TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 MEKAN 1 YEMEK

1 Mekan 1 Yemek’te bugün Kemeraltı’nda hizmet veren Kemer 6 Restaurant’a konuk olduk.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2015 08:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 MEKAN 1 YEMEK

Kemeraltı’nda Kızlarağası Han’ın arkasında yer alan Kemer 6 Restaurant’ın işletmecileri Osman Murat Korukoğlu ve İlhan Yaylalı, restoranı 2009 yılında açtıklarını söyledi. Dokuz masa ile işe başladıklarını anlatan Yaylalı, “Restoranı açtıktan 3 yıl sonra arka dükkanı da alarak işi büyütmeyi başardık. Mutfağımız açıktır. İsteyen müşteri üretimi rahatlıkla görebilir. İmalatlar günlük olarak yapılıyor. Temizliğe çok önem veriyoruz. Gerek üretim yerimiz gerekse restoran sürekli temiz tutuluyor. Günlük temizliğin yapılmasının yanında gün içinde de restoran sık sık temizleniyor” dedi.  

BALIĞI KEBAP YAPIYORUZ

Daha önce yurtdışına balık ve deniz ürünleri ihracatı yapan Korukoğlu, “Şu anda bizim sunum şeklimizle balığı servis eden başka bir yer yok. Biz aslında balığı kebap yapıyoruz. Her balığı alıp kılçıksız hale getirip löp halinde ya da şişlere geçirip satıyoruz. Yurtdışındaki seyahatlerim sırasında balığı bu şekilde servis ettiklerini görmüştüm. Balığı fast food yaptık” dedi. Daha önceki işinden dolayı 12 ay aynı balığı bulma imkanının olduğunu belirten Korukoğlu, “Buradaki mantığımız da fast food zincir mağazaları gibi 12 ay aynı menüyü çıkarabiliyoruz. Bizde her gün balık gelir ve biter. Menümüzde akya şiş, mezgit şiş, sardalye sarma, levrek şiş, lahos şiş, dil şiş, hamsi ızgara, midye tava, kalamar, sardalye tava, mezgit tava, balık çorbası, balık böreği gibi birbirinden lezzetler var ” diye konuştu.

HER BALIK İÇİN AYRI SOS

Kısa sürede insanların restorana müdavim olduklarını ifade eden Korukoğlu, “Bizim her balık için ayrı soslarımız ve baharat karışımlarımız var. Örneğin balık böreği için bir sosumuz, mezgit tava ya da dil şiş için başka soslarımız var. Özel baharat karışımlarımız bulunuyor ki bunların tarifini gizlidir. Lezzetimiz öncelikle balıklarımızın tazeliğinden sonra da özel sos ve baharatlarımızdan geliyor” dedi.

ALTI DAKİKADA SERVİS

Açtıkları günden beri aynı ustalarla çalıştığını söyleyen Yaylalı, “Bu da Kemer 6’na büyük bir avantaj sağlıyor. Böylece lezzet hiç değişmiyor. Üretim ve servisimiz sistemli bir şekilde yürür. Bütün balıklar akşamdan dükkana girip temizlenip bir gece sosta bekletiliyor. Sabah erkenden de ne gibi bir işlem geçirmesi gerekiyorsa geçirip yemeye hazır hale getiriliyor. Günde bin kişiye hizmet veriyoruz. Hatta cumartesi günleri daha da fazla oluyor. Sipariş verildikten 6 dakika sonra ürün önlerinde oluyor. 15 dakika sonra müşteri kalkıyor.  Hızlı servis yapmamızın en büyük sebebi ise otomasyon sistemi. Böylece sipariş sırasında ya da siparişlerde herhangi bir karışıklık olmuyor. Toplamda 16 kişi çalışıyor. Yoğunluktan çay ikramında bulunamıyoruz. Müşterilerle aile gibiyiz” dedi.

BALIK ALMAK ET ALMAK KADAR KOLAY DEĞİL

Balık almanın et almak gibi kolay olmadığına dikkat çeken Yaylalı, “Yıllarca biz dönüşümlü olarak birgün Osman bir gün ben balıkhaneye gittik. Et gibi değil balık alımı. Kasaptan gidiyorsun istediğin kadar et alabiliyorsun. Ama denizden ne, ne kadar çıkarsa onu bulabiliyorsun. Ayrıca av yasağı gibi bir faktör de var. müşteriye ‘O balık yok’ diyemezsin. Balığı bulacaksın. Alternatifin yok. önemli olan her gün aynı hizmeti verebilmek” diye konuştu.

Balık Böreği

Malzemeler:

1 kilogram yufka (5 adet)

2 kilo temizlenmiş kılçıklarından ayıklanmış mezgit

2 adet havuç

500 gr ceviz

2 demet dereotu

Karabiber

Özel bir sos ve baharat karışımı

Yapılışı:

Ayıklanmış mezgitler küp küp doğranıyor. Havuçlar rendeleniyor. Dereotu doğranıyor. Cevizler biraz küçültülüyor fakat toz haline getirilmiyor. Bütün malzemeler birleştirilip özel sosla karıştırılıyor. Yufka dörde bölünüp dikdörtgen biçiminde sarılıyor. Üstü de yine değişik bir karşımla kaplanıyor ve kızartılıyor.

Püf noktası: Balık böreği için püf noktası özel soslar ve pişirme tekniği. Böreğin içi ile dışının aynı anda pişmesi gerekir. Afiyet olsun…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.