TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Basketbol oskarları dağıtıldı

Basketbol Adamları Derneği (BAD)’nin ‘Geleneksel 10. Basketbol Oskarları’ ödülleri sahiplerini buldu. Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyonda ödül almaya hak kazananlar ödüllerini Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın elinden aldı

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2015 06:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Basketbol oskarları dağıtıldı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi’nde Basketbol Adamları Derneği (BAD)’nin ‘Geleneksel 10. Basketbol Oskarları’ ödül töreni yapıldı. Gerçekleştirilen törenle basketbol ve spor dünyasının ünlü isimleri ödüllerini aldı. Gecenin sunuculuğunu Murat Ünlü yaptı. Ödül almaya hak kazananlar ödüllerini Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın elinden aldı. Ödül töreninde konuşan Basketbol Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avni Erboy, 9 yıldan bu yana geleneksel olarak ödül töreni düzenlediklerine değinerek, “Sezon içinde başarılı olanlara verilen basketbol oskarlarının, ülkede basketbol adına en önemli ödül olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Basketbol dünyasına emeği geçenlerin manevi olarak ödüllendirmeyi amaçlayan, yarışma olmayıp basketbol ailesinin büyük jürisinin önerileri ile yönetim kurulumuz tarafından verilen ‘Basketbol Oskarları’ ülkemizin branşındaki en prestijli ödülü olarak basketbol tarihimizde yerini aldı. Belki maddi değeri yok ama manevi değeri çok büyüktür. Bunun için de çok mutluyuz” diye konuştu.

“SPORA HER BRANŞTA DESTEK VERİYORUZ”

Ödül töreninde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 1 yıl önce göreve geldiklerini belirterek, “Karşıyaka’nın kültür, sanat, spor ve turizm kenti olacağını söyleyerek emin adımlarla yürüyoruz. Bu bir yılda da bu çok açık bir şekilde görülüyor. Özellikle spor kenti olarak diğer ilçeler arasında hızla ilerliyoruz. Amatör spor kulüplerine verdiğimiz desteğin yanında popüler sporun dışında okçuluk federasyonu ile yaptığımız işbirliği içerisinde Karşıyaka Belediyespor’a kazandırdığımız dünya şampiyonu okçularımızla sporun her branşına destek olmaya çalışıyoruz. Yine bir kardeşimiz geçen hafta Avrupa şampiyonu oldu. Ben okçuluk federasyonumuza da bu konuda bizlere destek oldukları için teşekkür etmek istiyorum. Tekvando ve judoda başarılı olan sporcularımız var. Tabiî ki medarı iftarımız, nazar boncuğumuz, Karşıyaka Spor Kulübümüz var” diye konuştu.

“KARŞIYAKA SPORA VE BASKETBOLA YATKINDIR”

Sporda da halkın olduğunu, siyasette de halkın olduğunu belirten Akpınar, “Sonuçta bende bir dönem futbol oynadım. İyi oynadığım zaman taraftar alkışladı. Son dakikada gol yediğimiz zaman da taraftar hayıflandı. Kulübeye gittiğimiz zaman da oldu. İyi siyaset yaparsanız halk sizi alkışlar, sandıkta da gerekirse tekrar görev verir. Eğer beğenmezse de eve dönüş yasasından faydalandırır. Onun için her ikisinde de halkın olduğu yerde ben her zaman mutluyum. Makamda belediye başkanlığı yapmadım. Sokakta belediye başkanlığı yaptım. Sokakta yapmaya da devam edeceğim. Bu günde ‘Basketbol Oskarları’ ödül töreninde olmaktan ve sizlerle birlikte olmaktan da çok mutluyum. İşte Karşıyaka’da yetişmiş genç basketbolcularımız her dönem Karşıyaka’mıza hem de Türkiye’mizin diğer basketbol takımlarına hizmet ediyor. Yine Bostanlıspor Basketbol Takımımızın da son dönemde göstermiş olduğu başarılarla Karşıyaka’nın ne kadar spora yatkın olduğu ve ne kadar basketbolu sevdiği de ortadadır. Özellikle Karşıyaka Spor Kulübümüz Pınar Karşıyaka’mızın son süreçte göstermiş olduğu bu sportif başarıda sadece Karşıyaka’mızı değil İzmir’imizi gururla temsil ediyor. Avrupa’da da en iyi şekilde bu temsili yerine getiriyor. Ben tüm sporcu kardeşlerim ve Karşıyaka Spor Kulübünü de tebrik ediyorum” dedi.

100 kişilik Büyük Jüri tarafından 10. BAD Basketbol Oskarlarına laik görülen isimler şöyle:

Onur Ödülü: Akif Çağatay Kılıç (Gençlik ve Spor Bakanı)

BAD özel ödülleri: Mehmet Baykan (Spor Genel Müdürü), Turgay Demirel (TBF-FİBA Avrupa Başkanı), Prof. Dr. Uğur Erdener (TMOK Başkanı), Aziz Yıldırım (Fenerbahçe Başkanı),

Jüri Özel Ödülü: Metin Yıldırım

Yılın Erkek Basketbol Takımı: Pınar Karşıyaka Erkek Basketbol Takımı

Yılın Kadın Basketbol Takımı: Galatasaray Odea Bank Kadın Basketbol Takımı

Yılın Basketbolcusu: Sinan Güler (Galatasaray Liv Hospital)

Yılın Genç Basketbolcusu: Egemen Güven (Pınar Karşıyaka)

Yılın Basketbol Yöneticileri: Serkan Ergüven (Bostanlıspor Basketbol), Ahmet Ülker (Fenerbahçe Ülker), Celal Arısan (TBF Genel Sekreteri)

Yılın Basketbol Antrenörü: Ufuk Sarıca (Pınar Karşıyaka)

Yılın Basketbol Yazarı: Mert Erboy (Habertürk Egeli Gazetesi Basketbol Yazarı)

Yılın Basketbol TV Programı: Hücum Faul (Ulusal Kanal)

Yılın Basketbol İnternet Sitesi: Basketfaul.com

Yılın Basketbol Sponsorları: Köfteci Ramiz, Türk Hava Yolları

Spora katkı ödülleri: Ahmet Diker (KSK eski Asbaşkanı), Aydın Atar (Gazeteci), Ali Osman Tatlısu (Gençlik Hizmetleri ve Spor İzmir il Müdürü), Ayhan Özgümüş (TBF Ligler Koordinatörü), A.Selçuk Sert (Denizspor Başkanı, İZVAK Başkan Vekili), Bülent Ulukan (Gazeteci), Faruk Gönen (BasketboL Adamı), Muzaffer Tuğsavul (Migros AŞ Ege Bölge Koordinatörü), Ufuk Merde (Akhisarspor eski asbaşkanı), Yılmaz Coşkun (Gazeteci)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.