TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP seçim haritasını çiziyor

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından organize edilen ‘2015 Seçim Çalıştayı’ Seferihisar’da yapıldı. Seçimlere yaklaşık 2 ay kala seçim çalışmalarının konuşulduğu, yol haritasının belirlendiği çalıştayda, belediye başkanlarının 1 yılda yaptığı çalışmaları anlattı

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2015 07:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP seçim haritasını çiziyor

ANIL YIKGEÇ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı tarafından organize edilen, seçimlere yaklaşık 2 ay kala seçim çalışmalarının konuşulduğu, yol haritasının belirlendiği, belediye başkanlarının 1 yılda yaptığı çalışmaları anlattığı ‘2015 Seçim Çalıştayı’ Seferihisar’da yapıldı. Çalıştaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, İzmir milletvekili adayı Selin Sayek Böke, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ile il yönetimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1 ve 2’inci bölge milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, ilçe örgüt yöneticileri ve partililer katıldı.   

CHP GELENEĞİNİN, ANLAYIŞININ GÖSTERGESİ

Seçim süreci hakkında bilgilendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Tekin Bingöl, “İzmir’de vekil adaylığı için önseçime gireceğini açıklamıştı. Bunun öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız çok içten samimi şekilde genel başkanımıza öneride bulunmuştu. Herkesin gözü kulağı İzmir’deydi. AKP sözcüleri ve havuz medyası mensupları buradan gelecek haberlere kulaklarını dikip acaba ne çıkarırız beklentisi içinde oldular. 29 Mart akşamı herkes sadece İzmir’e odaklandı. Ama İzmir’deki örgütlerimiz, çok net ifadelerle hepsi bizim birinci sıradaki adayımız genel başkan diye net bir tavır koydular. Bu CHP geleneğinin, anlayışının göstergesiydi. Genel başkan kim olursa olsun konması gereken tavrı İzmir’deki partililerimiz net bir şekilde ortaya koydular. Ellerini ovuşturarak çıkacak sonuca göre malzeme yapma beklentisi içinde olanların hevesleri kursaklarında kaldı. Konuşacakları söyleyecekleri tek söz bulamadılar. İzmir budur, İzmir örgütü budur. Sizi yürekten selamlıyorum, teşekkür ediyorum” dedi.

CHP’NİN BELEDİYE BAŞKANLARI CUMHURİYETLE YAŞIT

12 yıldır iktidarın baskısı altında CHP’li belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin baskılara rağmen saygı değer hizmetler yaptıklarını ifade eden Bingöl, “Bütün baskılara rağmen korkmadılar. Soruşturmalar geçirdiler, yılmadılar. Hapisle korkutuldular, davalar açıldı, dudak uçuklatacak cezalarla suçlandılar. Hiçbirinin iğnenin ucu kadar veremeyeceği hesap yoktu, sinmediler. Her biri cesaret örneğidir. Korkmadılar, sinmediler. Çünkü onlar cumhuriyetle yaşıt CHP’nin belediye başkanları. Onların taşıdıkları yürek, ülke sevdası, insan sevgisi ve sosyal demokrat olmanın bilinciyle ortaya koydukları yürekti. Çok mütevazı bütçelerle bu yıl da yarattıkları eserler bir sayfayla değil her biri adeta birer ciltlik sonuçlar doğurdu. Beş yıl sonunda her belediye başkanının hizmetleri beşer ciltlik ansiklopediye dönüşecek. Bizim belediye başkanlarımız şov yapmayı bilmiyor. Hizmet üretiyorlar. Onları sadece halkın memnuniyeti mutlu ediyor. Anlatıyoruz da o baskı altındaki medya, sindirilen medya, havuz medyası hiçbirini görmek istemiyor. Öküzün altında buzağı arayıp acaba ne bulabiliriz arayışı içine giriyorlar, hiçbir şey bulamıyorlar. Biz onun için buralardayız. Vakit ayırdıkça gücümüz yettiğince belediye toplantılarına katılıp bu yapılanları görüp mutlaka kamuoyu ile paylaşmalıyız” dedi.

