TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çanakkale’den Mustafa Kemal çıkarılmak isteniyor”

Türkiye Kamu Sen İzmir il Temsilcisi Ahmet Doğruyol, Çanakkale Zaferi’nin Yüzüncü Yılı ile ilgili basın açıklaması yaptı

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2015 08:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Çanakkale’den Mustafa Kemal çıkarılmak isteniyor”

ANIL YIKGEÇ

Türkiye Kamu Sen İzmir il Temsilcisi Ahmet Doğruyol Çanakkale Zaferi’nin Yüzüncü Yılı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Doğruyol, Çanakkale şehitlerini anarken son zamanlarda anma programlarında Mustafa Kemal Atatürk adının geçmemesini üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Savaşı’nı zaferle taçlandıran günü ve aziz şehitlerimizin aziz hatıralarını hürmetle anarak söze başlayan Ahmet Doğruyol, 100. sene devriyesinde, Çanakkale destanını ve muhterem şehitleri dualarla ve hayranlıkla bir kez daha idrak ederek, Çanakkale’nin Türk milletinin tarihi bir direnişi, asla unutulmayacak mücadele azmi ve emperyalist mihrakların kanlı planlarını alt üst eden stratejik silkinişi olduğunu ifade etti.

ÇANAKKALE TAVİZSİZ DURUŞUN SAVAŞIDIR

Çanakkale’nin imanın, inancın ve milli iffetin gülleye, mermiye ve gelişmiş savaş gemilerine tavizsiz duruşu olduğunu belirten Doğruyol, “Sömürgeci heveslerin, zulüm ve eziyeti rehber edinen yedi düvelin kıyılarımıza kadar getirdikleri kanlı hesaplar, Türk milletin fedakarlık ve cesaretle inşa ettiği tabya ve siperlere çarpmış ve sonuçsuz kalmıştır. Çanakkale Zaferi ayağa kalkan millet iradesinin, bağımsız yaşama dışında hiçbir seçeneği olmayan beşeri kudretin ve kuvvetin somutlaştırılmış halidir. Vatan topraklarına göz diken küresel odakların, sayı, malzeme, imkân ve teknolojik üstünlüklerinin millet olma şuuru karşısında çaresiz kaldığı, Türk milletinin her ferdinin yöresi, kökeni ve mezhebi ne olursa olsun, Çanakkale semalarında yüreklerini buluşturduğu ve birlikte şahadet şerbeti içtiği, beraber hücuma kalktığı, aynı safta dua ettiği, birbirinin umudu olduğu ve vatanın selameti için emek vererek kan döktüğü ve birlikte zafere kavuştuğu bir savaşın adıdır” dedi.

MİLLETİN VAR OLMA KAVGASI VE KAYGISI

Çanakkale, türlü sıkıntılar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına karşı koyması ve dayanmasının gerçek destanı olduğunu ifade eden Doğruyol, “Teknoloji ile inancın savaşıdır. Bu milletin var olma kavgası ve kaygısıdır. Bu milletin esir edilemeyeceğinin anlaşılması, bağımsızlık duygusu, yedi düvele karşı azmidir. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı’nda Türk milletine güvenilmesi gerektiğinin ispatıdır. Çanakkale savaşları bir son değil, başlangıçtır. Sırtında adeta vatan coğrafyasının yükünü kaldıran Seyyit Onbaşı’nın, Nusret Mayın gemisiyle devleşen Tophaneli Yüzbaşı Hakkı’nın, askerlerine ölmeyi emreden Mustafa Kemal’in ve dönmeyi aklından bile geçirmeyen kınalı kuzunun manevi hatırası ve mirası sayesinde bağımsızlığımız korunmuştur” dedi.

Çanakkale Zaferi bu milletin, en zor şartlarda bile şer odaklarının fitne fesatlarına karşı, her zaman birlikte, iri ve diri olma kabiliyetine sahip olduğunu gösterdiğini vurgulayan Ahmet Doğruyol, “Çanakkale, Türk milletinin birlikte yaşama iradesi ve refleksini, vatana bağlılığını, bayrak aşkını, hür ve bağımsız yaşama isteğini vatanın bölünmez bütünlüğünü, Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Alevi, Sünni, Müslim ve gayrı Müslim gibi ayrıştırıcı, ötekileştirici, dışlayıcı tutum ve davranışları reddederek, Çanakkale’de olduğu gibi tarihin her döneminde her türlü zorluğu yenecek güç ve kudrette olduğumuzu tüm dünyaya göstermiştir” diye konuştu.

MİNNET DUYGULARIYLA ANIYORUZ

Atalarına teşekkürü de bir borç bildiğini söyleyen Doğruyol, “Mukaddes vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için verilen mücadeleyi toplum olarak idrak edip gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve varlık mücadelemizde üstün ve fedakârca çabası olan muhterem ecdadımıza Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Bu duygularla, ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü Yıldönümünde, tertemiz kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları vatanlaştıran aziz şehitlerimizi minnet duygularımla anıyorum” diye konuştu.

MUSTAFA KEMALSİZ BİR ÇANAKKALE DÜŞÜNÜLEMEZ

Doğruyol konuşmasının sonunda Çanakkale anma programlarında Mustafa Kemal Atatürk’ün adının anılmamasının üzücü olduğunu vurgulayarak şöyle söyledi: “Son zamanlarda Çanakkale ile ilgili programlarda Mustafa Kemal Atatürk’ün adı geçmemektedir. Bunu Türkiye Kamu Sen olarak üzüntüyle karşılıyoruz. Bu tür davranışların Türk milletine, vatandaşlarımıza hiçbir zaman yararı olmayacaktır. Bu konuda da sivil toplum kuruluşlarımızı, mevcut iktidarımızın ve muhalefet liderlerimizin de muhakkak hassas olması gerektiğini vurgulamakta yarar görüyorum. Çanakkale’den Mustafa Kemal çıkarılmak isteniyor. Mustafa Kemalsiz bir Çanakkale düşünülemez.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.