TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İl Başkanı Ali Engin, ziyaretlere başladı

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Yönetim Kurulu üyeleri Cumhurbaşkanlığı seçimleri çalışmalarına Büyük Birlik Partisi İl Başkanı İsmail Gider’e yaptı. Gider, BBP olarak CHP ve MHP’nin çatı adayına destek vereceklerini belirtti. İşçi Partisi İl Başkanı Turgay Şen ise Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ikinci Tayyip Erdoğan olarak değerlendirerek parti olarak Çatı Aday’a destek vermeyeceklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2014 07:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İl Başkanı Ali Engin, ziyaretlere başladı

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

Ülkenin yeni bir sürece başladığını, Cumhuriyet tarihinde ilk defa uygulanacak bir yöntemle Cumhurbaşkanı seçileceğin belirten Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanı Ali Engin, “90 yıldır yürütülmekte olan Parlamenter Sistemi içine sindiremeyen milletvekillerinin bakan olduğu, demokratik, hem de yürütmeyi kendi içinden çıkarttığı bir sistem. Bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olup sahip olmak istediği yetkilerin Amerika Birleşik Develetleri Başkanı Obama’da bile olmadığı söyleniyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminin fazla bir ideolojk yapısı olacağını zannetmiyorum” dedi. 

İDEOLOJİ OYLAMAYACAĞIZ

Bu seçimde ideoloji oylanmayacağına dikkat çeken Engin, “Parlamenter sistem ile ucube bir sistemi oylayacağız. Ucube sisteme karşı çıkacağız. En doğru sistem parlamenter sistem. Toplumun uzlaşmasıyla partilerin uzlaşmasıyla aday olarak çıkan İhsanoğlu her kesimin evet diyebileceği bir aday. İhsanoğlu birçok partinin oy vereceği bir aday. Birinci turda barajı aşmayı bekliyoruz. 24 Ağustos’a kadar yapacağımız işbirliğiyle cumhuriyet değerlerine demokratik birikimimize sahip çıkacağız. İzmir birlikte iş yapma birlikte yaşamayı bilen bir kent. Her partinin kendi seçmenini gönüllülerini harekete geçirip halka bu durumu anlaması lazım. İhsanoğlu’na karşı maksatlı kararlamalara engel olmalıyız. İhsanoğlu’na yönelik ön yargıları gidermeliyiz. Bilim tarihi profesörü… Onun da değerleri inançları var. Saygı duyuyoruz. Bizi inanç değeri ilgilendirmiyor. Uluslararası becerisi, mesleki diplomatik kariyeri, niyeti ve gayreti bizi ilgilendiriyor. Cumhuriyeti temsil edeceği noktada hemfikiriz. Erdoğan kutuplaşma üzerinden seçim kurguluyor Bu kurguyu bozacak herkese şimdiden teşekkür ederim” diye konuştu.

“HEP DEMOKRASİNİN YANINDA OLDUK”

Büyük Birlik Partisi(BBP) İzmir teşkilatında İl Başkanlığı görevine yeni başladıklarına dikkat çeken İl Başkanı İsmail Gider, BBP olarak demokrasinin hep yanında olduklarını belirtti. Demokrasi için şehit vermiş bir parti olduklarını da vurgulayan Gider, “Bu işe en iyi hizmet edecek olan şuan görünürde Ekmeleddin İhsanoğlu. Kendisi bize soğuk değil. Genel merkezimiz bu konu hakkında bir açıklama yapacak. Bizim adayımızın milli ve manevi değerleri olması gerek. Tayyip Bey’in manevi değerlerini bilmem ama milli değerleri konusunda bizim sıkıntılarımız var. Bizim oy vereceğimiz adayın geçmişi şaibeli olmamalı. Bizim için Ekemeleddin Bey’in geçmişi bizim için bir artı puan. En önemlisi de biz bölücülerle pazarlık yapmayan bir aday istiyoruz. Onlarla pazarlık yapan bir kimsenin bizim adayımız olması mümkün değil. Biz aday çıkartmadığımız takdirde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceğiz. Çatı aday çıkartan CHP ve MHP’ye teşekkür ediyorum. Çok iyi bir aday çıkarttılar. Geçmişte bir birbirlerine silah çekmiş iki grubun şuanda yan yana olması çok güzel bir durum. Biz Ekmeleddin Bey’in Cumhurbaşkanı olmasını çok isteriz. Türkiye’de bir hukuk, ekonomi kalmamış durumda. Biz iyi ve doğru olanın her zaman yanındayız. Yanlış olanın da kim olursa olsun karşısındayız. İnşallah memleket için hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

