TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güven: Neden önlenemiyor?

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Elazığ’da çocuk yuvasından kaçan 4 kız çocuğunun yıllardır cinsel tacize uğradıklarını iddia etmeleri üzerine yeniden gündeme gelen çocuk yuvalarında taciz, tecavüz ve şiddet olaylarının neden önlenemediğini sordu

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2015 08:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Güven: Neden önlenemiyor?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde 2013 yılında Taksim Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi’ndeki kız çocuklarına fuhuş yaptırdığı iddiasıyla üç yetkilinin açığa alındığına da değinen Güven, “2013 yılındaki cinsel istismar skandalından sonra, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığım konuşmamda İstanbul Taksim’de ve Aydın’da yuvalarda çocuklara yönelik cinsel istismar ve fuhuş vakalarına dikkat çekildiği halde, Bakanlığınıza bağlı merkezlerde bu tür olası skandalların önlenmesi için neden önlem alınmamıştır?” diye sordu.

“TOPLUMU BİR KEZ DAHA YARALADI”

CHP’li Güven, kadın ve kız çocuklarına yönelik tecavüz ve öldürülme olayları nedeniyle hassasiyetin arttığı bu günlerde Elazığ’a bağlı Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi’nden kaçıp jandarma tarafından bulunan 4 kız çocuğunun ifadeleri üzerine başlatılan incelemede kız çocuklarının 7 yıldır cinsel istismar, taciz ve şiddete maruz kaldığı bilgisine ulaşıldığı haberlerinin toplumu bir kez daha yaraladığını belirtti.

“AÇIĞA ALMAK ÇÖZÜM MÜ?”

Elazığ’daki olayın ardından personelin açığa alındığı ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı bilgisinin duyurulduğunu ifade eden Güven, “Personelin açığa alınması, görevden alınması ya da ilişiğinin kesilmesi çocuğa yönelik cinsel istismar, taciz ve şiddet sorununa çözüm getirmekte midir?” diye sordu. Merkezde görevlendirilen  personellerin psikolojik değerlendirmeye tabi tutulmaları gerektiğine vurgu yapan Güven, ayrıca çocuk yuvalarındaki görevlilerin bilgisi dışında çocukların doğrudan şikâyetlerini Bakanlığa ve emniyet müdürlüklerine iletebilecekleri bir mekanizmanın oluşturulmasının gerektiğine dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.