TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beyannamemizin odağında insan onuru vardır

Başbakan Ahmet Davuoğlu, AK Parti’nin Seçim Beyannamesi'ni açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun hedefinin yüzde 35 olduğunu belirten Davutoğlu, AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde hedefinin yüzde 55-60 olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2015 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Beyannamemizin odağında insan onuru vardır

Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda seçim partisinin seçim beyannamesini açıklayan Davutoğlu, "Seçim beyannamemizin odağında insan onuru vardır. Her bir vatandaşımızın bu kalkınma döneminde insan onuruna yakışır bir hayat sürmesi için gereken hamleleri yapmaya kararlıyız. Ama bu seçim beyannamesinde aynı zamanda milletimizin onuru vardır. Güçlü ve kudretli bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti inşa ediyoruz. Bu bir inşa beyannamesidir. Bundan sonra bu topraklar üzerinde hükmedecek olanlar örnek olarak AK Parti dönemlerini gösterecekler. Uyuyan bir devin nasıl ayağa kalktığını AK Parti dönemlerini göstererek anlatacaklar" diye konuştu.

"YENİ BİR ZAFERE YÜRÜYORUZ"

Davutoğlu, "Bu seçimlerde, bu mücadele alanlarında, seçim meydanlarında bu kadrolara liderlik yapmış kurucu genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı selamlıyorum. Dün gece kendisiyle bir telefon görüşmesi yaptık. Sizlere onun da selamını iletiyorum. Bu miras üzerinde, bu şanlı başarıların arkasında sandığa, yeni bir zafere yürüyoruz. Yeni zaferimiz şimdiden hayırlı ve mübarek olsun" diye konuştu.

"AK PARTİ ERDEMLİLER HAREKETİ OLDUĞUNU ORTAYA KOYDU"

“AK Parti bir gönül ve tarih hareketi olduğu kadar aynı zamanda bir erdemliler hareketidir” diyen Davutoğlu, "AK Parti kurulmadan önce kurucu genel başkanımız ve kurucu kadrolarımız, bu hareketin adına erdemliler hareketi demişti. Evet, erdemliler hareketi. 14 yıl içinde AK Parti kadroları her aşamada erdemliler hareketi olduğunu ortaya koydu. Bu kadrolar içinden küskünler bekleyenler oldu. Yol değiştirecek ve parti içine itilaf çıkarak diye bekleyenler oldu. Ama görüldü ki AK Parti kadroları her şeyden önce bir erdemliler hareketinin neferleri olduğunu her fırsatta gösterdi. Aziz gençler şimdi sizden bir ricam var. Bu erdemliler hareketinin son erdem abidesi olan ve üç dönemi bitmiş olmakla birlikte tek bir gönül kırgınlığı olmadan bu salonda bulunan abilerinizi, dava öncülerinizi alkışlamanızı ve selamlamanızı istiyorum. Ayağa kalkın ve bu dava neferlerini selamlayın. Benden çok onları selamlayın. Türk siyasetine bir ahlak abidesi olarak geçtiler. Ben AK Parti genel başkanı olmak yanında AK Parti'nin davasının bir neferi olarak her birine şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Onlar sadece kısa bir ara verdiler. Partimizin her kademesinde çalışmaya devam edecekler. Allah onlardan, onların ailelerinden razı olsun" ifadelerini kullandı.

"HİÇKİMSE MİLLİ İRADEYE KUMPAS KURMAYA CESARET EDEMEYECEK"

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü, "Son 13 yıl içinde önümüze çok mayınlar koydular. 2010'da, 2011'de kaset sabotajları yaptılar. 2013'te Gezi provokasyonu, 17-25 Aralık provokasyonları yapıldı ama o provokasyonları yapanlar şu anda beddua odalarında baş başalar. Ama AK Parti kadroları burada. Burada olacaklar. Bu vatanda olacaklar. Genel başkanımızı 2002'de yasaklayanlar şu anda yargının önünde duramıyorlar. Ama AK Parti kadroları bu topraklarda olacak. Eğer biz bu topraklar için döktüğümüz terin emeğin karşılığında, bu topraklarda bu dava için canımızı feda etmek gerekirse, bu topraklarda feda edeceğiz. Bu topraklar bizim ebedi diyarımızdır. AK Parti kadroları ayaktayken hiç kimse bir daha milli iradeye kumpas kurmaya cesaret edemeyecek. Reklamcısını Amerika'dan getiren, talimatını yurt dışından alanlara karşı biz bu ülkenin çocuğuyuz demeye var mısın? Küresel güç demeye var mısın? Adalet, vicdan, ahlak, erdem demeye var mısın? Siz varsanız biz de varız."

