TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Daha nice Nazımlar yetişecek”

Nazım Hikmet’i anma etkinliğinde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, halkın demokratik tepkilerine “şiddetle” karşılık verilmesini eleştirdi: “Bu kadar olaydan ve deneyimden sonra, hala gençlikle barışmak gibi bir niyetleri yok. Bütün amaçları, gençliği sindirmek ve pasifize etmek. Şu anda sadece gençlere değil, demokratik gösteri ve protesto hakkını kullanmak isteyen her kesimden insanımıza şiddetle karşı koyuyorlar. Bir toplum bu şekilde yönetilemez.”

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2014 08:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Daha nice Nazımlar yetişecek”

Törende kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 68 ve 78 kuşaklarıyla barışamayan siyasilerin gençleri cephelere ayırarak birbirleriyle kırdırdığını belirterek, “Aslında geleceklerini, kendi evlatlarını kırdırdılar, perişan ettiler. O dönemlerde herkes çocuğuna ‘aman evladım şuna bulaşma, buna bulaşma’ diyordu. Böylece gençliği uzun süre pasifize ettiler. Daha doğrusu biz öyle sanmışız. Gezi olaylarında bunun böyle olmadığını anladık” diye konuştu. Geçmişten hiç ders almayan yöneticiler ve siyasilerin sanki düşmana saldırır gibi gençlerin üzerine saldırdığını kaydeden Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

 “KUZU GİBİ OLALIM İSTİYORLAR”

“Bu kadar olaydan, deneyimden sonra, hala gençlikle barışmak gibi bir niyetleri yok. Bütün amaçları, gençliği sindirmek ve pasifize etmek. Şu anda sadece gençlere değil, demokratik gösteri ve protesto hakkını kullanmak isteyen her kesimden insanımıza şiddetle karşı koyuyorlar. Üzerlerine ilaçlı su sıkılıyor, göz yaşartıcı bomba atılıyor. Şiddet giderek artıyor ve toplum geriliyor. Bir tek şeyi dikte ettiriyorlar, bir tek şey istiyorlar. ‘Evinizden çıkmayın ve hiçbir tepki göstermeyin. Kuzu gibi biz ne diyorsak onu yapın’ diyorlar. Bir toplum bu şekilde yönetilemez. Bizler, adaletin ve insan haklarının, hak arama mücadelesinin neredeyse yok olmaya başladığı bugünlerde, demokratik haklarımızı kullanarak mücadele etmek, hakkımızı aramak ve bu yanlış gidişe, bu antidemotratik uygulamalara, bu çağ dışı gidişe dur demek zorundayız.”

NAZIM’A KIRMIZI KARANFİLLE GİTTİLER

Nazım Hikmet’in Türkiye için önemine de değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ölümsüz, büyük ustamız Nazım Hikmet’in önünde saygıyla eğiliyorum. Nazım Hikmet en büyük şairimiz. Bu topraklar, Nazım Hikmetleri yetiştirdiği gibi daha nice Nazımlar, daha nice önderler yetiştirecek ve bizler de onların arkasından aydınlık ve hak arama mücadelesine devam edeceğiz” diye konuştu.

Katılımcılar, daha sonra hep birlikte İzmir Sanat’a yürüyerek, sanat merkezinin bahçesinde yer alan Nazım Hikmet heykeline kırmızı karanfiller bıraktı. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.