TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kadın yaşamın her alanında var olacak”

Genel seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kamil Okyay Sındır, Bayındır’da hemşerileriyle buluştu. 18. Uluslararası Çiçek Festivaline katılan Sındır, Bayındırlılardan CHP’ye oy istedi, kadınlara daha fazla yer verileceğini dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2015 08:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Kadın yaşamın her alanında var olacak”

Festival için Bayındır’a gelen vatandaşlara CHP seçim broşürlerini dağıtan Sındır, CHP’ye destek vermelerini istedi. Seçimlerde kadınların desteğinin çok önemli ve belirleyici olacağını ifade eden Sındır, “İktidarımızda, kadına şiddet insan hakkı ihlali sayılacak. Şiddeti önlemek için eğitim programlarına ağırlık vereceğiz. Hayatın her alanında kadınlarımızın daha fazla söz hakkı olacak. Emekçi kadınlarımızın sosyal kültürel etkinliklere katılması için CHP olarak üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

“KADINLARIMIZA YÖNELİK POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAĞIZ”

Kadına yönelik ayırımcı anlayışla mücadele edeceklerini söyleyen Sındır, hayatın her alanında kadınlara hak ettiklerini vereceklerini söyledi. Sındır, “Ekonomide ve toplumsal hayatta kadınlarımıza daha fazla yer açabilmek için ve ayrımcılığı önlemek için teşvik politikaları geliştireceğiz. Eğitim müfredatı kadın – erkek eşitliği ilkesine göre yeniden düzenlenecek. Her görev için pozitif ayrımcılık uygulayacağız. Aydınlık Türkiye kadınlarımızın, annelerimizin ellerinde yükselecek” dedi.

“KADIN VARSA ÜRETİM VARDIR, BEREKET VARDIR”

Kadınların olduğu yerde üretimin, bereketin, başarının olduğunu söyleyen Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Evi çekip çeviren, üreten yetiştiren, takıp takıştıran, gün doğumundan gün batımına tüm zamanını bir şeyler yapmakla geçiren kadınlardır. Öncelikle bunun bilincinde olacağız. Onun için de daha eşit ve adil olacağız. Yine öncelikle aile içi şiddete, bizim gibi köklü gelenekleri olan, ilkel töre cinayetlerine sona erdireceğiz.  Çalışan, üreten kadınlarımızın çocuklarının devlet tarafından desteklenen çocuk yuvalarına ve anaokullarına gitmelerini sağlayacağız. Kadınlarımızın tarlada dayı başlarının ya da merdiven altı sigortasız çalıştırılmasına izin vermeyeceğiz. Tarım, ev hizmetleri gibi kadının yoğun çalıştığı alanları kayıt altına alacağız ve kadının hakkını, hukukunu koruyacağız. İktidarımızda kadın kooperatifleri desteklenecek ve çeşitlenecek. Gelin daha eşit ve pozitif ayrımcılığın yapıldığı bir Türkiye için CHP’ye oy verin.” (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.