TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de AK Parti  adaylar belli oldu

İzmir’de 2011 Genel  Seçimlerinde 11 milletvekili çıkaran AK Parti’nin 2015 adayları belli oldu. Partinin il başkanlığında yapılan açıklamada her iki bölgede 13'er kişilik aday listesi açıklandı

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2015 07:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de AK Parti  adaylar belli oldu

NİLGÜN TAZE

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan üst kuruldan çıkarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından geçen milletvekili listesi belli oldu. Mevcut milletvekillerinden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Binali Yıldırım, 3 dönem kuralına takıldığından dolayı bu dönem aday gösterilmedi.

DELİCAN: BİZİM ADAYLARIMIZ İZMİRLİ

Listelerin belli olmasının ardından bir açıklama yapan İl Başkanı Bülent Delican, "Bizim listelerimiz ağırlıklı olarak İzmirli ve Egeli. İzmir’de bu listelerle inşallah bu dönem ciddi başarı yakalayacağız. Hizmet eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizle çalışmaya devam edecekler. Listelerin genel olarak görüntüsü çok memnun etmiştir. Bu listenin oluşmasında bizlere fikir soruldu ve bizim de görüşlerimiz iletildi. Listemizin İzmir’in hoşgörü ortamına, ılıman iklimine uygun bir liste olacağını belirtmiştim. Hep birlikte adaylarımızla, birlik ve beraberlik içinde İzmirli hemşerilerimizin huzuruna çıkacağız ve başarıya ulaşacağız. Bu listeyle benim hedefim İzmir’in takdirini kazanmak. Bu bir bayrak yarışıdır. Ağrılıklı olarak teşkilatın içinden isimler mevcut. Teşkilatımız burada yine motivasyonunu sağlayacak ve yoluna devam edecek” diye konuştu.

KENDİMDE HAK HİSSETMİYORUM

Aday adayı olmayan, buna karşın 1. Bölge 3. sıradan aday gösterilen Buca Belediye eski Başkanı Cemil Şeboy, “Ben seçim kaybetmiştim, aday olmadım çünkü kendimde o hakkı hissetmiyordum.  Ama hem teşkilatlarımız hem genel merkezimiz araştırma yaptılar herhalde. Davet ettiler bizi, görüşmelerimizde kabul ettim. Başbakanımıza, genel başkan yardımcılarımıza, il başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Üzerimdeki yükün bir hayli fazla olduğun düşünüyorum. 3. sıra omurga sayılır. İşim daha da ağır. Benden sonrakileri getirmek için uğraşacağım. Teşkilatla, STK’larla, İzmir halkıyla çalışacağız” dedi.

 CHP listelerinde İzmirli olmadığını belirten Şeboy, “Ben burada doğdum, büyüdüm. İzmir’in hep içindeydim. Belediye başkanlığından kazandığım tecrübeleri, vekillikte hem kentimiz hem Türkiye için kullanacağım. Göçmen oylarına talibiz ama ben her taraftan oy aldım. Sentez yapacağız birleştireceğiz her kesimden oy alacağız” dedi.

TURHAN VE HOTAR BEKLENİLDİĞİ GİBİ

Genel seçim öncesinde Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Doç. Dr. İbrahim Turhan beklenildiği gibi listede yer aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Turhan, 2’inci Bölge 1’inci sıradan aday gösterildi.  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da bir dönem aranın ardından yeniden İzmir’den milletvekili adayı gösterildi. Mevcut milletvekillerden Aydın Şengül, Rıfat Sait, İlknur Denizli ve Ali Aşlık listelerde kendilerine yer bulamadı.

TEMAYÜLÜN ŞAMPİYONLARI LİSTEDE

AK Parti'nin İzmir'e yönelik yaptığı temayülde ilk sıralarda çıkan Kerem Ali Sürekli ve Atilla Kaya kendilerine listelerde yer buldu. Sürekli, 2'İnci Bölge'de üçüncü sırada yer aldı. Kaya ise 1'İnci Bölge'de 8'inci sırada yer aldı. Partide 41 ay il başkanlığı yapan Ömer Cİhat Akay listede kendine yer bulamadı.

BAYINDIR SÜRPRİZİ

2'inci bölge listesinde  Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevinden aday adaylığı için ayrılan ancak başvuru yapmayan Dr. Mehmet Bayındır yer aldı. Ailesine zaman ayırmak istemesinden dolayı aday adaylığı başvurusundan  vazgeçen Bayındır, daha sonra adaylığa yeşil ışık yakmıştı. Bayındır’ın  kırsaldan ciddi oy getirecek bir isim olması nedeniyle listeye yazıldığı ifade ediliyor.

13’er kişilik aday listesi ise şöyle;

1.BÖLGE

1 -Veysel Eroğlu

2 -Nükhet Hotar

3 -Cemil Şeboy

4 -Hüseyin Kocabıyık

5-  Ozan Ceyhun

6 - Necip Nasır

7- Cemal Bekle

8- Atilla Kaya

9- Bediha Türkyılmaz

10 -Talip Uzun

11 -Kazım Eten

12 -Ömer Sertbaş

13 -Gürbüz Akbulut

 

2. BÖLGE

1 -İbrahim Turhan

2 -Nesrin Ulema

3 -Hamza Dağ

4 -Kerem Ali Sürekli

5- Durmuş Boztuğ

6 -Mehmet Bayındır

7 -Savcı Sayan

8 -Neşe Gürçay

9 -Tansu Kaya

10- Bilal Kırkpınar

11 -Esra Aladağ

12 -Ali Hadim

13 -Müjde Çelik

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.