TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İnsanımızın zararına iş yapmadım, yapmayacağım”

Karşıyaka’da inşa edilen ve Karşıyaka Spor Kulübü Kurucu Başkanı Zühtü Işıl’ın adının verildiği Spor Kompleksi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın katıldığı törenle açıldı

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2015 07:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“İnsanımızın zararına iş yapmadım, yapmayacağım”

ANIL YIKGEÇ

Karşıyaka Zübeyde Hanım Mahallesi’nde 7 milyon TL’ye inşa edilen ve Karşıyaka Spor Kulübü Kurucu Başkanı Zühtü Işıl’ın adının verildiği Spor Kompleksi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın katıldığı törenle açıldı. Törene ayrıca Zühtü Işık’ın ailesi, Karşıyaka eski Belediye Başkanları Cevat Durak, Şebnem Tabak, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz ve Karşıyakalılar katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  Karşıyaka’da yaptığı açılışta ilçeyle ilgili 3 söz verdi. Karşıyaka tramvayı için ağaç kesilmeyeceğini belirten Kocaoğlu, “1 hurma, palmiye taşınmayacak. 30-40 tane taşınacaktı, güzergahı değiştirdik. Kesilmeyecekti, taşınacaktı. Ama şimdi taşınmayacak” dedi. Stat konusunda açıklamalarda bulunan Kocaoğlu, “Örnekköy hala planlarda stat görülüyor. 8 Haziran sabahı biz oraya Türkiye’ye örnek olacak spor tesisini yapar, Kafsinkaf’a hediye ederiz” ifadelerini kullandı. Yamanlar’da yapılacak katı atık bertaraf tesisi için söylenen ‘Yamanlar’ı kirletecek’ iddialarına yanıt veren Kocaoğlu, “Sadece Karşıyaka değil, hiçbir beldemizin, metrekaremizin, insanımızın zararına iş yapmadım yapmayacağım. Kimsenin de yaptırmaya gücü yetmeyecektir” dedi.

1 HURMA, PALMİYE TAŞINMAYACAK

Açılış konuşması yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tramvay projelerinin AK Parti’nin seçim bildirgesine girdiğini, ardından da çıktığını hatırlattı. Kocaoğlu, “Ağaç kesilecek diye bir söylem gelişti. Bin 300 ağaç kesilecek dendi, sahilde o kadar ağaç yok. Sayın Karşıyakalılar, ağaç kesmiyoruz. Bütün Karşıyakalı hemşerilerimin iyi niyetli, aydınlık, duyarlı, çevre bilinci olan insanlar olduğunu, ağaca sahip çıkacağını biliyorum. 11 yıldır belediye başkanıyım. Bizim felsefemizde ağaca, insana, doğaya, hayvana zarar vermek yok. Bugüne kadar da vermedik. Tramvay projesinde de vermeyeceğiz. 1 hurma, palmiye taşınmayacak. 30-40 taşınacaktı, güzergahı değiştirdik. Taşınmayacak kesilmeyecekti, taşınacaktı. Ama şimdi taşınmayacak” dedi.

‘ÖRNEKKÖY’E YAPILAMAZ’ GEREKÇESİ ÇÜRÜDÜ

Stat konusuna da değinen Kocaoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Örnekköy ile Çiğli’deki ESHOT garajını önerdiğini hatırlattı. Kocaoğlu, “Bakanlıkla bir toplantıda Örnekköy zemininin bozuk olduğu, zemin maliyeti yüzde 30 fazla diye söylendi. Yalı’daki zemin nasıl diye inşaat mühendisine sordum. Orası daha zor tamamen kazıkla yapacağız dedi. ‘Örnekköy’e yapılamaz’ gerekçesi de çürümüş oldu. Örnekköy’e büyük bir spor kompleksi yapma projesini yok ettiler. Ama orası hala planlarda stat görülüyor. 8 Haziran sabahı biz oraya Türkiye’ye örnek olacak spor tesisini yapar, Kafsinkaf’a hediye ederiz” dedi.

Yamanlar’a yapılacak katı atık bertaraf tesisi hakkında konuşan Kocaoğlu, “Geçenlerde muhtarları götürdük, ot yok ağaç da yok. Her türlü kurum görüşlerini aldık. Biz şimdiki gibi depolamak istemiyoruz. Her türlü olanağı, kaynağı ayırarak, dünyada en ileri teknolojiyi kullanacağız. Evsel atıkların ayrıştırılması, geri kazanımı ve bertaraf tesisini örnek olarak Yamanlar’a kuralım, sonra güneye ve Bergama ile Ödemiş’e kurarak İzmir’in evsel atık problemini, çevre problemini halledelim diyoruz. Sadece Karşıyaka değil, hiçbir beldemizin, metrekaremizin, insanımızın zararına iş yapmadım, yapmayacağım. Kimsenin de yaptırmaya gücü yetmeyecektir” dedi.

SEÇİM YATIRIMI DEĞİL, SPOR ADASINA İHTİYACIMIZ VAR

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Stat eksiği var ama 30 bin kişinin gelip maç seyredebileceği yüzme havuzuyla tenis kortu, kapalı salonlarıyla spor adasına ihtiyacı var. Seçim yatırımı değil, spor adasına ihtiyacımız var. Seçim yatırımı kazmalarına değil, vatandaşın her anlamda kullanacağı yere ihtiyaç var. Yıkılan yerlerde kapalı spor salonu, tenis kortları vardı, yelken kulübü vardı. Yıkanlara soruyorum orada spor yapanları düşündünüz mü? Yıkarken ne planladınız? 1 tane koşu pisti vardı. Ahmet Piriştina’nın 1 milyon harcayarak yaptığı pist vardı o da gidiyor. Biz hayal değil gerçek istiyoruz. İşte gerçek burada. Kimi yıkar kimileri de yapar. Biz bu salonu sizler için açıyoruz” dedi.

FIBA STANDARTLARINA GÖRE TASARLANDI

Her branşta sporun ve sporcunun destekçisi olan Karşıyaka Belediyesi, kente dev bir spor kompleksi kazandırdı. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde inşa edilen 1912 - Zühtü Işıl Spor Kompleksi, FIBA standartlarına göre tasarlandı. Bin 600 kişilik seyirci kapasitesine sahip kapalı spor salonunun bulunduğu kompleks; basketbol sahası, eskrim ve okçuluk salonu, kapalı ve açık otoparkı, soyunma odaları ve sosyal alanlarıyla birlikte toplam 7 bin 300 metrekare arazi üzerine kuruldu. Komplekste, Karşıyaka’nın ilk yarı olimpik yüzme havuzu da yer aldı. 500 metrekarelik havuzun kış aylarında da kullanılabilmesi için ısıtma sistemi oluşturuldu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.