TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti, İzmir'de göçmen oylarının peşinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den milletvekili adayı olmasıyla seçim stratejisini buna göre kurmaya çalışan AK Parti, Başbakanlık Ofisi'ni 7 Haziran genel seçimleri öncesinde açacak. Açılışı Başbakan Ahmet Davutoğlu yapacak. AK Parti İzmir'de göçmen oyları üzerine strateji kuracak

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 08:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti, İzmir'de göçmen oylarının peşinde

İzmir milletvekilli adayları belirlenirken Başbakan Ahmet Davutoğlu ile seçim stratejisi konusunda görüşen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, perşembe gününün son saatinde Davutoğlu ile konuştu. Yaklaşık bir saat süren ikili görüşmede, İzmir'in demografik yapısını, tercihlerini, eğilimlerini anlatan Delican, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 Haziran genel seçimleri öncesinde İzmir'e gelip Başbakanlık Ofisi'ni açacağını söyledi.

Öte yandan partinin Üst Kurul'da milletvekili adaylarını belirleme çalışmaları sürüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun öğrencisi olan Borsa İstanbul'un eski Başkanı İbrahim Turhan'ın ikinci bölgeden adaylığına kesin gözüyle bakılırken yerel seçimde partinin hukuk komisyonunun başında yer alan eski Teşkilat Başkanı avukat Gökhan Turamanlar'ın da şansının yüksek olduğu ifade edildi. 

AK Parti kulislerinden edinilen bilgiye göre İzmir'de seçim stratejisi göçmen oyların üzerine kurulacak. Muhaliflerinin de kullandığı “Dersimli Kemal” söylemleri İzmir'de yüksek sesle dillendirilecek. İzmir'de çok sayıda olan göçmen oylarını alabilmek için birkaç aday seçilebilir sırada yer alacak.

HDP'nin İzmir'den Sırrı Süreyya, Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş gibi star isimlerle seçime girmesi halinde Doğu kökenli, muhafazakar siyasi yönden yıpranmamış bir isim bulunacak. Bakırçay ve Menderes havzalarının yapısı göz önüne alınarak, bölgeye uygun adaylar çıkarılacak.

AK Parti, CHP içindeki kutuplaşmalar üzerine de politika geliştirecek. AK Parti, CHP'nin 'gavur İzmir' söylemlerine karşı önlem alacak. Seçim söylemlerinde ideoloji yerine 'hizmet siyaseti'ni ön plana alacak. 2011 genel seçimlerinde ve 2009 yerel seçimlerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile başlatılan 'hizmet siyaseti' söylemi pekiştirilecek. Yıldırım, 2015 genel seçimlerinde de 'İzmir milletvekili' olarak sahaya inecek. Üçüncü dönemini tamamlayan partinin 'ağır ağabeyi' Binali Yıldırım'ın İzmir listesinde etkin olacağını ileri sürüldü. (DHA/İZMİR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.