TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Koalisyon kurgulanıyor”

DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Uluslararası sermaye, Türkiye'de AK Parti- CHP koalisyonunu kurguluyor. Çünkü ancak bu koalisyonla federasyon sistemine geçilebilir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2015 08:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Koalisyon kurgulanıyor”

DSP Genel Başkanı Masum Türker, bu sabah Denizli’ye giderek, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Milletvekili adayları ve partilileriyle bir araya gelen Türker, seçim vaatlerinin de yer aldığı çeşitli açıklamalar yaptı.

“ALTI PARTİ BARAJI AŞACAK”

DSP Genel Başkanı Masum Türker, barajı geçecek partileri AK Parti, CHP, DSP, Saadet Partisi, HDP ve MHP olarak sıraladı. Denizli'de 4 milletvekili bulunan AK Parti'nin bile bu seçimde kentte iki milletvekilinde kalacağını öne süren Türker, “Tek başına hiçbir parti iktidar olamayacak. Altı parti barajı aşacak. Bu seçime katılım yüksek olacak. Bizim AK Parti içinde yüzde 5 ile 8 arasında oyumuz var. Biz, AK Parti ve CHP'deki o oylarımızı alacağız” dedi.

Koalisyon hükümetine işaret eden Türker, “Uluslararası sermaye, Türkiye'de AK Parti- CHP koalisyonunu kurguluyor. Çünkü ancak bu koalisyonla federasyon sistemine geçilebilir. Seçimden kısa süre sonra da Cumhurbaşkanı Meclisi feshedecek ve erken seçime gidilecek. Erken seçim öncesi de barajlar kaldırılacak” dedi.

“CUMHURBAŞKANI HERKESİ KUCAKLAMALIDIR”
Seçim yasaklarının başlamasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydanlara çıkmasını beklemediklerini söyleyen Türker, “Tayyip Bey aynı tutumunu yasaklar başladığı zaman da sürdürürse; Anayasa Mahkemesi'ne dava açarız. Anayasa Mahkemesi büyük olasılıkla davayı kabul etmez. Biz de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kapısını çalarız. Sadece biz mi? Binlerce dava açılır. Bu nedenle, Cumhurbaşkanının şu anki tutumundan vazgeçeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanı herkesi kucaklamalıdır” diye konuştu.

Kenan Evren'in ölümüyle ilgili de konuşan Türker, “Biz elimize Kuran-ı Kerim'i alıp, ölenin arkasından kötü konuşmayız. Allah rahmet eylesin. Evren'in fikirlerini savunmuyoruz ama onun çıkardığı yasalarla ülkeyi yönetenler, ellerine Kuran-ı Kerim'i alıp hakaret ediyor. Oysa dinimiz böyle emretmiyor. Biz, ölenin arkasından kötü konuşmaz, hakkımızı helal ederiz” ifadelerinde bulundu. (DHA/DENİZLİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.