“KEŞKE BİRLİK OLSAYDIK”

Emine Ülker Tarhan’ın Cumhurbaşkanlığı’na aday gösterilmesi konusuyla ilgili sorulan sorulara cevap veren Engin, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu olan partiler ve 20 milletvekili imzası toplandığında Cumhurbaşkanlığı için aday gösterilebiliyor. CHP biraz daha farklı keşke böyle olmasaydı. Hep birlikte olsaydık. Böyle bir girişim var. Fakat biz de onların Tayyip Erdoğan tehlikesini alt etmek istediklerini düşünüyoruz. 3 Temmuz da göreceğiz. O arkadaşlar da bize katılacaklar hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

ŞEN: “İKİNCİ ERDOĞAN, İHSANOĞLU”

Engin’in ikinci durağı İşçi Partisi oldu. Engin, “İşçi Partisi ile geçmişte zaman zaman ülke çıkarları için örnek işbirlikleri yaptık. Diyaloğa açık bir il örgütü var. Yeni bir süreç. İşçi Partisi ile aynı işbirliğini sürdürmeyi diliyoruz” dedi.

İşçi Partisi İl Başkanı Tugay Şen, CHP ve MHP tarafından çatı aday olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine girecek olan Ekmeleddin İhsanoğlu’na parti olarak destek vermeyeceklerini belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçimini Cumhuriyeti yıkmaya çalışanlarla Cumhuriyeti savunanlar arasında bir mücadele olduğunu söyleyen Şen, şöyle konuştu: “Ülkenin kaderi için önemli bir mücadele. Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkmasını engellemek önemli bir görev. Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkmasını nasıl engelleriz konusunda CHP’den farklı düşünüyoruz. Erdoğan’ın savunduğu fikirler ve icraatlar bakımından Ekmeleddin İhsanoğlu onun kopyası. İkinci Erdoğan olarak değerlendirilebilecek bir ismin Cumhurbaşkanı olmasını istemiyoruz. İhsanoğlu’nun birinci tur seçiminde yüzde 51’i geçecek bir aday olmadığı ortaya çıkmıştır. Çözüm Atatürk’ten Cumhuriyetten yana bir aday çıkarılması. Emine Ülker Tarhan için yürütülen çalışmayı olumlu buluyoruz. Böyle bir aday Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkmasını engelleyebilir. İkinci turda diğer seçmenleri birleştirip Erdoğan’ı yenebileceğini düşünüyoruz. İhsanoğlu ismine destek vermememizin bir nedeni de İhsanoğlu isminin geçmişte Abdullah Gül’ün alternatifi olarak gündeme gelmesi. Basında da yer almıştı. Bu durum bile destek verilmemesi için yeterli bir neden.”

DSP DE DESTEK VERDİ
Engin Cumhurbaşkanlığı seçimleri turunun günlük programında son olarak Demokratik Sol Parti(DSP) İzmir İl Başkanlığı'na gitti. DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe’yi ziyaretinde yine Ekmeleddin İhsanoğlu için destek isteyen Engin'e Karakülçe de partisinin Genel Merkezi’nin duruşunu yineledi ve İhsanoğlu’na destek vereceklerini belirtti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.