TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP, “BONZAİ” ye savaş açtı

Cumhuriyet Halk Partisi ölümlere neden olan sentetik uyuşturucu bonzaiye karşı harekete geçti

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2014 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP, “BONZAİ” ye savaş açtı

Cumhuriyet Halk Partisi ölümlere neden olan sentetik uyuşturucu bonzaiye karşı harekete geçti

DİLEK BAKIRKAYNAK

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, gençlerin ölümüne yol açan “BONZAİ” ye karşı savaş açarak, başlatılacak kampanyalar hakkında bilgi vermek adına Konak Meydanı Kemeraltı girişinde basın açıklaması düzenledi.

 

“ASRIN TEHLİKESİ”

 

İzmir'deki CHP'liler, Kemeraltı’nda düzenledikleri basın açıklaması sonunda  "Asrın tehlikesi. Gençliğinizi yaşamadan öldürür" yazılı broşürler dağıtarak vatandaşları bu savaşta birlikte hareket etmek için çağrıda bulundular.

 

Toplumsal bir yara haline gelen özellikle gençlerde yaygın halde görülen Bonzai’ye savaş açtıkları belirten CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Gündemi yoğun bir şekilde meşgul eden ve geleceği büyük tehdit altına alan madde kullanımlarına ilişkin CHP İzmir İl Başkanlığı bünyesinde çalışan Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) sentetik uyuşturu bonzaiye karşı toplumu bilinçlendirmek için sokağa iniyor. Gerek kentleşme, gerek gelir adaletsizliği, gerekse yoksulluk  ve eğitimsizlik, hükümetin uyguladığı genel politikaların sonucu olan uyuşturucu bağımlılığı ülkemizin gündemi meşgul etmekle birlikte toplumun ve insanımızın geleceği ile ilgili büyük tehdit oluşturmaktadır” dedi.

 

ENGİN’DEN HÜKÜMETE “BRAVO”

 

Yaptığı basın açıklamasında hükümetini eleştiren Başkan Engin, bir çok olumsuzluğun yaşandığını belirterek,  “Aile değerlerine önem verdiğini iddia eden, muhafazakâr bir parti olduğunu iddia eden partinin, özellikle son 12 yılda gençler arasında uyuşturucu bağımlılığının arttığı, boşanmaların arttığı, her bakımdan bir çok olumsuzluğun yaşandığı bir dönemi yaşıyoruz. Aile değerlerine önem vermek buysa bravo doğrusu diyoruz. Bu konuda İzmir’deki gerek belediyelerimiz, partilerimiz bu konuda tedbir almak hususunda çaba gösterecekler. Hem de biz buradan hükümete, yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bir an önce bu gençlerimizin geleceğini karartan uyuşturucu belasından kurtulmak için tedbir alsınlar. Bunun yurt içine sokulması, satılması ve yaygınlaştırılmasına tedbir alınsın. Hükümetin örgütlü gençlerin eylemlerine gaz sıkacağına milli istihbarat  teşkilatı partileri dinleyeceğine, uyuşturucu baronlarını dinlesinler. Polisler biraz oralara yoğunlaşsınlar” şeklinde konuştu.

 

“UZUN SOLUKLU ÇALIŞMA İÇİNE GİRİYORUZ”

 

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu, bonzainin zararlarının yazılı olduğu 2 sayfalık broşür hazırladıklarını, 5 bin broşürü parti örgütleri ile evlere girerek, anne, baba ve gençlere vereceklerini, partili doktorların eğitim seminerleri düzenleyeceğini söyledi.

 

Bonzainin, eroinden 100 kat daha tehlikeli olduğunu belirten Rodoplu, şöyle konuştu: "Tek kullanımda bile beyinde hasar oluşturuyor. Kalp duruyor, körlük, göz kızarması oluyor, felç yapıyor. Toplum, birden hayatımıza giren bu maddeyi tanımıyor, korkunç etkilerini bilmiyor. Bonzai, hayatın her alanında karşımıza çıkabilecek kadar yaygın. Fiyatı düştü, kullanımı arttı. Anne, baba ve gençlere etkilerini anlatacağız, belirtilerine dikkat çekeceğiz. Kapıları çalıp broşürümüzü vereceğiz. 15 Eylül'de okulların açılmasıyla lise önlerinde broşür dağıtacağız. Bonzai kullanan, bırakmak isteyenlere yol göstereceğiz. Doktorlarımız, partide kadın ve gençlik kollarına eğitim semineri verecek. Uzun soluklu bir çalışma içine giriyoruz. Toplumu aydınlatmayı, farkındalık yaratmayı hedefliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.