TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi tanıtıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Narlıdere Belediyesi işbirliği ile hayata geçecek olan Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur başta olmak üzere, CHP’li milletvekilleri, milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve Narlıdereliler katıldı

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 07:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi tanıtıldı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Narlıdere Belediyesi işbirliği ile yapılacak olan ‘Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaklaşan 7 Haziran Genel Seçimleri süresince muhalefetin Büyükşehir’e ve kendisine yükleneceğini belirterek, “Seçimler yaklaşıyor. İzmir’de sabah kalkan büyükşehir ve başkanına laf söyleyecektir. ‘Bismillah’ diyecek büyükşehir başkanına laf söyleyecek. Tabi ki hatamız var, insanız ama bilerek hata yapmıyoruz. Birbirimizi koruyacağız. 11 yıldır ekibimizle birlikte bu kente hizmet ediyoruz. İzmirli hemşerilerimiz bizi 3 defa taçlandırdı. Onlara layık olmak için çalışıyoruz. Tanıtım az yapılıyor, yapılamıyor deniyor. Tanıtımı benim yapmam önemli değil, tanıtımı örgüt yapacak, belediye başkanına örgüt sahip çıkacak, savunacak. Hepimiz geçiciyiz. Kalıcı olan Türkiye Cumhuriyeti, CHP’dir. Kalıcı olan İzmir’dir. Türkiye’yi aydınlatacak, çıkmazdan kurtaracak, önünü açacak olan İzmir’dir. Türkiye’ye ayna tutacağız. Bu ayna tüm Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlatacaktır. Onun için mücadele etmek zorundayız. Başarmak umut ve dileğiyle” diye konuştu.

“VERİRLERSE ALIRIZ PARAYI”

Kocaoğlu, AK Parti’nin seçim bildirgesine Konak ve Karşıyaka tramvay hatlarını alması konusuna da değinerek, “382 milyona ihale ettiğimiz Konak ve Karşıyaka Tramvayı’nda temel atma törenini yapacağız. Bizim projeler AK Parti’nin seçim beyannamesinde bulunuyor. Herhalde 382 milyonu verecekler, verirlerse alırız parayı” dedi.

“AÇIKLAMASI ABESLE İŞTİGALDİR”

Kocaoğlu, ‘Büyükşehir’in Milli Eğitim Bakanlığı’na borcu var’ diyen İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı’yı da eleştirerek, “ Son günlerde Büyükşehir, Milli Eğitim’e parayı vermedi; 58 milyon borcu var diye söylem üretilmektedir. Büyükşehir’in değil milli eğitime, hiçbir kamu kurumuna ve şahsa vadesi geçmiş bir lira borcu yoktur. 6360 sayılı yasada ‘İl Özel İdaresi’nin 2013 yılındaki Milli Eğitim’e yapacağı yatırımlar, projeler eğer 2013 sonuna kadar bitmezse 2014 yılında kalan projeleri büyükşehir tamamlayacaktır’ diyor. Her sene para verecek diye bir şey demiyor. Biz yasaya göreve İl Özel İdaresi kapandıktan sonra projeleri bize bildirin tamamlamaya hazırız demişiz. Ama valilikten cevap gelmemiş. Onu saklıyorlar. Üzerine sanki o parayı her sene verecekmişim gibi katlıyorlar. Büyükşehir cemevi, cami, ve sağlık kurumlarına her türlü gereken yardımı yapıyor. Bu bizim bunu görevimizmiş,  ödevini yapmıyormuş gibi göstermek çok büyük bir hatadır. Bundan öte farklı boyutlar da taşır. Okullar bakanlığa bağlıdır bize değil. İl Milli Eğitim Müdürü birgazeteye ‘Büyükşehir yapmadı biz yaptık’ demiş. Nasıl biri olduğunu ben iyi biliyorum. Böyle bir açıklama yapması abesle iştigaldir. Bu müdür, müdürlük yapmamaktadır. Benden fazla, vekillerden fazla, il başkanlarından fazla siyaset yapmaktadır” dedi.

 

BERGAMA İZBAN HATTI DONDURULDU

Bergama İZBAN hattının dondurulduğunu söyleyen Kocaoğlu, “Bizim Efes’le Bergama’yı birleştirme gibi hedefimiz vardı. Aliağa Bergama arasındaki projeyi TCDD bitirdi. Biz de karar verilir verilmez alt üst geçitlerin ihalesine çıkacaktık. Bu ay bu hat yatırım programına alınmadı. Çandarlı limanına kadar olan bölüm alındı. Bergama İZBAN hattı dondurulmuş oldu. Çandarlı limanına kadar gidecek. 2 gün önce haber aldık. Bunun mücadelesini vereceğiz. Yapılması için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

“HEM BÖLGEYE HEM İZMİR’E HİTAP EDİYOR”

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Kocaoğlu’na teşekkür ederek, “4 yıl önce projeye başladığımızda; Narlıdere’nin 2. İnönü mah ve mahalleye bağlı bütün Narlıdereli hemşerilerimizin faydalanacağı yer yapmak istedik. Bu proje hem bu bölgeye hem de İzmir’e hitap edecek bir proje” dedi.

“BİZE ONLARDAN HAYIR YOK”

Yukarı Köy isimli projesi içinde destek çağrısında bulunan Batur, “Bu projede de 4 senedir uğraşıyoruz. 153 tarihi binayı restore edeceğiz ve kente kültür sosyal değer katacağız. Emlak vergilerinin yüzde 10’unu aktarıyoruz. Valilik bize bütçe ayırmadı ama 1,5 senedir uğraşıyoruz. Kuruldan geçti ama bir türlü hayata geçmedi. Bir kuruş da borcumuz yok. Ama bize onlardan hayır yok. Bu projede de beklemeye tahammülümüz yok. Birlikte omuz omuza o projeyi de hayata geçireceğiz” diye konuştu.

80 BİN METREKARE ALANI VAR

Dinlenme, eğlence ve spor aktivitelerinin bulunduğu bir alan yaratılarak, İzmirlilerin hoş vakit geçirmesi amacıyla tasarlanan rekreasyon alanında 80 bin metrekare büyüklüğünde proje alanı bulunuyor. Proje kapsamında 400 kişilik düğün salonu, 500 kişilik kafeterya, 1500 metrekare restoran ve kafeterya alanı, çeşitli spor ve aktivite alanları ile bin kişilik bir amfi tiyatro yapılması planlanıyor. Narlıdere’de yaşayan vatandaşların yürüyerek ulaşabileceği, kentin diğer bölgelerinden ise toplu taşımayla kolayca ulaşabileceği vadi, dört mevsim kullanıma uygun kapalı ve açık alanları barındırıyor. Yürüyüş parkurları ve parkları ile her yaştaki insana hitap etmesi planlanan Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi Rekreasyon Alanı’nda tüm mekan ve tüm dolaşım alanları engellilerin ulaşımına ve kullanımına uygun olarak tasarlandı. Merkezin 6 milyon 830 bin liraya mal olması planlanırken bu oranın 5 milyon 641 bin lirasını Büyükşehir karşılayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.