TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk Mahallesi’nde tehlike çanları

Bornova ilçesi Atatürk Mahallesi’nde sokağa akan kanalizasyon suları tehlike saçıyor. Yaklaşık 10 gündür sokağa aktığı ifade edilen kanalizasyon suları mahallelileri alarma geçirmiş durumda. Çocuklar sokaklarda oyun oynayamazken mahalle sakinleri evlerini sineklerin bastığını, kokudan bahçelerine ve balkonlarına çıkamadıklarını, Bornova Belediyesi’ne sorunu bildiklerini ancak hala bir sonuca ulaşamadıklarını ifade ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2014 07:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Atatürk Mahallesi’nde tehlike çanları

FEYZİ MİRHANOĞLU

Yaklaşık 10 gündür Bornova Atatürk Mahallesi’nde sokağa akan kanalizasyon tehlike saçıyor. Atatürk Mahallesi 871 sokakta patlayan kanalizasyon borusundan bir evin bahçesine akmaya başlayan pis suyu fark eden ev sahibi durumu belediye yetkililerine bildiriyor. Çözümü bağlantı borularını evin bahçe duvarını delerek yola akıtmakla bulan yetkililer akan kanalizasyon suyunu mahallenin sokaklarına vererek göz göre göre vatandaşların sağlığını tehlikeye atıyorlar.

EVİN BAHÇESİNDEN ÇIKTI

Yokuşun en başında bulunan evin bahçesinden akmaya başlayan pis su eğimin etkisiyle bütün mahalleye dağılıyor. Yetkililerin geçici çözüm olarak plastik boruyla kanalizasyon suyunu sokağa akıtması, sokakları yaşanmaz bir hale getirmiş. Pis kokunun hakim olduğu 862, 858 ve 871 sokakta vatandaşlar bahçelerine, balkonlarına çıkamaz olmuş.

İLOKUL TEHLİKESİ

Bölgede bulunan Zehra Hoca Hanım İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören öğrencilerin de durumdan etkilendiği bilgisine ulaşıldı. Yaklaşık 1 hafta pis sular içinde eğitim ve öğretim için okullarına giden çocuklar, okulların tatil olmasıyla tehlikeden kıl payı kurtuldular.

MAHALLELİ İSYANDA

Sokaklarına kanalizasyon suyu akan mahalle sakinleri 10 gündür dertlerine çare bulamadıklarını belirtiyor. Son çare olarak seslerini Ege’de Bugün Gazetesi’ne anlatan sakinlerden Resul Sal, “10 gündür belediye yetkilileri taleplerimizi dinlemiyor. Mahallemizde oturan belediye meclis üyesi Sultan Tuzlacı ile konuyu görüştük kendisi de bu mahallede oturuyor, onunda evinin önünden kanalizasyon suyu akıyor. Ancak kendisi de bize 10 gündür keşif yapıldığını söylüyor. Bu keşif ne kadar sürecek merak ediyoruz?” diyerek tepkisini dile getirdi.

SİNEKLER BASTI

Bugüne kadar mahallelerinde hiç sinek sorunu yaşamadıklarına dikkat çeken Sal, “Uzun süredir bu mahallede oturuyorum. Bugüne kadar hiç sinek sorunuyla karşılaşmamıştım. Ancak pis suların sokaklara akmasıyla mahallede ciddi bir sinek sorunu başladı. Bahçelerimizde balkonlarımızda oturamaz olduk. Bir an önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Okulların kapanmasıyla çocuklar da sokaklarda oynamaya başladı. Bu çocuklar pis suların içinde oynuyorlar. Mikrop kapmalarından korkuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.