TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Taşeron işçiliği kaldıracağız”

Saadet Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Gürhan, Ege Halı Yıkamacılar Derneği’ni ziyaretinde konuştu. Gürhan, iktidara geldikleri takdirde taşeron işçiliği kaldıracaklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2015 06:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Taşeron işçiliği kaldıracağız”

Saadet Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Gürhan, Ege Halı Yıkamacılar Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Cavit Babur’un ev sahipliği yaptığı ziyarette Milli İttifak adayları Emin Göktaş, Serkan Uyar ile Yaşar Biçinci de hazır bulundu. Dernek üyelerine hitap eden Ahmet Gürhan, sistemin iş kazalarına açık olduğunu ve sistem kökünden değişmediği müddetçe gerçek iş güvenliğinin sağlanamayacağını söyledi.

İş güvenliği kanununun uygulamada yetersiz kaldığına dikkat çeken Gürhan, “Biz öncelikle taşeron işçiliği kaldıracağız. Böyle taşeron işçilik bir sistem dünyanın hiçbir yerinde yok. Demokratik ve gelişmiş ülkelerin seviyesine çıkacak isek dudağın kenarında iş güvenliği olmaz. Onun çalışma güvenliğini korumak zorundayız” dedi.

Seçim beyannamesinde asgari ücreti bin 500 liraya çıkarmayı taahhüt ettiklerini hatırlatan Milli İttifak Adayı Gürhan, “Bu çok basit. Türkiye 54 milyar lira yıllık faiz veriyor, dışarıya ödeme yapıyor. Hepiniz biliyorsunuz, hepimizin kredi kartları borçları var değil mi? Hayatımızı ipotek altına aldılar bir kere. O borçların nasıl katlanarak gittiğini düşünün. Devlette her kazandığımız bir yıl içerisinde gayri safi milli hâsıla dediğimiz bütün kazancımız buraya gidiyor. Üretime ve yatırıma dönüştüremiyoruz. Zaten Türkiye’nin ekonomik yapısı yatırım ekonomisine, üretim ekonomisine dayanmıyor.  Şöyle düşünün, biz benzini 5 liraya alıyoruz. Çiftçi de bu fiyata mazot alıyor. 4,2 liraya alıyor. Dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyoruz. Niye? Hep vergi dolaylı vergi. Dolaylı vergileri hep bizim üstümüze yıkıyorlar. Asgari ücretli de aynı ödüyor, zengin de aynı ödüyor. Elektrikte aynı ödüyoruz, telefonda aynı ödüyoruz. Arabaya biniyoruz aynı ödüyoruz. Araba alıyoruz aynı ödüyoruz. Bu, işte zengini zengin yapan, fakiri de fakirleştiren sistemin adı. Bu sisteme de kapitalist sistem diyoruz. Azgınca büyüyor. Biz, herkesin adil ve uygun çalışma koşullarına sahip olduğu bir sistem kuracağız” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.