TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memurlardan olaylı ‘GREV’

TÜM – BEL Sen 1 No’lu Şubesi’nde örgütlü memurlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Toplu Sözleşme sürecinde istedikleri iyileştirmeleri alamadıklarından yarım günlük iş bırakma eylemine olaylı başladı

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2014 07:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Memurlardan olaylı ‘GREV’

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

 

Yarım günlük iş bırakma eylemine dün öğleden sonra başlayan TÜM BEL – SEN 1 No’lu Şubesi’ne bağlı İzmir Büyükşehir Belediyesi memurları hep birlikte belediye binasının önünde toplandıktan sonra çalışan memurları da eyleme davet etmek için belediye binasına girmek istedi. Bu sırada içeri girememeleri yönünde talimat olduğunu belirten güvenlik görevlileri ile karşı karşıya gelen memurlar arasında tartışma çıktı.

 

BELEDİYEYE GİRMEK İSTEDİLER

Büyükşehir Belediyesi’nin personel kapısının önünde güvenlik görevlileri ile içeri girmek istediklerini belirten sendikalılar izin çıkmayınca kapılara yüklendi. Güvenlik görevlilerinin memurları içeri almak istememesi üzerine arbede çıktı. Belediye binasına girmek isteyen memurlar ile güvenlik güçleri arasında çıkan arbedede memurlar ile belediyede görevli güvenlik güçleri karşı karşıya geldi. Uzun süren itişmeler sonrası memurlar belediyenin giriş kapınsın parmaklıklı olan kısmını menteşelerinden söktü. Kırılan camların arasından içeri giren memurlar tek tek birimlerde çalışanlardan eylemlerine destek vermelerini istedi.

 

“HAKLARIMIZI İSTİYORUZ”

Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ulus Bozkır, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kamu emekçileri temel haklarını istiyor. Yemek hakkını istiyor, ulaşım hakkını istiyor. Görmezden gelinmeye, yok sayılmaya, sorunlarımıza kör ve sağır kalınmasına, mobinge, amir baskısına haklarımızın kullanılmasının engellenmesine insan onuruna uygun çalışma koşulları istiyoruz . Üç yıldır herhangi bir iyileştirme alamayan emekçiler hayat pahalılığına karşı makul bir iyileştirme istiyoruz” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.