TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

29. Uluslararası İzmir Festivali’nde geri sayım

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından 26 Mayıs – 02 Temmuz 2015 tarihleri arasında düzenlenecek 29. Uluslararası İzmir Festivali için basın toplantısı yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2015 07:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
29. Uluslararası İzmir Festivali’nde geri sayım

MEHMET EMİN YENİAY

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) 26 Mayıs – 02 Temmuz 2015 tarihleri arasında düzenleyeceği 29. Uluslararası İzmir Festivali’nin tanıtım toplantısı İKSEV’in Karataş binasında gerçekleşti. Festival programı hakkında bilgi veren İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, festivale bu sene Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, E.Ü. Atatürk Kültür Merkezi, Celsus Kütüphanesi, Efes Odeon, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Açıkhava Gösteri Merkezi’nin ev sahipliği yapacağını belirtirken, festival boyunca dünyaca ünlü sanatçıların sahne alacağını söyledi.

GENÇ SANATÇILAR ULUSLARARASI SAHNEDE

29. Uluslararası İzmir Festivali’ni benzerlerinden farklı kılan unsurun “Çağdaş Seslenişler” başlıklı proje olduğunu belirten Sarper, “Ahmed Adnan Saygun ve Ulvi Cemal Erkin’in az bilinen ve neredeyse hiç seslendirilmemiş vokal eserlerini gün yüzüne çıkarıp, çağdaşları Fransız bestecilerin eserleriyle birlikte Fransız ve Türk solistlerce seslendirilmesini böylelikle, genç Türk sanatçılarının solistlik kariyerlerine uluslararası bir sahnede başlamalarını sağlayacak bu a kapella vokal müzik projesini Fransız Sagittarius Vokal Müzik Topluluğu Şefi Michel Laplenie ve Soprano- müzikolog Çimen Seymen yürütecek” dedi.

SIRA DIŞI KONSERLER

29. Uluslararası İzmir Festivali’nin açılış konserini 26 Mayıs 2015 Salı günü parlak kariyeri boyunca yaptığı her işte “Şef” sözcüğünün içerdiği bütün anlamları karşılayan, İtalyan ve özellikle Verdi’nin müziğine yaptığı katkılarla adını müzik tarihine altın harflerle yazdıran, İtalya’dan Fransa’ya, Rusya’dan İngiltere’ye pek çok ülkenin en büyük ulusal nişanlarıyla onurlandırılan Riccardo Muti, kurduğu Luigi Cherubini Gençlik Orkestrası ile yapacak. 26 Mayıs 2015 Salı günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde saat 21.30’da başlayacak konser öncesinde açılış töreni ve ses kaydı yapılacak. Bu nedenle kapılar 20.30’da kapatılacak. Polonya asıllı yönetmen Roman Polanski’nin 2002 yapımı filmi ‘Piyanist’in o yılın bütün sinema ödüllerini kazanmasında büyük paya sahip başrol oyuncusu Adrien Brody’nin film boyunca çaldığı parçaları unutulmaz kılan Piyanist Janusz Olejniczak, 16 Haziran 2015 Salı gecesi Efes Odeon’da bu kez Festival izleyicileri için çalacak. Ayrıca, kural tanımaz giyimi, sıra dışı saç stili ve aksesuarlarıyla “Orgun Çılgın Virtüözü” olarak adlandırılan, ancak pek çok önemli bestecinin eserlerini org için uyarlayarak dünya müziğine önemli bir katkı yapan Cameron Carpenter, 18 Haziran 2015 Perşembe günü AASSM’de çalacak. Öte yandan, 29. Uluslararası İzmir Festivali’nin biletleri, Biletix gişelerinden satın alınabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.