TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Cumhuriyet ilkesine bağlı Cumhurbaşkanı istiyoruz”

MHP TBMM Grup Başkan Vekili Oktay Vural, dün İzmir Buca’da halka açık düzenlediği basın toplantısında toplumun nasıl bir Cumhurbaşkanı istediğine değindi

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2014 07:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Cumhuriyet ilkesine bağlı Cumhurbaşkanı istiyoruz”

DİLEK BAKIRKAYNAK

Buca Forbes Sevgi Yolu Şirinyer girişinde halka açık düzenlediği basın toplantısına tüm teşkilatlar, muhtarlar, dernekler ve diğer STK temsilcileri ile halk katıldı.

Cumhurbaşkanı seçimi kararının bir ülkede nasıl yaşamak istediğimize dair önemli bir karar olduğunu vurgulayan Oktay Vural, “Etnik kökeni ne olursa olsun Türk milleti ortak paydasında insanları buluşturan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizler anamıza 'al git' diyen değil, anamızın eline öpen bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizler insanları mezheplerine göre ayırmayan bir Cumhurbaşkanı isiyoruz" dedi.

Vural, Türkiye'nin nasıl bir Cumhurbaşkanı istediğini anlatırken Cumhurbaşkanı’nda istemedikleri özellikleri de şöyle dile getirdi: “Pazar günü 12'nci Cumhurbaşkanı’nı seçeceğiz. Bu karar demokrasimizin geleceğinin nasıl şekilleneceğinin tespiti için nasıl bir ülkede yaşadığımızı istediğimizin kararı. Biz bu kararı, 9 Eylül 1922 tarihinde İzmir Vilayet Konağı'ndaki direğe Türk bayrağını çekerken verdik. Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyetle verdik. Bizler partici Cumhurbaşkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti devleti Cumhurbaşkanı’nı seçmek istiyoruz. Biz bir partinin Cumhurbaşkanı’nı değil, herkesin Cumhurbaşkanı’nı seçmek istiyoruz. Bizler kimseyi ötekileştirmeyen, suçlamayan, kutuplaştırmayan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Vatan evlatlarını doğdukları yere göre bölen, Alevi, Zaza, Gürcü diye ayıran bir Cumhurbaşkanı istemiyoruz. Cumhuriyet’e, hak ve özgürlüklere ülkenin tarihine sahip çıkacak bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Sözde değil özde demokrat, özgürlükçü, maneviyatçı bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Toplumu birleştiren, barıştan, bütünlükten yana olan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Etnik kökeni ne olursa olsun Türk Milleti ortak paydasında insanları buluşturan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizler anamıza 'al git' diyen değil, anamızın eline öpen bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizler basın üzerinde baskı uygulamayacak bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Alo Fatih'lerin Çankaya'da olmasını istemiyoruz. Memuruna, çiftçisine, öğrencisine, işçisine, işsizine aynı gözle bakan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz."

"HARAMA EL UZATMAYAN CUMHURBAŞKANI İSTİYORUZ"

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, "Toplumsal huzuru sağlayacak yolsuzluğa bulaşmamış, rüşvete ve harama el uzatmayan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Bizler, haram paracıların, havuzcuların Çankaya'ya çıkmasını istemiyoruz. Paralel devlet istemiyoruz. Paralel millet istemiyoruz. Milliyetçiliği ayaklar altına alan bir Cumhurbaşkanı değil, milletin değerlerini başının üstüne koyan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizler askerine, polisine, savcısına hakimine kumpas kuran bir Cumhurbaşkanı istemiyoruz. Bölücülerle, yolsuzluk çeteleriyle değil, milletiyle ortaklık yapan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizler yurtta sulh, cihanda sulh arayan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Devleti ticarethane gibi görmeyen bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Milletin hakkını hukukunu koruyan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Hukuktan kaçan değil hukuka sahip çıkan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Adil, dürüst ve şaibesiz bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Herkesin 'benim Cumhurbaşkanım' diyebileceği birini istiyoruz"

“BENİM CUMHURBAŞKANIM”

MHP Grup Başkanvekili Vural, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun toplumun bir cumhurbaşkanında görmek istediği değerleri taşıdığını belirterek, “Bu özellikler Ekmeleddin İhsanoğlu'nda vardır. Bizler milletimizi ifrat ve tefrit yerine dengeye, ayrıştırmaya değil bütünleştirmeye götüreceğine inandığımız için İhsanoğlu'nun olmasını istiyoruz. Türk milletini, hayatını devlet hizmetine vermiş, Türk İslam dünyası için ömür boyunca çalışmış, çelebi gönüllü, nezaket sahibi bir vatan evladının etrafında kenetlenmeye davet ediyoruz. Dürüst ve şaibesiz geçmişi, mütevazı kişiliği yanında, toplumu germeyen, her yönüyle huzur telkin eden, nezaket taşıyan İhsanoğlu'na İzmirliler sahip çıkacaktır" şeklinde konuştu.

BİR AĞIZDAN HAYKIRDILAR

Vural'ın konuşmasının ardından toplantıya katılanlar hep bir ağızdan tekrarlayarak nasıl bir cumhurbaşkanı istediklerini şöyle anlattı:

“Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda namus ve şerefi üzerine devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacak, anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve İnkılaplarına ve Laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacak, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacak, Türkiye Cumhuriyeti'nin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerine aldığı görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücüyle çalışacak bir Cumhurbaşkanı istiyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.