TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baykal: Milleti sen aldattın

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 7 Haziran seçimleri nedeniyle partisinde katıldığı önseçim sonrasında ilk kez CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2015 07:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Baykal: Milleti sen aldattın

Önseçim sonrası 4-5 günlüğüne Ankara'ya gittiğini ve kontenjan adaylarının belirlenmesi ve süreci izlemeye çalıştığını anlatan Deniz Baykal, 7 Haziran seçimleri için Antalya CHP'den 2'nci sıradaki milletvekili adaylığına ilişkin mazbatasını İl Başkanı Semih Esen'den aldı. Partililer tarafından karşılanan Baykal, Antalya'da yeni bir döneme başlandığına işaret etti. 

Bütün iyi niyet ve heyecanla çıkılan yolun bu aşamasında yine bir arada olunduğunu belirten Baykal, Antalya'da ve Türkiye'de önseçimle siyaset yolunun açılmasının çok olumlu bir ortam yarattığını söyledi. Baykal, önseçimin herkesin saygı duyacağı bir yöntem olduğunu da anlatarak, önseçimle meşrutiyet kriterinin yerine getirildiğini kaydetti. 

Baykal önseçimde ikinci sırada çıkmasına yönelik de şunları söyledi: "Önseçimde bulunduğum yerin beni ruhsal bakımdan rahatsız edecek hiçbir tarafı yoktur. 40 yıla yaklaşan siyasi yaşamım boyunca bu heyecan mutlulukları yeterince yaşadım. Ama daima örgütle beraber yürümeye çalışmışım, tabanın aldığı kararı başımın üstünde taşımışım. Bu kararı da şimdi heyecan ve mutlulukla yaşıyorum. Herkese de Allah'ın böyle bir durumu nasip etmesini temenni ediyorum. İnşallah herkes bu heyecanı yaşar."

KILIÇDAROĞLU'NUN ADINI SÖYLERKEN DİLİ SÜRTÇÜ

Antalya'dan 8 kez milletvekili seçildiğini de anlatan Baykal, 1973, 77, 87 ve 91'de genel başkan olmadığını, 1995, 2002 ve 2007'de genel başkan olarak seçildiğini ve yine 2011'de genel başkan değilken seçildiğini anlattı. Baykal, bu anlatımları sırasında da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun soyadını 'Kırıkoğlu' diye iki kez yanlış söyledi. Dili sürçen Baykal, bir dostunun cenazesi olduğunu belirterek, "Dün rahmetli olan Kırıkoğlu'nu buradan tekrar anıyorum" dedi. (DHA/ANTALYA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.