TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Dolara yatırım yapanlar yaya kalabilirler”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dolardaki yükselişe ilişkin, “Dolara aşırı derecede yatırım yapanlar yaya kalabilirler” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2015 07:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Dolara yatırım yapanlar yaya kalabilirler”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dolardaki yükselişe ilişkin, “Ama şunu açık ve net söyleyeyim, şu anda özellikle faiz lobisi veyahut dolara aşırı derecede yatırım yapanlar yaya kalabilirler” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 20. Büyük Kurultayı’na katıldı. Kurultayın ardından Erdoğan, Balıkhisar Mahallesi’ndeki Hz. Osman Camii’nde cuma namazını kıldı. Cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dolardaki yükselişin sorulması üzerine, “Her şeyden önce şu anda dolar, avro, faiz bunları etraflıca ele aldığımızda karşımıza çıkan durum şudur; bir defa burada faiz lobisinin malum bir çalışması var. Ama şu son gelişmeler bir defa tamamıyla bir dolar-avro arasındaki parite konusudur. Bunu bir kenara koymak suretiyle ortaya bazı iddialar atmak çok çok yanlıştır. Ama şunu açık ve net söyleyeyim, şu anda özellikle faiz lobisi veyahutta dolara aşırı derecede yatırım yapanlar yaya kalabilirler. Bunu bilmeleri lazım, çünkü buradaki yapılan spekülasyon dolara böyle piyasada çekelim, Merkez Bankası’nı köşeye sıkıştıralım, bütün bunlar karşısında Merkez Bankası’nın bunlar karşısındaki tavrı, bunlar önem arz ediyor” dedi.

“KESİN TARİH ŞU ANDA YOK”

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine Erdoğan, “Merkez Bankası Başkanı ve Başbakan Yardımcısının bu konu ile ilgili değil, genelleme ile ilgili talepleri var. Amerika dönüşü kendileri ile oturup değerlendirmeleri yapacağız, konuşacağız. Gelecek ile ilgili neler yapılıp neler yapılamaz, belirlenmiş kesin tarih şu anda yok. Amerika dönüşünden sonra bu görüşmeyi yapacağız” cevabını verdi. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.