TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık çalışanları iş bıraktı

Sağlık çalışanları tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de greve gitti. Hastaneler acil servisler, yatan hastalar, onkoloji servisi ve çocuk servisi dışında hizmet vermedi. Sağlık çalışanları Fuar Basmane kapısı önünden İl Sağlık Müdürlüğü’nün önüne kadar sloganlar, ıslıklar, düdüklerle yürüdü

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2015 08:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlık çalışanları iş bıraktı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Günlerdir eylem yapıp greve gideceklerini duyuran sağlık çalışanları tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de greve gitti. Hastanelerde çalışan sağlık çalışanları haklarını aramak için iş bıraktı. Yapılan açıklamada Bornova Trafik Hastanesi, Tepecik Hastanesi, Ege Üniversitesi Hastanesi’nin acil servislerini kilitlendiği açıklandı. Bu eylemi yapacaklarını açıkladıktan sonra Sayın Başbakan’ın bir müjde verdiğini belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, “Tabi müjde bazı basın yayın organlarında halkı kışkırtmak için maaşlara yüzde 50 zam diye ifade edildi. Ama bu bir yalandır. Saati 7,5 lira olan nöbet ücretine yüzde elli zam yaptılar 10 TL yaptılar. Arkadaşlar kutlu olsun hepinize. Bir büyük müjde daha var dediler ki, siz zaten çılgın gibi çalışıyorsunuz robot gibi çalışıyorsunuz hiç ölecek gibi de gözükmüyorsunuz. 70 yaşına kadar çalışma müjdesi verdiler. Şimdi biz buradan Sayın Başbakan’a bir öneride bulunuyoruz. Siz en iyisi ne maaşımıza zam yapma niyetiniz var, ne emekli maaşımıza zam yapma niyetiniz var, ne çalışma ortamımızı düzeltme niyetiniz var, ne yıpranma payı tazminatını yasalaşmaya niyetiniz var. Biz görüyoruz, anlıyoruz yapmayacaksınız da biz bunun için mücadeleye devam edeceğiz. Bizim size bir önerimiz var çalışan bütün sağlık kurumlarının arkasına gidin mezarlık açın hepimizi oraya gömün bari. Siz bize 100 yaşına kadar çalışacak da deseniz, biz sizin bu kefalet ücretinizle çalışmaya devam etmeyeceğiz. Bakın bugün hizmet vermedik. İlk uyarımız yaptık” dedi.

“BİZ ROBOT DEĞİLİZ”

Kaptaner,  istediklerinin basit olduğuna değinerek,  “Biz yurttaşlarımıza insanca hizmet vermek istiyoruz. 5 günde bakacağımız hastayı bir günde değil, 5 dk. da bir robot gibi değil, insanca hastalarımızın derdini dinleyerek hizmet vermek istiyoruz. Biz robot değiliz. Çılgın gibi hasta bakmak zorunda bırakıyorsunuz bizi. Biz böyle bir ücretlendirme istemiyoruz. Acilen tüm çalışanlarımızın maaşlarını iki katına çıkaracaksınız. Emeklilerimiz, 1500-1800 TL ücret alıyor. Herkes ikinci üçüncü işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Emekliliğinin tadını çıkaramıyor. Emeklilerimizin maaşını acilen iki katına çıkaracaksınız. Sadece sizin göreviniz mecliste kendi maaşlarınızı yükseltmek değil. Bizim maaşlarımızı insanca yaşam seviyesine çıkaracaksınız. Aylardan beri propaganda yapıyorsunuz, istediğinizde bir gece yarısı 5 dk. da yasa çıkarabiliyorsunuz. Fiili hizmet zammımızı hemen yasalaştıracaksınız. Bunu istiyoruz sizden. Bu insanca bir taleptir. En büyük talebimiz bu taleplerimiz yerine getirilmezse biz sizinle sağlık kurumlarının bahçesinde, polikliniklerde, ameliyathanelerde, aile hekimliği merkezlerinde, toplum sağlığı merkezlerinde, her türlü sokakta her türlü meydanda bu taleplerimizi haykırmaya devam edeceğiz ve kazanacağız” ifadelerini kullandı.

“TALEPLER YERİNE GETİRİLSİN”

Ses İzmir Şube başkanı Rukiye Çakır da taleplerini ve sorunlarını söylemek için yine İl Sağlık Müdürlüğü’nün önünde olduklarını belirterek, “Bütün bahçelere grevdeyiz yazıldı. Yarın bu taleplerimiz karşılanmadığı takdirde; esnek, güvencesiz çalıştırılmaya devam edildiği takdirde fiili hizmetlerimiz yasallaştırılmadığı takdirde çalışırken de emekli olduğumuzda da insanca ücret almamız sağlanmadıkça grevde olmaya devam edeceğiz. Taleplerimiz son derece net, son derece insani bugüne kadar bizlere müjdeler açıklayan Başbakanımız, Bakanımız açıklaya açıklaya 3,5 lira zam açıkladı. Bunu kabul etmiyoruz. Sağlık çalışanları biliyoruz ki çalışma koşullarının en kötü olduğu, şiddetin en yüksek noktada yaşandığı, can güvenliğinin olmadığı bir ortamda her şeye rağmen canını dişine takarak çalışmaya devam ediyor. Taleplerimizi yeniden, bıkmadan, usanmadan, yılmadan bugün burada bütün meslek örgütleri ile sendikalarla, odalarla ve her şeyden önce halkımızla bir aradayız. Bu birlik tüm Türkiye’de kurulmuş durumdadır. Sağlıkçılar sadece kendi hakları için burada değil halkımızın sağlık hakkı içinde burada o yüzden halkımızın mutlu, sağlıklı hizmet alabilmesi için bütün taleplerimizin yerine getirilmesini istiyoruz” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.