TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuk gelinler için ortak proje

Almanya’nın Bremen Eyaletinin Türk kökenli Milletvekili Ruken Aytaş’ı makamında konuk eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, erken yaşta evlenen çocuklarla ilgili ortak proje gerçekleştirme önerisinde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2014 07:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çocuk gelinler için ortak proje

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Bremen Eyalet Milletvekili Ruken Aytaş, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. Bazı dernek başkanlarının da eşlik ettiği ziyarette, birlikte proje önerisinde bulunan Aytaş, İzmir ve Bremen’in kardeş şehir olduğunu belirterek, iki şehir arasında son dönemde artan yakın ilişkilerin çok farklı sosyal ve ekonomik katmanların bir arada yaşadığı Konak'ta da hayata geçirilecek yeni projelerle sürmesini diledi.

ÖNCELİK GENÇLER

Avrupa Birliği (AB) projelerinde yerel yönetimlerin önemli katkıları bulunduğunu belirten konuk Milletvekili Aytaş, bir süredir İzmirli ve Bremenli gençler arasında yurt dışı değişim projelerinin  yürütüldüğünü dile getirerek, “Biz İzmir’de İzmir belediyeleri ile birlikte özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan gençlerimizi dünyayla tanıştıracak ve ilerlemelerine katkı koyacak projeler yapmak istiyoruz. Maddi durumu iyi olanların başka kültürlerle tanışmak için imkanları var ancak dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklarımız maalesef bu imkanlardan mahrum kalıyor. Amacımız onlara bu imkanı tanıyarak daha geniş bir ufka sahip olmalarını sağlamak” dedi.

ÇOCUKLAR ÇOCUK YETİŞTİRİYOR

Bremen Eyalet Milletvekili Ruken Aytaş'ı Konak’ta ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Başkan Pekdaş da gençlere yönelik projelerde birlikte yer almak istediklerini söyledi. Türkiye’nin kanayan yarası olan erken yaşta evlilik konusunda işbirliği önerisinde bulunan Pekdaş, “18 yaşın altındaki her bireye çocuk diyoruz. Ama ülkemizde öyle yerler var ki daha kendisi çocuk yaşta olan 14-15 yaşındaki kızlarımızın kucağında çocukları var. Çocuğun, çocuk yetiştirmesini bekliyoruz. Evlenmeyi bir kaçış, çözüm olarak görüyorlar ama daha iyi bir yaşamın yolu bu değil. Onların ufuklarını değiştirecek, geleceğe dair hayal kurmalarını sağlayacak işler yapmak lazım" diye konuştu. Ziyaret sonunda Pekdaş, konuk milletvekili Aytaş’a Konak Belediyesi Semt Merkezleri’nde kurs gören kadınların ürettiği el işi ürünlerden hediye etti. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.