TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’de adaylık ücretleri belirlendi

CHP Sözcüsü Haluk Koç, genel seçimde kontenjan adaylığı için başvuracaklardan 7 bin 500 lira, normal adaylardan yani ön seçime girecek adaylardan 5 bin lira, kadınlar, engelliler ve gençlerden 2 bin 500 lira ücret alınacağını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2015 08:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’de adaylık ücretleri belirlendi

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

CHP Genel başkan yardımcısı Haluk Koç MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili adayı olmak için MİT Müsteşarlığı görevinden istifasına, "Bu kişi taşıdığı bütün sırlarla beraber sarayın gemisinden ineceğini söyledi. Devletin en önemli kurumlarının başında gelen MİT'te başkanlık yapmış bir kişinin görevi boyunca taşıdığı sırlarla beraber görevinden çekilerek siyasete girmesi yadırganacak bir olay. Alışılagelmiş bir olay değil. O noktada görev yapanlar görevden ayrıldıktan sonra kendi sırlarıyla bir köşeye çekilirler" dedi.

“SARAYDAN FİDAN KAÇIRMA”

Son dönemde Milli İstihbarat Teşkilatı kavramının bir kenara bırakıldığını anlatan Koç, özel bir aileyi özel kişileri koruma gayretine giren özel istihbarat teşkilatı manzarasının ortaya çıktığını iddia etti. Koç, “Mevcut siyasi iktidarın korumacılığına bir şekilde soyunduysan mevcut siyasi iktidarın suç ortaklığına sürüklenmişsen şimdi siyasete girmenin ne getireceğini ne götüreceğini tartışmak gerekiyor. Her mevkiinin tek muktediri olan baş muktedir acaba alttan alta kendi adamları tarafından mı kuşatılıyor. Şu anda oynayan filme saraydan Fidan kaçırma diyebiliriz" dedi.

“KADIN VE GENÇLERE AYRICALIK"

CHP'deki seçim çalışmaları hakkında da bilgi veren Koç, aday adaylarından alınacak ücretleri de açıkladı. Koç, “Merkez Yönetim Kurulumuzda haziran seçimleriyle ilgili takvim çerçevesinde bazı çalışmalar gerçekleştirildi. Pazar günü toplanacak Parti Meclisinde de hem CHP tüzüğü çerçevesinde hem Siyasi Partiler Yasası çerçevesinde adaylarımızı hangi seçim bölgesinde hangi yöntemlerle belirleyeceğimiz kararlaştırılacak. Adaylık için başvuracak aday adaylarından alınacak ücretler belirlendi. Kontenjan adaylığı için başvuracaklardan 7 bin 500 lira, normal adaylardan yani ön seçime girecek adaylardan 5 bin lira, kadınlar, engelliler ve gençlerden 2 bin 500 lira ücret alınacak. Niye bu ücret diye akla gelebilir. Tüzüğümüz gereği yüzde 85 oranından ön seçim yapacak CHP. Bir merkez yoklaması değil. Buna göre belirli bir miktar alınması kararlaştırıldı" diye konuştu.

“KAFAMIZDA TARİH VAR”

Haluk Koç, CHP’de aday adaylığı başvuru tarihinin belirlenip belirlenmediği sorusuna da “Kafamızda bir tarih var ama bizim tüzüğümüz gereği bu tarihi belirleme Parti Meclisinin yetkisinde. Pazar günü tarih belirlenecek ama önümüzdeki hafta içerisinde olacak. 7 ile 10 gün arasında bir süre verilecek" diye yanıtladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.