TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 MEKAN 1 YEMEK

1 Mekan 1 Yemek’te bugün sizler için Girit Adası’na konuk olduk. Zengin ve keyifli mönüsü ile Girit Adası oldukça alternatifli tatlar sunuyor

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2015 08:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 MEKAN 1 YEMEK

FADİME DUMLUPINAR

Girit Adası’nın arkadaşlarınızla muhabbet etmek için, sayılı masası, sayısız mezeleri ve güzel müzikleri olan bir yer olduğunu belirten işletme sahibi Hakan Özgüler, “Hafta içi de dahil gece 2’ye kadar açık bir mekanız. Bu balıkçı İzmir’de hiç görmediğiniz kadar mezeyi bir arada sunuyor. Sıcacık ve tatlı havamız ile gelen müşterilerimizi en iyi şekilde ağırlıyoruz. İster mönüden, isterse içeriden Girit mezelerini seçmek mümkündür” diye konuştu.

Alacalı görüntüsü ile merak uyandıran ‘Rum ezmesi’ ve ‘Şevketi bostan’ın en çok tercih edilen ve sevilen mezelerinin arasında olduğuna değinen Özgüler, “Bir de yiyeceklerin renkleri ile uyumlu sunum kapları kullanıyoruz. İkisi de birbirinden leziz, Rum ezmesi iddialı bir meze, içindeki kuruyemiş ve baskın tadıyla insanın damak tadını büsbütün değiştiriyor. Şevketi bostan da bir o kadar hafif ve sade bir mezedir. Ayrıca ‘midye içi’ ve ‘kabak sıyırtma’ bir de ‘kaya koruğu’nu restoranda bulunan  diğer güzel mezeler arasında sayabiliriz. Bizim kabağımız kabak sevmeyenlere bile lezzet aşı gibi gelecektir. Hep soğuklara odaklanıp ara sıcakları da es geçmemeliyiz. Hellimli kalamar dolması ile tereyağlı az acılı karides de diğer seçenekler arasında restoranımızda yerini alıyor. Karidesi, kalamar dolması, yeşil zeytin, salata, kızarmış ekmekler, caciki, köfte, kokoreç veya makarna da mönümüzde bulunan diğer seçenekler arasında sayabiliriz. Böylece  illa balık yemek zorunda değilsiniz. Girişte soldan dolaptan balıklarınızı yemeden seçebiliyorsunuz. Mutfağımız temiz ve  servislerimiz yeterince hızlıdır. Minikler için  bir çocuk lavabosu bile restoranımızda mevcuttur. Tatlılar arasından kabak buranın en isabetli seçimi diyebiliriz. Tahin ve cevizle birlikte servis ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.