TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aşık Mürsel’e ödül yağdı

İzmir’in yaşayan efsanelerinden Aşık Mürsel’e çektiği sosyal mesaj içerikli filmler, şiir kitapları ve sanatın diğer dallarında elde ettiği başarılar sebebiyle ödül verildi

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 07:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aşık Mürsel’e ödül yağdı

DAVUT İPEK

İzmir’in yaşayan efsanelerinden Aşık Mürsel’e çektiği sosyal mesaj içerikli filmler, şiir kitapları ve sanatın diğer dallarında elde ettiği başarılar sebebiyle iki ödül birden verildi. Aşık Mürsel Tazegül Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde Aşık Mürsel Tazegül Kültür Merkezi Şefi Saadet Küçükyetim ve Merkez Sunucusu Gül Ekinci’nin yanı sıra halk ozanı Aşık Ali Dadaşoğlu ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Şerafettin Yıldız da yer aldı. Yazdığı şiir kitapları ve çektiği sosyal mesaj içerikli filmler dolayısıyla birinci ödülü Güzel Sanatlar Uzmanı Prof. Dr. Recep Ürek’in elinden alan Mürsel Tazegül, “Elli yıllık ozanım ve şimdiye kadar çok sayıda ödül aldım. Fakat bugün burada aldığım bu iki ödül bana gerçekten farklı bir gurur yaşattı. Programlarım, film çekimlerim, şiirlerim, atışmalarım ve kliplerim devam ediyor. Bunları görüp inceleyen, film ve kliplerimi irdeleyen değerli Prof. Dr. Recep Ürek ve Kişisel Gelişim Uzmanı Kemal Akar sağ olsunlar bana bu ödülleri layık görmüşler. Halkımızın huzurunda ikisine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

“BÖYLE SANATÇILAR HEP OLMALI”

‘İzmir’de Yaşayan Aşıklar Antolojisi’ isimli kitapta da kendisine yer bulan Aşık Mürsel Tazegül’e sanata katkılarından ve sanatçıya örnek olmasından dolayı plaketi kendisi sunan Prof. Dr. Recep Ürek ise şunları kaydetti: “Değerli ozanımız Mürsel Tazegül, şimdiye kadar birçok alanda başarı göstermiş ve çok sayıda sanatçıya örnek olmuştur. Yönetmenliği, klipleri ve şiirleriyle senelerini dolu dolu geçirdiğini görüyoruz. Halka doyumlu kişiliğiyle kalplerde taht kuran ve sanat hususundaki azmiyle herkese örnek olan Mürsel Tazegül’e bir plaket vermeyi uygun bulduk. Değerli ozanımızın birkaç şiir kitabını çok eleştirdim. Çok sayıda eserini irdeledim. Yönetmenliğini yaptığı, kendi yazdığı ve aynı zamanda kendisinin de rol aldığı filmlerini de inceledim. Sanata vermiş olduğu katkılarından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Böyle bir sanatçının hep var olması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca böyle sanatçıların varlığı bizleri mutlu etmekle birlikte, gelecek kuşaklara bırakılacak eserler açısından da gönlümüzün rahat olmasını sağlayacaktır. Halk ozanımız Sayın Mürsel Tazegül’ün de bundan sonraki yaşamında başarılarının devamını diliyorum.”

ARKASI GELMEYEN DEĞERLER

Mürsel Tazegül’eProf. Dr. Recep Ürek’in ardından bir plaket de Kişisel Gelişim ve Bilinçaltı Uzmanı, Yazar Kemal Akar verdi. Ürek gibi plaketi kendi elleriyle Mürsel Tazegül’e sunan Kemal Akar şunları söyledi: “Yaklaşık sekiz yıldan beridir Mürsel Bey’i tanıyorum. Değerli bir halk ozanı olması, şiir kitaplarının, plaklarının, kasetlerinin, filmlerinin olması ve devletin de bunu onaylaması sebebiyle kendisine bir plaket vermeyi istedik. Ben Mürsel Bey’le talebeleri vasıtasıyla tanıştım. Kendisinin talebelerine sanatçı koçluğu yapıyorum. Bu vesileyle tanıdım kendisini ve tanıdığıma da çok memnunum. Böyle bir değere, acizane bir plaket vermek istedim. Mürsel Bey gibi kişiler, Türkiye’nin ihtiyacı olan değerlerdir. İhtiyacı olan fakat arkası gelmeyen değerlerdir bunlar. Bunu gerçek manada söylüyorum çünkü bunlar dev değerler fakat arkası gelmiyor. Bizleri burada, kendi kültür merkezinde ağırladığı için de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum kendisine.”

“EN MUTLU GÜNÜM”

Mürsel Tazegül, kendisine takdim edilen ödülleri aldıktan sonra duygularını şu şekilde ifade etti: “Ben Mürsel Tazegül olarak, halkın, okuyucuların ve dinleyicilerimin huzurunda şunu ifade etmek isterim ki bugün benim en mutlu günümdür. Bu ödülleri bana layık gördükleri için Prof. Dr. Recep Ürek ve Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Kemal Akar’a sonsuz saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bu plaketler beni gerçekten son derece mutlu etti. Yaptığım işlerin bu şekilde takdir edilmesi elbette her sanatçıyı gururlandıracağı gibi beni de gururlandırdı ve onurlandırdı. Buralara kadar gelip, benim kliplerimi, filmlerimi, şiirlerimi, atışmalarımı ve daha nice eserlerimi inceleyip, bana ödül verme nezaketinde bulundukları için kendilerine tekrar tekrar şükranlarımı sunuyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.