TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşam biçiminizi değiştirin

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından sağlık haftası nedeniyle ‘yaşam biçiminizi değiştirin’ semineri düzenlendi.  Beslenme ve hareketli olmanın sağlıklı kalmakta temel ilkeler olduğunu belirten Kardiyolog Profesör Doktor Özgür Aslan Akdeniz diyeti olarak bilinen diyetin yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğine dikkat çekti

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2015 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yaşam biçiminizi değiştirin

NİLGÜN TAZE

İZSİAD-İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Kadın Komisyonu’nuN Sağlık Haftası münasebetiyle düzenlediği toplantılar sürüyor. İlk olarak Kadın Hastalıkları Uzmanı Yardımcı Doç.Dr. Sultan Buğday, kadın üyeleri meme kanseri konusunda bilgilendirirken, ikinci olarak Kardiyolog Prof.Dr. Ahmet Aslan, kalp sağlığıyla ilgili bilgiler verdi. Dernek binasında yapılan toplantıya İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, Başkan Yardımcısı ve Kadın Komisyonu Başkanı Mukaddes Çelik ve üyeler katıldı. Kalp sağlığını korumanın önemine değinen Prof.Dr. Ahmet Aslan, ‘’Genetik veya kalp kapakçığı ya da romatizma gibi hatalıkları bir kenara bırakırsak, genel anlamda kalp sağlığını bozan etkenler bellidir. Bunların başında da sigara, kolesterol, yüksek tansiyon, kilo ve spor yapmamak gelir. Sigara diğerlerine göre iki katı zararlı. Ancak son yapılan araştırmalarda onun kadar hatta ondan bir puan daha fazla olan bir etken var, O da psikolojik stres var. Yani insanın psikolojik durumunun, ruh halinin de kalp sağlığımızla direk bir etkisi var. Eğer kalbinizi korumak istiyorsanız, stresten, size sıkıntı yaratan etmenlerden uzak durmalısınız’ dedi.

STRES SİGARA KADAR KALBİNİZE ZARARLI

Özellikle yaşı 40-50’y aşan kişilerin buna daha dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Aslan, ‘’Eğer ailenizde kalp rahatsızlığı olan varsa, yüksek tansiyonunuz varsa stresli bir yaşantınız varsa çok ciddi tehlike altındasınız demektir. Biz kardiyologlar genelde bu etkilerden ikisini bir arada gördüğümüzde o hastayı risk grubuna dahil ederiz. Ancak hem sigara, hem de stres bir aradaysa alarmlar çalmaya başlamış demektir. Bu tabloyu iyileştirmek için hayatı yavaşlatmak, stresten uzaklaşmak, size iyi gelen şeylerle uğraşmanız gerekiyor. Size uygun aşırı efor sarf etmeden haftada 2-3 gün spor yapın, dengeli ve sağlıklı beslenin, özellikler kolesterolünüzü düşük tutun, tuz ve şekerden de uzak durun. Sigarayı bırakamazsanız da mutlaka ama mutlaka azaltın’’ şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda Prof.Dr. Ahmet Aslan’a verdiği bilgiler için teşekkür eden İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, günün anısına Aslan’a bir plaket sundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.