TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şampiyon Athletic Bilbao

Altınordu'nun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlediği U12 İzmir Cup'ta şampiyon İspanyol takımı Athletic Bilbao oldu

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2015 06:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şampiyon Athletic Bilbao

Selçuk-Efes Tesisleri'nde 20 ülkeden 48 takımın katılımıyla organize edilen turnuvanın final maçında Fransa'dan Paris Saint Germen'i 2-1 mağlup eden Bilbaolu minik futbolculara şampiyonluk kupasını Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan verdi.

Final karşılaşmasında futbol tarihine geçecek bir olay da yaşandı. Şampiyon Bilbao'nun teknik ekibi, maç 1-1 eşitlikle devam ederken, "Her şey kupa değil. Oyuncuları kazanmak daha önemli" düşüncesiyle kaleci dahil 9 futbolcuyu oyundan alarak yedekleri sahaya sürdü. Yedek oyuncuların ağırlıkta olduğu takım, kalan dakikalarda 1 gol daha bularak şampiyonluğa ulaştı.  İspanyolların bu hareketi tribünden büyük alkış aldı.

Turnuvada Paris Saint Germen'in 2'nci olmasından sonra 3'üncülüğü Alman takımı Hoffenheim elde etti. Kupanın en iyi oyuncusu Ajax'tan Dillon Hoogardeff, gol kralı Nordsaelland'tan Christian Rassmussen, en iyi kalecisi Bilbao'dan Ibon, en iyi savunmacısı Mönchengladbach'tan King Samuel Manu, en iyi orta sahası AEK'dan Apostalis Christopulos oldu. (DHA/İZMİR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.