TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirli iki ressamın eserleri İş Sanat İzmir Galerisi’nde

İş Sanat İzmir Galerisi, Çetin Erokay ve Faden Suzan Kudsioğlu’nun resimlerini sanatseverlerin beğenisine sundu

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 07:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmirli iki ressamın eserleri İş Sanat İzmir Galerisi’nde

EMİNE ŞEKER

İzmir doğumlu sanatçılar Çetin Erokay ve Faden Suzan Kudsioğlu, İş Sanat İzmir Galerisi çatısı altında düzenlenen sergide sanatseverle buluşuyor. Duygularını birbirinden farklı tarzda ve tekniklerde tuvale yansıtan sanatçıların 50’ye yakın eserinin yer aldığı sergi, resim sanatına ilgi duyanları farklı tekniklerdeki eserleri tek sergide gezmeye davet ediyor.

ESERLERİNDE DERİNLİK KAVRAMINI SORGULUYOR

Çalışmalarına eskizler hazırlayarak başlayan ressam Çetin Erokay, resimlerini çizgilerin ve geometrik şekillerin renklerle dansı üzerine kurguluyor. Eserin dengesini ve estetik değerlerini çizgilerle oluşturan, bu çizgilerin birbirleri ile ilişkilerinde uyum ve melodi olduğuna inanan ressam, bunu tuvallerine yansıtıyor. Ağırlıklı olarak yağlı boya ve akrilik boya kullanan Erokay, eserlerinde boyut ve derinlik kavramlarını sorguluyor.

ESERLERİNDE BASKI RESİM TEKNİĞİNİ KULLANIYOR

İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Müdürlüğü görevini sürdüren Faden Suzan Kudsioğlu ise eserlerinde daha çok baskı resim tekniğini kullanıyor. Profesyonel hayatının yanı sıra sanatsal üretime de önem veren Kudsioğlu, insan-doğa-sanatçı üçlemesinde algı ve yorumlama yetisi kazanarak özgürleşmeyi savunuyor. Peyzajı oluşturan renk, biçim, çizgi ve perspektif gibi elemanları bir uyum ve denge içerisinde kullanan sanatçı, eserlerinde kimi zaman soyutlamalara da yer veriyor.

Şimdiye kadar birçok kişisel ve karma sergiye katılan Çetin Erokay ve Faden Suzan Kudsioğlu’nun eserleri 25 Şubat-14 Mart 2015 tarihleri arasında İş Sanat İzmir Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

ÇETİN EROKAY HAKKINDA

İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde lisansüstü eğitimini tamamlayan, gençlik yıllarında ressam Mürşide İçmeli ve Mahmut Dinçer’den dersler alan Çetin Erokay, ilk kişisel sergisini 1986 yılında “Kuşlar Çeşitlemeleri” teması ile açtı. 1992 yılında hazırladığı bir afiş IV. Uluslararası İzmir Film Festivali’nin afişi olarak kullanılan sanatçının 1998’de yaptığı ve New York Festivali’nde finale kalan tasarımına “The World’s Best Works’ (Yılın En İyi Çalışmaları) kitabında yer verildi. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde reklam ve halkla ilişkiler dersleri de veren Erokay, Türkiye’nin ilk özel resim müzesi olan Selçuk Yaşar Resim Müzesi’nin kuruluşunda yer aldı. Sanatçının eserleri Viyana, Roma, New York, Dubai ve Tahran gibi metropollerde sergilendi. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok özel koleksiyonda eserleri yer alan sanatçı çalışmalarını İzmir’deki atölyesinde sürdürüyor.

FADEN SUZAN KUDSİOĞLU HAKKINDA

Sanat öğrenimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nde tamamlayan Faden Suzan Kudsioğlu, değişik eğitim kurumlarında resim öğretmeni olarak çalıştıktan sonra 1990 yılında Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Müdürlüğü’ne atandı. Bugüne dek 27 kişisel sergi açan, Floransa Bienali, Midilli Seramik Festivali, 1. İzmir Uluslararası Sanat Bienali, 4. Uluslararası Egeart Sanat Günleri gibi yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen bienal, festival ve karma sergilere katılan sanatçı, halen İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Müdürlüğü görevini yürütüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.