TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Robotik ameliyatla sağlığına kavuştu

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde prostat kanseri teşhisi konulan 54 yaşındaki Bekir Tufan, yapılan robotik ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyattan kısa bir süre sonra ayağa kalkan Tufan, “Sağlığıma yeniden kavuştuğum için çok mutluyum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2015 08:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Robotik ameliyatla sağlığına kavuştu

Emniyet Müdürlüğü’nden emekli Bekir Tufan, geçen yıl sağlık sorunları yaşamaya başlayınca hastaneye başvurdu. Üroloji Bölümü’nde tetkikleri yapılan Tufan’a prostat kanseri teşhisi konuldu. Doktorları tarafından ameliyat olması önerilen Tufan, korktuğu için ameliyatını erteledi. Geçtiğimiz günlerde tekrar sağlık sorunları baş gösterince Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği’nde muayene ve tetkikleri yapıldıktan sonra Robotik Cerrahi yöntemiyle ameliyatı gerçekleştirilen Bekir Tufan, kısa sürede sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu oldu.

Operasyon ekibinden Doç.Dr. Gökhan Koç ve Doç.Dr. Yusuf Özlem İlbey, gerçekleştirdikleri Robotik Radikal Prostatektomi ameliyatının başarılı geçtiğini söylediler. Robotik ameliyatların hastalar için büyük avantajlar sağladığını belirten Koç, “Ameliyat büyük kesiler yerine küçük deliklerle yapılıyor. Ameliyattan sonra kanama ve ağrı daha az oluyor, hastalar günlük aktivitelerine daha çabuk dönüyor ve hastanede kalış süresi kısalıyor. Robotik Cerrahi teknolojisiyle böbrek, mesane ve prostat gibi tüm ürolojik ameliyatları gerçekleştirebiliyoruz” diye konuştu.

Kısa sürede sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Bekir Tufan ise; “Ameliyat süreci benim için oldukça kolay ve rahat oldu. Doktorlarıma ve tedavimde emeği geçen tüm ekibe  teşekkür ediyorum” dedi (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.