TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İngiltere’yi bırak Japonya’ya bak”

Halkların Demokratik Partisi Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, İngiltere'deki seçimleri örnek veren Başbakan Davutoğlu'na yanıt vererek, “Asıl İngiltere’ye bakacağınıza Japonya’ya bakın. Oradaki bakanlar kendi işçileri iş cinayetinde yaşamını yitirdi diye istifa etmekte kalmadılar, intihar ettiler, harakiri yaptılar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2015 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, işadamlarıyla Esenyurt’ta düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Hükümetin HDP’nin parlamentoya girmemesi için elinden geleni yaptığını iddia eden Demirtaş, “Çirkin iftiralar, yalanlar hakaretler gırla gidiyor. Neden HDP meclise girmesin. Eğer bu hükümet Türkiye’yi zerre kadar düşünüyor olsaydı HDP’nin meclise girmesi için bizden çok çalışırdı. Ama düşünün Türkiye’nin farklılıklarını temsil eden HDP meclise girmesin diye bir hükümet her türlü yolu deniyor. Bu sistemin bu devletin, Kenan Evren sisteminin yok etmeye çalıştığı hiçbir farklı düşünceye AKP’nin yeni Türkiye’sinde yer yok” diye konuştu.

“ZÜBÜK SİYASETİ BİTİYOR”

Türkiye’nin büyük bir değişime hazırlandığını söyleyen Demirtaş, “Eski zübük siyaseti bitiyor. Kafasına fötr takıp hava atan siyasetçi tipi bitiyor. Zübüklük bitiyor, halk siyaseti başlıyor. Siyasetçinin kendini halka kutsalmış gibi, sultanmış gibi sunduğu dönemler bitiriyoruz artık. Son iki dönemde bunun adımların attık ama bu dönem eski tip siyaset Türkiye’de son bulacak” ifadelerini kullandı.

“İNGİLTERE’YE DEĞİL JAPONYA’YA BAKIN”

Selahattin Demirtaş Başbakan Davutoğlu’nun muhalefet partileri liderlerini seçimi kaybetmeleri halinde istifaya davet ettiğini hatırlatarak, “Türkiye’de yaşanan rezaletin milyonda biri bir demokratik ülkede yaşansa 10 defa başbakan istifa eder. Dün İngiltere’de seçim sonuçları açıklandı. Muhalefet kaybettiği için istifa etmiş eyvallah. Kaybedersek hiç tereddüdünüz olmasın, biz koltuk sevdalısı değiliz. Asıl İngiltere’ye bakacağınıza Japonya’ya bakın. Oradaki bakanlar kendi işçileri iş cinayetinde yaşamını yitirdi diye istifa etmekte kalmadılar, intihar ettiler, harakiri yaptılar. Siz Japonya’ya bakın. 300 maden işçisi Soma’da diri diri yerin altına gömüldü. Onlar çıktılar ‘Bu işin fıtratında var’ dediler. İstifa akıllarına bile gelmedi. Bize istifayı hatırlatanlar siz o mekanizmayı unutulanı çok olmuş. Biz koltuk sevdalısı olduğumuz için halkımız bizi bağrında taşımıyor, biz halkımızı omuzlarımızda taşıdığımız için bu mevkilerdeyiz” şeklinde konuştu.

“HALA KENDİNİ HOCA SANIYOR”

Başbakan Davutoğlu’nun kendisini hoca sandığını söyleyen Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Sen hala kendini üniversite zannedip meydanlarda bize soru sormaktan vazgeç. Ne sen hocasın ne de biz öğrenciyiz. Sen cevap verme makamındasın, soruları burada biz sorarız sen cevap verirsin. Her mitingde ille birkaç soru soracak. Ya hoca kusura bakma bitti senin hocalığın. Biz sende hesap soracağız. Ben sana soruyorum senin partinde hırsızlık soruşturmaları ile ilgili iddialar ortaya atıldı. Sen dedin ki /biz hırsızlık yapanın kolunu keseriz’ Şimdi soruyorum kolu bırak tırnağını kestin mi bu hırsızların. Sen bunun hesaplarını vermek yerine utanmadan sıkılmadan bizden hesap sormaya çalışıyorsun.” (İHA/İSTANBUL)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.