CHP’DE İŞLER İYİ GİDİYOR

Seçim çalışmalarında gittikleri her yerde belediye hizmetlerini anlattıklarını, şimdi milletvekili adayı olanların da bunu yapacağının altını çizen Bingöl, “Seçim çalışmalarında gittikleri her köyde, beldede, alanda başta Aziz Başkan’ı yarattığı hizmetleri anlattılar. Bu vekil adaylarımıza da bu fırsatı yaratacak. Fuar İzmir açılışına katılan herkesin göğsü kabardı. İktidarın yapamadıklarını yapıyorlar. Seçim sürecine girdik, korku dağları sardı. Biz de işler iyi gidiyor. İçimizi acıtan bir şey var. Türkiye’de işler iyi gitmiyor. Sevdamız ülkemiz, derdimiz ülkemiz. En ufak olumsuzluk içimizi acıtıyor. Türkiye’de işlerin iyi gitmemesi bizi yürekten yaralıyor. Koltuk sevdamız yok ama bu olumsuzluklara karşın CHP’de işler iyi gidiyor. Aylardır en muhalefet köşe yazarları bizim aleyhimize yazacak çok fazla şey bulamıyorlar. CHP önseçim yaptı ama diyerek kıyısından eleştirmeye yelteniyorlar. CHP’de işler iyi gidiyor. 365 adayımızı ön seçimle belirledik. Bundan önceki seçimlerde partiler birbirlerini kollarlardı. YSK’ya liste verirken sonuna kadar kontrol ederlerdi. Biz de öyle bir özgüven var ki 365 adayımız ön seçimde belliydi. Aday listeleri bizim listelerimizin çok gerisinde. 15 seçim bölgemizde birinci sıralarda kadın adaylarımız var. Reklam kampanyamızı başlattık. Bizim alkışımıza bir takım yüklemeler yapmaya başladılar. Trafon önünden geçen kedi bile onları korkuttu. Yaptığımız her adım icraat doğru. Korkunun ecele faydası yok. CHP iktidarının ayak seslerini duydukça telaşlanıyorlar. Bu ülkenin kurtuluşu CHP iktidarıyla gerçekleşecek” diye konuştu.

AYAKKABI KUTULARINA SADECE AYAKKABILARIMIZI KOYACAĞIZ

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, “Bu yapacağımız çalıştayla birlikte İzmir’deki seçim hedeflerimizi ve 7 Haziran seçimlerinde yürüyüş ve yol haritamızı belirleyeceğiz. 13 yıldır Türk toplumuna yaptığı zulüm, belediyelerimizin önüne koydukları engeller, yolsuzluklar, hırsızlıklara göz yummalara son verme zamanı gelmiştir. Biz iktidara ve genel başkanımızı İzmir’den başbakan yapmaya hazırız. Göreve geldiğim 3 aydan bu yana 7 Haziran’a odaklı çalışıyorum. Hedefim 8+8 vekildi. Genel başkanımızın İzmir’e gelmesiyle beraber bu hedef askeri 10+10 olacak. Bunun için hepinizden bu hedefi bekliyorum” dedi.  Özlenen Türkiye’yi inşa ederken temel taşını İzmir’den koyacaklarını belirten Serter, “Çalmayacağız hırsızlık yaptırmayacağız ayakkabı kutularına sadece ayakkabılarımızı koyacağız. Dürüstçe çok çalışıp hesap verebilir bir iktidar olacağız. Şimdiden halkın iktidarı kutlu olsun” dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sizleri kapıda karşılamak istedim. Çok zenginiz, çokuz, çok güzeliz. Bu duyguyu yaşattınız. Uzun ve yağışlı bir kıştan sonra bahar geldi. Siz de Seferihisar’a baharı getirdiniz. Türkiye İzmir’i izliyor. Buradan çıkacak alkış sesini duymak istiyor. Türkiye’ye de baharı 7 Haziran’da İzmir’den taşırız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.