TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Acil servise acil çözüm

SES Ege Üniversitesi Hastanesi İşyeri Temsilciliği, acil servis hemşirelerinin sorunlarına dikkat çekmek için yürüyüş yaparak Başhekimlik’in kapısına siyah çelenk bıraktı

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2015 08:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Acil servise acil çözüm

ANIL YIKGEÇ

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, Ege Üniversitesi Acil Servis biriminin sorunlarına dikkat çekmek için bina önünden Başhekimlik’e kadar yürüyüş gerçekleştirerek, istek ve sorunlarını içeren bir basın açıklaması yaptı. SES Ege Üniversitesi Hastanesi İşyeri Temsilciliği önderliğinde gerçekleştirilen yürüyüş sonunda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimlik’in önüne siyah çelenk bırakıldı.

YÖNETİM BİZİ AVUTMAYA ÇALIŞIYOR

28 Ocak’tan beri süren eylemlerinde çözüme ulaşılmadığı için yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyleyen SES Ege Üniversitesi Hastanesi İşyeri Temsilcisi Erkan Batmaz, koşullarının düzelmesi gerekirken günden güne kötüleştiğini belirtti. Hastane yönetiminin sorunu çözmeye yönelik hiçbir adım atmadığına dikkat çeken Batmaz, “Her görüşmemizde ‘Biz sizi düşünüyoruz. Kendinizi yalnız hissetmeyin’ diyerek bizleri avutmaya çalışmakla bu sorunların çözülmeyeceği bir aşikardır. Bizim artık sabrımız taşıyor. Git gide derinleşen sorunlarımız karşısında dayanacak gücümüz kalmadı. Her geçen gün, hemşireler üzerindeki psikolojik ve fizyolojik sorunlar artmakta ve tükenmişlik sendromu yaşanmaktadır” dedi.

Eylem sürecinden beri formalarınızı çıkarıp onun yerine üzerinde ‘Köle değil hemşireyiz!’, ‘Acil sorunlarına acil çözüm’ yazılı siyah tişörtler ile çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Batmaz, “Bunun bir eylemlilik olduğunun farkında olmayan yönetim tarafından sürekli baskı ve tehdit ile siyah tişörtleri çıkartmaya zorlanıyoruz. Ama her türlü yıpratma ve tutanaklara inat hakkımızı alana kadar bu siyah tişörtleri giymeye devam edeceğiz” diye konuştu.

TALEPLER BELLİ

SES İşyeri Temsilcisi Batmaz acil servis hemşirelerinin taleplerini şöyle sıraladı: “Hemşire sayıları arttırılsın istiyoruz. Artı (+) çalışmak istemiyoruz. Güvenlikli çalışma istiyoruz. Döner sermaye tüm çalışanlara en üst limitten verilsin istiyoruz. Özlük haklarımız ayrıcalıklı birim olarak kabul edilip tekrar düzenlenmesini istiyoruz. Acil serviste yatış bekleyen hastaların 24 saatten fazla beklemesini istemiyoruz. Hastalarımızı acil servis kapısında saatlerce bekletmek istemiyoruz. Acil serviste işimizi yapmak istiyoruz, form doldurmak değil.”

Bu talepler gerçekleşmedikçe Başhekimlik’in kapısından ayrılmayacaklarını vurgulayan SES Ege Üniversitesi Hastanesi İşyeri Temsilciliği, yürüyüş sonunda Başhekimlik’in kapısına siyah çelenk bıraktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.