TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eroğlu, STK temsilcileri ile bir arada

Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti İzmir 1. Bölge 1. sıra Milletvekili Adayı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2015 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Eroğlu, STK temsilcileri ile bir arada

ONURHAN ALPAGUT

AK Parti'nin İzmir 1. Bölge milletvekilliği için birinci sıradan aday gösterdiği Orman ve Su işleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle İzmir Balçova Kaya Termal Otel'de bir araya geldi. Yapılan kahvaltılı toplantıya sivil toplum örgütlerince ve basın tarafından ilgi yoğun oldu.

"3 T KURALI İLE HAREKET EDİYORUZ"

Geçmişte sivil toplum kuruluşlarının sayısının çok az olduğunu ifade eden Eroğlu, şu anda sivil toplum örgütlerinin sayısında çok büyük artış olduğunu söyledi. Eroğlu bu artışın tesadüf olmadığını belirtti ve "Bu konuda son anayasa değişikliğiyle önemli adımlar attık" diyerek sivil toplum kuruluşlarının fikirleri ve tavsiyelerinin kendileri için çok önemli olduğunun altını çizdi. Eroğlu, "İzmir'deki tavsiyeler ve değerlendirmeleri dikkate alacağız. Karşılıklı fikirleri alarak, kentimize faydalı olmak istiyoruz. 'Tenkit varsa tenkit et, tavsiyen varsa söyle, teklifin varsa ortaya koy' anlayışıyla hareket ediyoruz" dedi.

"İZMİR POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK BİR KENT"

İzmir'in büyük bir kent olduğunu belirten Eroğlu, İzmir'e dair değerlendirmelerde bulundu: "İzmir üretim ve ihracat merkezi olabilecek, potansiyeli yüksek bir kent. İzmir'den aday olduğum için çok mutluyum. İzmir'e layık olmak için elimden geleni yapacağım. İzmir'de yapılacak çok şeyler var. Muhalefet bile, yapılan hizmetlere içleniyor. Hükümet olarak İzmir'e 30 milyar lira yatırım yaptık. Geçmiş yıllarla mukayese edersek, 7-8 katına çıktık. İzmir adeta kenarda tutulmuş ve itilmiş bir kent gibiydi. Ama kentimizin ihtiyaçlarını çözmeye devam edeceğiz. İnsanlara hizmet etme aşkıyla çalışıyoruz. Bizim için en hayırlı insan, herkese hizmet edendir. Ahirete giderken hayırlı hizmetler götürmek istiyoruz. İzmir için hayallerimiz büyük. Büyük hayal olmadan, büyük hedeflere ulaşılamaz."

"COĞRAFYAMIZ MÜSAİT VE POTANSİYELİMİZ VAR"

İzmir kentine büyük yatırımlar yapmak istediklerini ve birçok projeleri olduğunu kaydeden Eroğlu, "Toprakların tamamını modern yöntemlerle sulayacağız. 2019 yılına kadar tüm yatırımlar, bunların nasıl planlanacağı ve ne kadar harcanacağı hesaplandı. İzmir'i yakın gelecekte gıda, üretim ve ihracat üssü yapmak istiyoruz. Deniz, tabiatla birleşecek. Doğa turizminin gelişmesi için imkanlar hazırlayacağız. Kentimizde Serbest Turizm Ticaret Merkezi yapmayı planladık. Bunun için 5-6 tane yer var. Liman yatırımlarımız sürüyor. İzmir'e gelince, turistler 10 bin dolar bırakarak gitmeli. Doğa turizmi ve ticaret istihdamı da arttırıyor. İzmir'de çok kalifiye eleman var. Burayı yüksek teknoloji üreten ve ihraç eden bir merkez haline getirmek istiyoruz. İzmir'de organize sanayi için en üst teşvikleri uygulayacağız. İzmir, termal turizmde çok geride kaldı. Bu yüzden kenti ziraat, ticaret, turizm, sağlık turizmi gibi konularda lider yapmak istiyoruz. Bu zor değil, bana göre çok kolay. Coğrafyamız müsait ve potansiyelimiz var" ifadelerini kullandı.

 

"SAHİPLENDİRİYORUZ"

Ormanların kırsal kalkınmanın lokomotifi olduğunu her defasında vurgulayan Eroğlu, "Ormanlar vatandaşın refah seviyesinin artması için kullanacağız. Bunun için orman alanlarında ceviz, badem, fıstık çamı, zeytin bunları dikiyoruz. 3 yıl masrafları bize ait daha sonra vatandaşa teslim ediyoruz. Hatta neresi, kaç ağaç bunlar belli olsun diye insanlara sahiplendiriyoruz. İnsanlarda sahiplenme duygusu vardır. Herkesin bu ağaçları sahiplenme duygusu ile teslim alması lazım. Bu yüzden biz bunları vatandaşa sahiplendiriyoruz. Hatta bunların sertifikalarını veriyoruz. Diyoruz ki; ‘Şu parseldeki şu kadar 75 tane zeytin ağacı artık sana ait’ ve teslim ediyoruz. Ama bunun adil olması için kura çekiyoruz. Herhangi bir haksızlık olmaması için. Vatandaşa ormanlarımızı açtık gelsinler, buyursunlar bu fidanları sahiplendirelim."

"TÜRKİYENİN KARARINI ÇOK İYİ VERMESİ LAZIM"

Son olarak 7 Haziran sürecinin önemine değinen Eroğlu, "Bu milletin önünü kesmek için dış, iç güçler çok çalışıyorlar. Plan, proje üretiyorlar. Ama onların plan, projeleri varsa. Milletin de veraseti var. İnşallah 7 Haziran’da da düşmanların oyunlarını milletim bozacaktır. Bunun için elbette çok çalışmak gerekiyor. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirerek çalışmamız gerekiyor. 7 Haziran seçimleri basit bir seçim değil. Türkiye'nin ilerleyiş, yükselişini sağlayacaktır. Türkiye'nin kararını çok iyi vermesi lazım" şeklinde konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, toplantının basına olan kısmında STK temsilcileri ile durum değerlendirme toplantısı yaparak oradan Kaya Termal Otel'den halk ile bir araya gelmek için piknik programlarına geçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.