TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türeli, İzmir Film Festivali'ni sordu

CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü Rahmi Aşkın Türeli, Uluslararası İzmir Film Festivali'nin düzenlenip düzenlenmeyeceğini sorarak, "Bu konuda daha önce verdiği 4 yazılı bir de sözlü soru önergesine Kültür Bakanı yanıt vermedi. Bu, gayrıciddi ve kabul edilemez bir durumdur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2014 06:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türeli, İzmir Film Festivali'ni sordu

Türeli, TBMM Başkanlığı'na, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yanıtlaması istemiyle sunduğu yazılı önergesinde, en son 12'ncisi düzenlenen, İzmir Film Festivali'ne ilişkin sorular yöneltti.

Ülkenin üçüncü büyük kenti olan İzmir köklü tarihi geçmişi, farklı kültürleri bir arada bulunduran mozaiği ve geniş bir turizm yelpazesine sahip olması açısından yurtiçi ve yurtdışına geniş bir fırsat penceresi sunduğunu ifade eden Türeli, 2012 yılının 21-28 Nisan tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin işbirliğiyle 12. Uluslararası İzmir Film Festivali düzenlendiğini hatırlattı.

BİR TÜRLÜ SÜREKLİ HALE GETİRİLEMEDİ

"Türkiye'deki ilk film festivallerinden biri olmasına rağmen bir türlü sürekli ve düzenli hale getirilemeyen festivalin 2012 yılında uzun bir aradan sonra yeniden düzenlenmesi İzmir kamuoyunda büyük bir sevinçle karşılanmış olup, festivalin bundan sonra sürekli olarak yapılacağı dönemin Kültür ve Turizm Bakanı tarafından ifade edilmiştir" diyen Türeli, şöyle devam etti:

İZMİR CEVAP BEKLİYOR

"Buna rağmen, 2013 ve 2014 yıllarında Uluslararası İzmir Film Festivali yapılmamıştır. Diğer taraftan, söz konusu durumla ilgili olarak tarafımdan sırasıyla 9.7.2013, 26.11.2013, 30.4.2014 ve 1.7.2014 tarihlerinde verilen dört yazılı soru önergesine ve 21.1.2014 tarihli sözlü soru önergesine cevap alınamamıştır. Bu gayrı ciddi ve kabul edilemez bir durumdur. Bakanlığın toplam 5 soru önergesini görmezden gelmesi inanılır gibi değildir. Bu durum, bir kültür ve turizm başkenti olan İzmir’in, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ne kadar önemsendiği tüm kent  kamuoyunun gözleri önüne sermiştir. Sonuç olarak İzmir kamuoyu söz konusu durumu yakından takip etmekte ve bir cevap beklemektedir."

"OLUMLU BİR KATKI"

Kültür kenti İzmir'in birçok festivali layıkıyla düzenleyecek ve hakkını verecek potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Türeli, önergesinde şu sorulara yer verdi: 

"-Uluslararası İzmir Film Festivali 2013 ve 2014 yıllarında neden düzenlenmemiştir?

-2013 ve 2014 yıllarında Uluslararası İzmir Film Festivali’nin yapılmamasını, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda gerçekleşen Bakan değişikliği ile açıklayabilir miyiz?

-Uluslararası İzmir Film Festivali’nin İzmir’in uluslararası alanda tanıtımına olumlu bir katkı yaptığını düşünmüyor musunuz?

-2015 yılında ve izleyen yıllarda Uluslararası İzmir Film Festivali’nin düzenlenmesi için Bakanlığınızca yürütülen herhangi bir çalışma var mıdır?" (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.