TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Urla’ya bahar geldi

Urla Belediyesi ve Urla Doğal Sofra işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Urla Mart Dokuzu Ot Festivali” İzmir’in nefes alan ilçesi Urla’da iki günlük yoğun bir program ile gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2015 08:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Urla’ya bahar geldi

Urla Belediyesi ve Urla Doğal Sofra işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Urla Mart Dokuzu Ot Festivali” İzmir’in nefes alan ilçesi Urla’da iki günlük yoğun bir program ile gerçekleşti. Festivalin ilk günü; Taafuzhane, 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği Tekne Yapım Atölyesi (Kiklad) ve Klazomenai gezisi gerçekleşti. Saat 11.00’de İskele Urit Restoran’ın yanında buluşan ekip, bu tarihi geziyi tamamladıktan sonra saat 13.00’de dünyanın bilinen ilk zeytinyağı işliği olan Klazomenai Zeytinyağı İşliğinde zeytinyağı tadımı yaptı. Her Cumartesi günü Urla Belediyesi Eski Tamirhane Binası’nda Urla’nın üretici kadınlarının stantlardan oluşan ve tamamen el emeği ürünlerin satışlarının yapıldığı Üretici Kadın Pazarını gezen misafirler Urla’da keyifli bir gün geçirdi.

AZİZ BAŞKAN’DA GALA YEMEĞİNDEYDİ

Festivalin ilk günü Çiftlik Restoran’de gerçekleşen gala yemeği ile son buldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Sibel Uyar, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Limantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal, Doğal Sofra Urla Temsilcisi Bilge Bengisu Öğünlü ve ot yemeği sevdalıları katıldı. Yemek ve yaşam üzerine öyküler yazan Mehtap Süner Susuzlu “Otların Masalı” adlı öykü ile gala yemeğini taçlandırdı. Bir Rum ve bir Türk’ü anlatan hikâyenin ana teması ise doğa ve aşktı. Susuzlu, öyküsünde bu toprakların çok bereketli olduğunu vurgulayarak farklı kültürlerin tencerelerinde eritildiği Urla’ya seslendi.

 ÖZBEK KÖYÜ DOLDU TAŞTI

Eski takvime göre Mart 9, bugün ise 21-22 Mart tarihlerine denk gelen “baharın uyanışı”, “baharın gelişi” olan Urla’nın geleneksel “ Urla Mart Dokuzu Ot Festivali” nin ikinci günü Urla’nın Özbek Köyü’nde coşkuyla kutlandı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, oda başkanları, Urla halkı ve çevre illerden gelen çok sayıda kişinin katıldığı festivalde doğaseverler, Özbek Köyü Burgaz Mevkii Çeşmesi’nde toplanarak kortej halinde ot toplama alanına gitti.

DOĞADAN SOFRAYA EGE OTLARI

Bu yıl 6. kez düzenlenen festivalde, Özbek köyü kadınları ve bölgesel otlar üzerinde uzman kişilerin rehberlik ettiği “Doğadan Sofraya Ege Otları” sloganı ile katılımcılara otlar tanıtılarak doğaseverler ile birlikte Ege Otları toplanıldı.

Bio-çeşitliliği sağlayıp, beslenmeyi ve yöresel değerleri yaşatmak ve  gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen festivalde, şifa ve lezzet kaynağı olan Ege’nin yöresel otları; Ekşi Kulak(kuzu kulağı), İğnelik, Kır kekiği, Sarmaşık, Yemlik(Arslan Perçemi), Çoban Düdüğü, Dalagan, Kenger, Isırgan Otu, Körmen,Kırmızı Acımık, Beyaz Acımık, Labada, Turp Otu, Tilkişen(Tırpişen), Yabani Kereviz Otu, Sarı Ot, Yabani Nane, Sıra Otu(Arap Saçı), Ebegömeci, Karabaş Otu ve Şevket-i Bostan yer aldı. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.