TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hedef: Doğu Akdeniz’in merkezi yapmak

Ege Sanayici ve İşadamları Derneği’nin konuğu olan AK Parti İzmir 2'nci bölge 1'inci sıradan aday gösterilen Borsa İstanbul eski Başkanı İbrahim Turhan, “AK Parti hükümeti olarak İzmir'in süratle kalkınıp gelişmesini hem üretimde ve sanayide, hem tarımda hem de hizmetler sektöründe Doğu Akdeniz'in merkezi olacak bir konuma gelmesini hedefliyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2015 06:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hedef: Doğu Akdeniz’in merkezi yapmak

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

AK Parti İzmir 2'nci bölge 1'inci sıra adayı olan Borsa İstanbul eski Başkanı İbrahim Turhan, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) üyeleriyle bir araya geldi. Gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Turhan, İzmir ve ülke ekonomisiyle ilgili değerlendirmeler yaptı. AK Parti tarafından İzmir 2. Bölge’den 1. sıradan aday gösterilmesinin ardından, İzmir’den bakan olacağı söylentilerine cevap veren Turhan, “Makamın niteliğinin bence hiçbir önemi yok. Önemli olan ortaya koyduğumuz vizyondur. Ekibin hangi noktasında hangi görev verilirse kanımızın son damlasına kadar, canımızın son zerresine kadar gece gündüz demeden çalışacağız. Bunun dışındaki konular görevlendirmelerle ilişkilidir. Bu da Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleridir" dedi.

“İZMİR VAZGEÇİLMEZ”

İzmir'e yapılması gereken yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulunan Turhan, Türkiye’nin kalkınması için İzmir’in kalkınması gerektiğini vurguladı. Turhan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “AK Parti hükümeti olarak İzmir'in süratle kalkınıp gelişmesini ve bütün Doğu Akdeniz'i taşıyacak ve hem üretimde ve sanayide, hem tarımda hem de hizmetler sektöründe Doğu Akdeniz'in merkezi olacak bir konuma gelmesini hedefliyoruz. Türkiye'nin kalkınması için İzmir'in yükselmesi vazgeçilmez bir ihtiyaçtır. Bundan sonraki çalışmalarımız buna yönelik olacak. İzmir için öncelikli alanlar ileri teknoloji sektöründe yapılacak yatırımların önünün açılması ki Sayın Başbakanımız ifade etti. Özellikle Ar-Ge ile ilgili yatırımlarda yüksek katma değerli teknolojik buluşlar ve bu anlamda Türkiye'nin hem yüksek katma değerli üretim yapmasını, istihdam oluşturmasını ve aynı zamanda dışa bağımlılığı azaltıcı yatırımların gerçekleştirilmesinde 5. bölgeye tanınan teşviklerin bütün yatırımlara sunulacağı müjdesini verdi. Bu İzmir için çok önemli.”

BİLİŞİMİN MERKEZİ İZMİR

İzmir'i finans ve bilişim teknolojileri üretim merkezi yapmak gibi bir hedefleri olduğunu söyleyen Turhan, hedef doğrultusunda çalışmaların başladığını ifade etti. Turhan, izmir’i bilişim merkezi yapmak istediklerinin altını çizerek, “Bu yavaş yavaş başladı. Birçok bilişim firmasının yedek merkezleri İzmir'de. Dolayısıyla sadece veri yöneticiliği konusunda değil, aynı zamanda yazılım geliştirme konusunda İzmir’imizi bir merkez yapmak istiyoruz. Ayrıca Bakırçay Havzası'nda yeşil enerjiler konusunda çok önemli faaliyetler olacak ve orayı bir anlamda bir kümelenme merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz. Ulaşım ve altyapıya ilişkin problemler büyük ölçüde çözüldü. Devam etmekte olan projeler var" diye konuştu.

İZMİR’E SAĞLIK YATIRIMI

İzmir’e yapılan ve yapılacak olan sağlık hizmetleri hakkında da açıklamalarda bulunan Turhan, 3 bin yataklı kent hastanesinin, İzmir'i sağlık hizmetleri açısında önemli bir merkez haline getireceğine inandığını söyledi. Turhan, “İnanıyorum ki, dünyadan birçok insan gelip saç ektirme, diş tedavisi, göz tedavisi, kalp cerrahisi gibi sağlık hizmetlerinden yararlanacak ve bunu tatil fırsatına dönüştürecek ve İzmir ekonomisine katkıda bulunacak. Eğitim konusunda İzmir'i Doğu Akdeniz'in Boston'ı haline getirmek istiyoruz. İzmir uluslararası bir eğitim merkezi haline gelecek. Bütün bunların gerçekleştirilebilmesi için paydaş olan bütün kesimlerin İzmir menfaatleri için işbirliği yapması, kısa vadeli tartışmaları bir tarafa bırakıp destek vermesi büyük önem taşıyor" dedi. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasının, ancak İzmir'in daha fazla üretim yapması, daha istihdam sağlaması ve Doğu Akdeniz ekonomik havzasının merkezi haline gelmesi ile mümkün olduğunu dile getiren Turhan, bakanlık görevi verilmesi fark etmeksizin, hazırlanan projelerin İzmir'in bu konuma gelmesi için her halükarda yürürlüğe gireceğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.