TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP 91. yıldönümünü kutladı

İzmir’de bir yandan 9 Eylül kutlamaları yapılırken, diğer yandan Cumhuriyet Halk Partisi de kuruluşunun 91.yılını kutladı

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2014 06:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP 91. yıldönümünü kutladı

DAVUT İPEK

Dün Cumhuriyet Meydanı’nda İzmir’in kurtuluşunun 92.yıldönümü kutlamaları gerçekleştirilirken, Cumhuriyet Halk Partisi de 91.kuruluş yılını kutladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir CHP İl Başkanı Ali Engin, eski ve yeni ilçe başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları da törene katıldı.

 Cumhuriyet Halk Partisi’ne şimdiye kadar hizmet etmiş olanların da katıldığı tören Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla gerçekleştirilen törende konuşma yapan İzmir CHP İl Başkanı Ali Engin şunları söyledi, “Geçen sene burada 90. yılımızı kutlamıştık. Bugün ise 91. yılımızı kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu organizasyonların gerçekleştirilmesine katkısı bulunan bütün Cumhuriyet Halk Partililere teşekkür ediyorum. Yine coşkuyla, heyecanla, hedeflerimize emin adımlarla yürüyerek, gelecek vizyonuyla ilerliyoruz. Geçen hafta yapmış olduğumuz kurultayda Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır, kurucumuza yakışır ve seçmenimize yakışır bir kurultay gerçekleştirdik. Hepimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin daha uzun yıllar ayakta kalacağına, iktidar olacağına ve halka hizmet edeceğine yürekten inanıyoruz. Buna inancımız tamdır. Buna inanmayan, bizi bölünecek zanneden ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni küçük, kısır, kişisel, günlük bir parti olarak gören herkes yanılacaktır” dedi.

“CAMİİLER KİLİSE OLURDU”

Başkan Engin konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, “Buradan şunu ifade etmek istiyorum. Daha dün bir televizyon programında daha önce AK Parti milletvekilliği yapan bir zat, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kur’an’ı gizlediğini, camileri kapattığını söylüyordu. Cumhuriyet Halk Partisi, onun kurucusu, genel başkanı olmasaydı eğer, bugün camiiler kiliseye çevrilmişti. Cumhuriyet Halk Partisi olmasaydı camilerde şimdi IŞİD’çiler dua edip, vaaz veriyordu. Onun için partimizi öncelikle topluma iyi anlatmamız lazım. Bu provokatörlere meydanı bırakmamız lazım. Halkla daha yakın temas kurmamız lazım. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kurucusu olarak, kurtarıcısı olarak hiçbir vatandaşının kimliğiyle, inancıyla, değerleriyle, etnik kökeniyle ilgilenmez. Her yurttaş kanun önünde olduğu gibi bizim huzurumuzda da eşittir. Bunun bilinmesi lazım. Bizim de bu durumu topluma iyi anlatmamız lazım.”

“BİZİM YANDAŞ MEDYAMIZ YOK”

Parti içinde birlik ve beraberliğe ihtiyaçları olduğunu söyleyen Engin şunları da kaydetti, “Bizim yandaş medyamız yok, havuz medyamız yok. Uyanık olmamız lazım. Birbirimizle dayanışma içinde olmamız lazım. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu kurultayda birleşerek, bütünleşerek, Türkiye’nin sorunlarıyla ilgili kararlı adımlar atıp topluma bilinçli mesajlar vererek, toplumun her kesimden oy alabilecek bir parti olduğunu görüyorum, biliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’ne biz inanıyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2015’te başbakan olacağına inanıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olacağına inanıyoruz ve Cumhuriyet Halk Partilinin de buna inanmasını istiyoruz. Her Cumhuriyet Halk Partilinin bu hedefler doğrultusunda çalışmasını istiyoruz. Bu bizim vicdan borcumuzdur, ahlak borcumuzdur. İnanmayanlarla ilgili bir şey söylemek istemiyorum ama hepimizin inanması lazım. Hepimizin inanarak çalışması lazım. Ben kurtuluşumuzu ve partimizin kuruluşunu gerçekleştiren ilk genel başkanımız, liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, onunla birlikte geçmişten günümüze Cumhuriyet Halk Partisi’ne hizmet etmiş abilerimi, ablalarımı saygıyla ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yolu açıktır. Birbirimize güvenmemiz lazım. Partimizi küçük, günlük ve şahsi çekişmelerin dışına çıkarmamız lazım. Buna ihtiyacımız var. Türkiye’nin de bize ihtiyacı var. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi güçlü olursa Türkiye güçlü olur. Cumhuriyet Halk Partisi’nde barış olursa Türkiye’de barış olacak. Bu yüzden öncelikle parti içindeki barış ve kardeşliğimize önem vermemiz lazım. Hepimizin yolu açık olsun ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin 91. yılı kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın İzmir, yaşasın cumhuriyet…”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.