TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konak, Emekli-Sen Yılmaz’la devam

Disk’e bağlı Emekli-Sen Konak 1 nolu şubenin olağanüstü genel kurulu Disk Genel-İş İzmir şubesinde yapıldı. İki listenin yarıştığı seçimlerde beyaz liste ile mevcut şube başkanı İbrahim Yılmaz’ın listesi 70 oy alarak kazandı

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2014 06:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Konak, Emekli-Sen Yılmaz’la devam

HAMZA GÜL - Disk Emekli-Sen Konak 1 nolu Şubenin olağanüstü genel kurulu kıyasıya bir yarışmaya sahne oldu. Mevcut şube başkanı İbrahim Yılmaz’ın karşısına aday olan Filiz Sezer, 53 oy alarak seçimi kaybetti. Dişk Genel İş İzmir Şubesi’nde yapılan kongreye katılım oldukça geniş oldu. Disk Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen’in divan başkanı olduğu kongerede divan başkan yardımcılığına Disk Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Avukat Mehmet Türkbay yaptı. 12 yıllık AK Parti hükümeti döneminde çilesi bir türlü son bulmayan emeklilerin hak arama mücadelesinde Disk Emekli-Sen’de, güç birliği yaptığına dikkat çeken Disk Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, “Biz 12 Eylül öncesinde ve sonrasında derin devleti biliyorduk ama paralel devlet anlayışını da 12 yıllık AKP iktidarında öğrenmiş bulunmaktayız. Paralel devlet diyorlar ama kimi kastettiklerini kamuoyuyla paylaşmıyorlar. Biz paralel devlet yerine hükümetin paralel sendikalar kurduğunu biliyoruz. 2,5 milyon memurumuzu ilgilendiren toplu sözleşmede 11 yıldır Memur-Sen üzerinden yapmış olduğu satış pazarlıklarına paralel sendikacıları oluşturarak arkadaşlarımızı, emeklilerimizi, yoldaşlarımızı açlığa ve yoksulluğa mahkum ettiler. Evet, bir paralellik varsa kurduğunuz sendikalardan başlıyor Sayın Başbakan… Siz mücadele eden, özgürlük savaşı veren sendikaları istemiyorsunuz. O yüzden ki emeklilerimiz bugün aldıkları maaşı hak etmiyorlar. Ama siz memur sendikalarınızla kurduğunuz tuzaklarla emeklilerimizi, işçilerimizi ve memurlarımızı yoksulluk sınırı altında yaşatıyorsunuz. Paralel devletiniz de sizin olsun, paralel sendikalarınız da sizin olsun, dün beraber yürüdüğünüz o yollar, beraber ıslandığınız o yollar da sizin olsun. Bizim mücadelemiz alanlardır. Bizim mücadelemiz özgürlük ve demokrasi mücadelesidir’’ şeklinde konuştu. 

YILMAZ: ‘’SEFALETE SÜRÜKLEDİLER’’

Beysülen’in konuşmasının ardından kongre delegelerine seslenen Konak Emekli-Sen 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, ‘’AKP, iktidara gelir gelmez sosyal güvenlik reformu diye sunduğu sözde reformla sosyal devleti tasfiye etti. Bunun sonucunda devlet tarafından herkese eşit şekilde sunulması gereken sağlık, eğitim, sosyal güvenlik, gibi en temel hizmetleri bile özelleştirdi. Sağlığın özelleştirilmesi nedeni ile toplumun emekçi ve dar gelirli tüm kesimleri gibi sağlık hizmetlerine en çok ihtiyaç duyan milyonlarca emeklinin sağlık hizmetlerine ulaşmaları gün geçtikçe imkansızlaşmaktadır. Devletin sağlık hizmetlerinden çekilmesi sonrasında sermaye yaratılmakta ve özel sağlık kurumları kaynak aktarılmaktadır. 2013 yılı ve 2015 yılı için hükümet ve kamu çalışanları adına Memur-Sen arasında imzalanan sözde toplu sözleşmede, memurlara 175 TL ayık artış verilmiştir. Ancak bu rakam emekli aylıklarına 143 TL olarak yansımıştır. Emekliler bir yandan kaynak yok bahanesi ile sefalete mahkum edilirken, diğer yandan da sisteme teşvik amacı ile özel bireysel emeklilik sistemine devlet bütçesinden kaynak aktarılmaktadır. Bu politikanın asıl amacı kamu emeklilik sisteminden kaçışı hızlandırmak ve insanları fona teşvik ederek bireysel emeklilik şirketlerine kaynak aktarmaktır” dedi.

17 ARALIK UNUTULMAMALI

17 Aralık sürecine de değinen Emekli-Sen Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, “AKP’nin 11 yıllık iktidarının üzerinde oturduğu kirli ilişkiler ifşa olmuştur. Operasyonu komplo olarak açıklayıp karşı koymaya çalışan iktidar, mağduru oynamaya çalışmaktadır. Bir yandan rüşvet olarak alınan milyonlarca doların evdeki ayakkabı kutularında saklandığı, iktidar diğer yandan da kaynak yok diyerek emekliyi açlığa mahkum etmektedir. Ülke talan edilmiş, kent merkezleri ve doğal kaynaklar yandaşlara rant uğruna peşkeş çekilmiştir. AKP tarafından bu ülkeye demokrasi ve özgürlük getirilmesi mümkün değildir. Zira AKP, demokrasiyi sadece kendisi ve yandaşları için isteyen bir partidir. Özgürlük ve demokrasi ancak mücadele ile kazanılır. Haziran ayındaki Gezi olayları da bunu göstermektedir. Sendikamız önüne çıkan tüm engellemelere rağmen yılmadan mücadele etmeye devam etmektedir. Önce emekliler için, sonra da emek ve demokrasi karşıtı uygulamalara karşı mücadele etmeye kararlıdır. Yaşasın örgütlü mücadelemiz, yaşasın Emekli-Sen, yaşasın DİSK” diye konuştu.

70-53 YILMAZ KAZANDI

Olağanüstü kongreye Filiz Sezer’in mavi listesi 53 oy aldı. 70 oy alarak güven tazeleyen İbrahim Yılmaz, kongreye katılanlara teşekkür konuşmasında birlik beraberlik mesajları verdi. Yılmaz, “Biz kesinlikle ‘En iyi biz yaparız’ iddiasından çok birlik ve beraberliğimizin bozulmadan kim daha iyi yapar onun arayışında olduk. Olağanüstü kongrede delege arkadaşlarım yeniden görev verdi. Taşıdığım sorumluluğun bilinciyle tüm emekli arkadaşlarımın hak arama mücadelesinde önderlik yapmaya kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.