"BU SEÇİM BEYANNAMESİNDE MİLLETİMİZİN ONURU VARDIR"

Davutoğlu, "Seçim beyannamemizin odağında insan onuru vardır. Her bir vatandaşımızın bu kalkınma döneminde insan onuruna yakışır bir hayat sürmesi için gereken hamleleri yapmaya kararlıyız. Ama bu seçim beyannamesinde aynı zamanda milletimizin onuru vardır. Güçlü ve kudretli bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti inşa ediyoruz. Bu bir inşa beyannamesidir. Bundan sonra bu topraklar üzerinde hükmedecek olanlar örnek olarak AK Parti dönemlerini gösterecekler. Uyuyan bir devin nasıl ayağa kalktığını AK Parti dönemlerini göstererek anlatacaklar" diye konuştu.

"SENİN ALKIŞINA İHTİYAÇ YOK"

Davutoğlu, "Alkışlayan, konuşamayan, vizyon üretemeyen ama birilerinin aklıyla alkışlayan Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Bizim bu kapsamlı seçim beyannamemiz, yeni toplumsal sözleşmemiz karşısında sözünüz nedir? Amerika'dan ithal, alkış propagandalarıyla kedilerle bu işi çözemezsin. Bizi 13 yıldır dünya alkışlıyor. Senin alkışına ihtiyaç yok. 13 yıldır ekonomik krize rağmen kalkınan Türkiye'yi herkes alkışlıyor. O konuşacak sözü olmadığı için alkışlıyor. Ama bizim sözümüz var. Sayın Kılıçdaroğlu bizim Amerika'dan gelecek akıllara ihtiyacımız yok. Bizim ecnebi propaganda tekniklerine ihtiyacımız yok. Biz milletle konuşuruz. Biz milletin diliyle konuşuruz. Ama hakkını yemeyelim. Ben buradan Kılıçdaroğlu'nu tebrik etmek istiyorum. İlk defa bir seçim başarısına imza attı. CHP içindeki ön seçimi kazandı ve çok mutlu oldu. Eğer seçim sadece CHP içinde olsa Kılıçdaroğlu hep başarılı olacak. 7 Haziran milletin seçimi. Babayiğit olan o meydana çıkar. Onun babayiğitliği yüzde 35'e kadar. En büyük hedefi yüzde 35. Ben sizin bir neferiniz ve genel başkan olarak yüzde 35'i burada telaffuz etmektense bu zilleti yaşamaktansa bu görevi bırakırdım" dedi.

"BUKALEMUN SİYASETİNİ BIRAKIN"

Davutoğlu, "İstanbul'da konuştuğunda barış güvercini ama Ağrı'da şiddetin ve terörün sözcüsü HDP'ye ve Demirtaş'a sesleniyorum. Bukalemun siyasetini bırakın. Neyseniz mertçe söyleyin. Mertçe karşımıza çıkın. Ama ikiyüzlü, üçyüzlü, beşyüzlü siyaseti bırakın. HDP'ye ve Demirtaş'a sesleniyorum. Tavrınız açık ve net olsun. Silahlı baskıyla eğer doğuda, güneydoğudaki kardeşlerimizin oylarını çalarız diye düşünüyorsanız bilin ki o kardeşlerimiz son 13 yıl içinde Türkiye'nin nereden nereye geldiğini biliyor. Ağrı'da terör grupları silahlı bir şekilde alana iniyorlar. Vatandaşlarımıza baskı yapıyorlar. Demirtaş, bu silahlı teröristlere seçim sandığını sabote etmek isteyen demokrasi düşmanlarına hiçbir şey söylemiyor, dönüyor bizi komplo yapmakla suçluyor. Biz seçim sandığının da demokrasinin de garantisiyiz. Eğer HDP demokratik bir siyasi parti ise Demirtaş da bunun eş başkanıysa çıksın ve desin ki seçim kampanyaları süresince ve seçim günü hiçbir silahlı baskıyı kabul etmiyoruz desin. Bilsinler ki seçim sandığının güvenliğini her ne pahasına olursa olsun sağlayacağız. Hükümet olarak gerekli talimatları verdik. Türkiye'nin her köşesinde her yerde seçim tam bir güvenlik içinde yapılacaktır. Demirtaş ve ekibine sesleniyorum. Çıkın ve siyasetinizi demokrasiyle ilgili tavrınızı açık bir şekilde ortaya koyun" dedi.

"TARİHİ TARTIŞMALAR ÜZERİNDEN TÜRKİYE'YE ŞANTAJ YAPILMASINA İZİN VERMEYİZ"

Davutoğlu, "Tam da seçim öncesinde Türkiye'de bir iç demokrasi şenliği yaşanırken son derece haksız suçlamalarla Türkiye'yi mahkum etmeye kalkıştılar. Papa'ya sesleniyorum. Katolik dünyasının Engizisyon Mahkemeleriyle İspanya'da yaptığı soykırımdan kaçanlar İstanbul'da, İzmir'de bizim adalet düzenimizde emniyet ve huzur buldular. Her türlü muhasebeyi yapmaya hazırız ama tarih üzerinden milletimize hakaret ettirmeyiz. Tarihi tartışmalar üzerinden Türkiye'ye şantaj yapılmasına izin vermeyiz" diye konuştu. (DHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.