TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıkçılar yapılan zamma tepkili

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikaları temsilcileri sağlık çalışanlarına yapılan zammı protesto etti. Sağlıkçılar sabit ödemelerin 2 katına çıkarılmasını ve emekliliklerine yansıtılmasını istedi

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2015 07:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlıkçılar yapılan zamma tepkili

TANER UYANIKER

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikaları(SES) temsilcileri hekim için saati 7,5 lira olan nöbet ücretinin 11 liraya çıkartılmasına tepki gösterdi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği binasının önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Grup adına basın açıklamasını gerçekleştiren SES işyeri temsilcisi hemşire Funda Çakır, “Sağlıkçıya zam falan yok, bizim taleplerimiz hala orta yerde duruyor. Söz verdikleri, yıpranma payı, ek ödemelerin artırılması ve adil hale getirilmesi, tüm ödemelerimizin emekliliğe yansıtılması sözleri tutulmadı” dedi.

“ARTIK MAZERET DİNLEMEK İSTEMİYORUZ”

Çakır, “Sağlıkçılar olarak sendikalarımız, odalarımız ve meslek derneklerimizin öncülüğünde 13 Mart 2015 günü bir gün iş bırakarak alanlara çıktık. Haklarımız ve halkımızın daha iyi sağlık hizmeti alması için bir günlük uyarı grevi yaptık. ‘Bütün sağlık çalışanlarının ücretlerinin acilen iki katına çıkarılmasını, yıpranma payımıza ilişkin yasal düzenlemelerin acilen yasalaşmasını, bütün ödemelerimizin emekliliğimize sayılacak şekilde düzenlenmesini, çalışma koşullarımızın ve iş yoğunluğumuzun insanca koşullara uygun olarak düzeltilmesini’, talep ettik. Hükümetin, Sağlık Bakanı ve Başbakan’ın verdiği sözü tutmasını istedik. ‘Artık mazeret dinlemek istemiyoruz, icraat bekliyoruz’ dedik. Biz eylemdeyken 13 Mart günü Başbakan Davutoğlu tarafından yapılan ‘Sağlıkçıya Yüzde 50 zam’ açıklaması ile umutlandık. AKP Hükümetinin, Başbakan Davutoğlu'nun torbası açılınca gördük ki sağlıkçıya yüzde 50 zam dedikleri hekim için saati 7,5 lira olan nöbet ücretinin 11, hemşire için 4,5 lira olan nöbet ücretinin 7 liraya çıkarılmasından ibaret olduğunu gördük. Biz dağ fare doğurdu bile diyemiyoruz. Bunlar yandaş medya ile birlikte yalan doğurdular yalan” diye konuştu.

“YALANA KARNIMIZ TOK”

Hükümetin bunu da yalan hikayesi yapmak istediğini belirten Çakır şunları söyledi: “Buna izin vermeyeceğiz. Yalana karnımız tok. Artık Yeter! Diyoruz, boş vaat değil, icraat bekliyoruz 13 Mart'ta uyardık, uyarmakla kalmayacağız mücadeleye devam edeceğiz. Hakkımızı alana kadar, mücadeleye devam diyorum. Vaat değil, hakkımız olanı istiyoruz. Hemen şimdi. Fiili hizmet zammı hakkımız verilsin. Sabit ödemeler 2 katına çıkarılsın ve emekliliğimize yansıtılsın.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.