TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vural: Hangi Dağda Kurt Öldü?

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 3 gün kala düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a “Hangi dağda kurt öldü de Türklere övgüler yağdırmak aklına geldi?” diye seslendi

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2014 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vural: Hangi Dağda Kurt Öldü?

 

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

MHP TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural Alsancak’ta bir kafede halka açık basın toplantısı düzenledi. Toplantının gündemi 10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu. Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a sert sözlerle yüklenen Vural, Erdoğan’ın geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği Türkmen ve Yörük ziyaretlerine ‘Hangi dağda kurt öldü de Türklere övgüler yağdırmak aklına geldi?’ diyerek seslendi. Vural, “Her fırsatta Milliyetçiliği ayaklar altına alan, milliyetçilere kafatasçı, ırkçı, kan emici diyerek ağza alınmayacak hakaretler eden, “benim karşıma Türklük’le gelmeyin” diye naralar atan aday Erdoğan’da Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça Türklük aşkı da birden bire depreşiverdi. Erdoğan geçtiğimiz gün neredeyse tam gün mesaisini Türkmenlere, Yörüklere, Türklüğe övgüler düzmek için ayırmış” dedi.

DOMBRA ÇALMAKLA OLMAZ

Erdoğan’ın bugüne kadar Türk Milleti’ni aşağıladığını ve Cumhuriyeti’ne hakaret ettiğini öne süren Vural, “Meydanlarda dombra çalmakla Türkmen, Yörük şölenleri düzenlemekle, bugüne kadar aşağıladığın, tarihine geçmişine, Cumhuriyeti’ne hakaret ettiğin Türk milletinin kalbini çalamazsın, kendini temize çıkaramazsın. Ne kadar GÖK Bayrak’tan AL bayraktan bahsedersen bahset bu millet senin Türk bayrağının yerine PKK paçavralarının asılmasına göz yumduğunu unutmaz. Yanı başımızda IŞİD Türkmen katliamı yaparken, gök bayrağı ayaklar altına alırken bu katliamı seyreden Erdoğan’ın bu hamasetine Türkmenler, Yörükler kanmaz” ifadelerini kullandı.

“TEHLİKELİ SULARDA YÜZÜYOR”

Geçtiğimiz günlerde Erdoğan’ın katıldığı bir televizyon programında kendisinin hangi millete mensup olduğundan söz açılınca yaptığı açıklamayı dile getiren Vural şunları söyledi: “Erdoğan konuşmasında birden kendisinin milliyetinden, hangi millete mensup olduğundan söz açmış; ‘Benim için Gürcü’dür diyen oldu. Affedersin daha çirkin şeylerle Ermeni diyen oldu. Ben Türk’üm’diyerek bir yerlere mesaj verme gayretine girmiştir. Bu konuşmanın neresini düzelteceğiz? Bunu gündeme getirmemizin nedeni Erdoğan’ın Gürcü olup olmaması değil, neden 10 yıl arayla iki farklı açıklamaya imza attığıdır. Her şeyden önce şunu söylemeliyiz ki, Erdoğan, Gürcü olmanın çirkin bir şey olduğunu, Ermeni olmanın da ondan daha da çirkin bir şey olduğunu ifade etmiştir. Bu ifadeler açık bir şekilde nefret söylemidir. Erdoğan çok tehlikeli sularda geziyor. İnsanları Alevi, Sünni, Zaza, Gürcü diye etnik mezhebi kimliklerine göre ayrıştırıyor, ayrılık tohumları ekiyor. İhsanoğlu’na sen Mısırlısın, diğer siyasilere Zazasın, Alevisin şeklinde fitne saçan nefret suçu içeren ifadeler kullanıyor.”

MİLLET YOL AYRIMINDA

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine üç gün kaldığının altını çizen Vural, “Millet bir yol ayrımında. Üç gün sonra cumhura baş seçeceğiz. Nasıl bir Cumhurbaşkanı görmek istiyorsunuz buna iyice karar vermelisiniz. Biz Cumhurbaşkanlığı için milletimizi ifrat ve tefrit yerine dengeye, ayrışmaya değil bütünleşmeye davet ediyoruz. Bu yüzden Ekmeleddin Bey gibi devlet umuru görmüş, hayatını devlet hizmetine vermiş, Türk İslam dünyası ömür boyu çalışmış, çelebi gönüllü nezaket sahibi bir vatan evladının etrafında kenetlenmeye davet ediyoruz. Ekmeleddin Bey, bu milleti ben de değil bizde, kibirde değil tevazuda, kabalık da değil nezakette buluşmaya çağırıyor” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.