atıldı. Kortejin en önünde 'Kobane Ruhuyla Kadınlar Sokakta, Mecliste, Direnişte' pankartı taşındı. Emek Partili Kadınlar da yürüyüşe 'Üzgün Değil Öfkeli, Yalnız Değil Örgütlüyüz' pankartıyla katıldı

Yürüyüş sonunda yapılan açıklama da kadına yönelik şiddetin hükümet politikalarıyla her geçen gün tırmandığı dile getiren kadınlar, kadına yönelik şiddet son bulana ve eşitlik sağlanana kadar alanlarda olacaklarını ifade ettiler. Açıklamada, “Dünyanın tüm renkleriyiz biz. Antalya’da Özgecan’ın katiline biber gazıyla direniriz, trans olduğumuz için işkence görürüz. Ellerimizin, emeğimizin, bedenimizin düşmanlarını tanıyoruz. Kadınlarımızın düşmanı IŞİD’dir, çocuk tecavüzlerine göz yuman gardiyanlardır, hasta tutsakları tahliye etmeyen Adalet Bakanlığı’dır. Annelik kariyerdir diyen, iktidara geldiğinden beri kadına yönelik şiddeti yüzde yüz arttıran AKP’dir. Son 15 yılda, 241 polis, 91 asker, 17 özel timci, 15 korucu ve 45 gardiyan, tecavüzden yargılandı ve hiçbir ceza almadı. AKP şimdi de İç Güvenlik Paketi ile özgürlüklerimize düşman olacak” denildi.

Tüm bu saldırılara karşı alanlarda olduklarını ifade eden kadınlar, “Biz fıtrattan anlamıyoruz, erkek egemen sistemin dayattığı rolleri tanımıyoruz. Biz dünya kuruldu kurulalı özgürlüğü seçen kadınlarla yürüyoruz. Clara, Sakine, Rosa, Kader ve Sibel yürüyor yanımızda. Tüm dünyayı kucaklamaya yeter kollarımız. Türkiye’nin yiğit kadınları 8 Mart özgürlük yürüyüşüne önderlik edecek” dedi.

Yürüyüşe, HDP, Emek Partisi, Ahura LGBTİ, Kampüs Cadıları ve Özgür Lise’den kadınlar katıldı. Basın açıklamasından sonra “Kadın cinayetleri politiktir”, “Trans cinayetleri politiktir”, “Cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye son” sloganları atıldı. Kadınlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.